Thursday, 28 March, 2024

Η Εθνική Ομάδα μπάσκετ κωφών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας 18-30 Ιουλίου

Η Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ Κωφών Ανδρών έχει προσφέρει μεγάλες διακρίσεις τα τελευταία 20 χρόνια και δίκαια συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος

παγκοσμίως μαζί με παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Αμερική, η Λιθουανία και Ρωσία.

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι από το 2000 μέχρι και σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει κατακτήσει 6 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκά –Παγκόσμια πρωταθλήματα , Ολυμπιακούς Αγώνες ).

Την προηγούμενη δεκαετία η άνθηση του ελληνικού μπάσκετ , δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστο τον αθλητισμό των κωφών και ιδιαίτερα το μπάσκετ . Έτσι παράλληλα με τις επιτυχίες τις εθνικής Ελλάδος Ανδρών είχαμε και την κατάκτηση της κορυφής από την Εθνική Κωφών Ανδρών , τόσο σε ευρωπαϊκό (Πάτρα 2000), όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο (Αθήνα 2002). Η κατάκτηση των μεταλλίων έγινε συνήθεια τα επόμενα χρόνια και η συγκομιδή αυτών κορυφώθηκε με την ύψιστη τιμή της κατάκτησης ενός Ολυμπιακού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα Κωφών (Ταιβάν 2009, χάλκινο μετάλλιο ). Ακολούθησαν καλά πλασαρίσματα τα επόμενα χρόνια και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και τις αντιξοότητες, η εθνική κωφών έβρισκε πάντα το σθένος να μάχεται και να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις μένοντας πάντα κοντά στην τετράδα και στο κυνήγι των μεταλλίων. Πρέπει να τονιστεί ότι το μπάσκετ των κωφών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στo εξωτερικό με παίκτες να αγωνίζονται σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ακόμα και στο μαγικό κόσμο του NBA. Αλλά και στην Ελλάδα το επίπεδο των αθλητών είναι ιδιαίτερα υψηλό και αρκετοί από αυτούς αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μπορεί για το ευρύ κοινό να μην είναι ιδιαίτερα γνωστά τα επιτεύγματα της εθνικής ομάδας γι’ αυτό και έχει δίκαια χαρακτηριστεί ως η Άγνωστη πολυνίκης εθνική ομάδα. Ο επόμενος μεγάλος στόχος για την εθνική ομάδα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες των κωφών που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στη Σαμψούντα 18-30 Ιουλίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κυνηγήσει με αξιώσεις ένα ακόμα Ολυμπιακό μετάλλιο και θα προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας ακόμα μια φορά. Για να επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για την χώρα, η εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών χρειάζεται την ενεργή και έμπρακτη συμμετοχή των απανταχού μπασκετόφίλων. Μόνο με την στήριξη σας μπορεί η εθνική ομάδα να διακριθεί. Με στόχο την οικονομική ενίσχυση της τα μέλη της εθνικής ομάδας απευθύνεται σε όσους έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν την ομάδα οικονομικά, είτε ατομικά μέσω δωρεάς.

Τα χρήματα θα μαζευτούν για τα αεροπορικά εισιτήρια και για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου