Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Φλας: Έλεγαν ψυχραιμία

Φλας: Έλεγαν ψυχραιμία

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος
Δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου.
Ειδικότερα στο ΦΕΚ (62/28-06-2015, Τεύχος Α΄) και σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, που υπογράφει η πρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται ότι: «το ερώτημα που θα τεθεί στον ελληνικό λαό είναι το ακόλουθο: “Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους: Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται “Reforms for the completion of the Current Program and beyond”(Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο “Preliminary Dept Sustainability Analysis”(προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ. Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Εγκρίνεται/ΝΑΙ».

Δημοψήφισμα 2015: Τι λένε οι δημοσκοπήσεις
Συμφωνία με την Ευρώπη και υπέρ του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων σε δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις για κυριακάτικες εφημερίδες. Σημειώνεται ότι και οι δύο δημοσκοπήσεις είχαν γίνει πριν την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος – άρα δεν αφορούν άμεσα το συγκεκριμένο ερώτημα και τη συγκεκριμένη συμφωνία. Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, το 57% ζητά συμφωνία, ενώ το 29% επιθυμεί τη ρήξη με την Ευρώπη. Αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς, το 68% τη χαρακτηρίζει «Μνημόνιο», ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 19%. Στη δημοσκόπηση, της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, σαφές προβάδισμα έχει το «ναι» στη συμφωνία στο δημοψήφισμα. Στην ερώτηση «Αν η συμφωνία παραπεμφθεί σε δημοψήφισμα, τι θα ψηφίσετε», το 47,2% απαντά «ναι» και το 33% «όχι», ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» επιλέγει το 19,8%. Τέλος, στο ερώτημα αν θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή όχι η Ελλάδα, το 67,8% διαλέγει το κοινό νόμισμα και το 25,2% τη δραχμή.

flas554b

Έλεγαν ψυχραιμία και έτρεξαν πρώτοι οι βουλευτές!
και του ΣΥΡΙΖΑ, για να βγάλουν χρήματα από τα ATM του κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση έκανε έκκληση για ψυχραιμία, ωστόσο οι βουλευτές άδειασαν τα δύο ΑΤΜ του κοινοβουλίου. Ανάμεσα σε αυτούς που συνέτρεξαν για να κάνουν ανάληψη χρημάτων, ήταν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ΑΤΜ της Βουλής ανεφοδιάστηκαν, ενώ κλήθηκε και τεχνικός για να αποκαταστήσει τη λειτουργία του ενός, μετά από βλάβη του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου