Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Φλας: “Συστράτευση για το χρέος”

Φλας:  “Συστράτευση για το χρέος”

13 Απριλίου 2003. Μια ημερομηνία που η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει
Μια ημερομηνία που έκανε το ποτήρι, στην ατέλειωτη αλυσίδα των χιλιάδων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα, να ξεχειλίσει. Η είδηση ότι 21 μαθητές που επέβαιναν σε λεωφορείο είναι νεκροί παγώνει το πανελλήνιο! Ήταν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής. Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν μαθητές μετά από μία εκδρομή συγκρούστηκε με νταλίκα που δίπλωσε στην εθνική οδό, Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο 386 χιλιόμετρο στα Τέμπη. Η νταλίκα καρμανιόλα μετέφερε φορτίο με νοβοπάν που εκτινάχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτύπησαν το σχολικό λεωφορείο και τους μαθητές. Αποτέλεσμα, 21 ανυποψίαστοι μαθητές να βρουν τραγικό θάνατο λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους. ΚΑΙ; Τον Σεπτέμβρη του 2004 ακόμη επτά μαθητές έχασαν τη ζωή τους στον Μαλιακό… Οι δρόμοι συνεχίζουν στα περισσότερα σημεία της χώρας να είναι σε κακό χάλι και οι πολίτες να πληρώνουν διόδια…

Τεχνικός ασφαλείας για τον Δήμο Αλμωπίας από την Θεσσαλονίκη
Ιδιαίτερη προτίμηση στην Θεσσαλονίκη έχει, όπως φαίνεται, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αλμωπίας. Έτσι μετά την ανάθεση της φύλαξης της μαθητικής εστίας Αριδαίας σε εταιρία της Θεσσαλονίκης, προχώρησε στην ανάθεση της εργασίας του τεχνικού ασφαλείας σε εταιρία της Θεσσαλονίκης, με ποσοστό έκπτωσης μάλιστα μόλις 2%. Το ίδιο και με τον γιατρό ασφαλείας που ανήκει στο δυναμικό της ίδιας εταιρίας. Να σημειωθεί ότι η αμοιβή είναι τριπλάσια περίπου από αυτή που έδινε η προηγούμενη δημοτική αρχή στον τεχνικό ασφαλείας που ήταν από την Αλμωπία.

Επιτέλους! Ιερώνυμος: “Συστράτευση για το χρέος”
Έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τα έσοδα να διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, εμφανίστηκε, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Διευκρίνισε ότι δε μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους. Επισήμανε παράλληλα ότι το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον πρωθυπουργό. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε και μήνυμα στη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, λέγοντας: «Δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ό,τι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο». Δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει ότι η Μέρκελ απέστειλε τον Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για να συζητήσει μαζί του.

paok

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας κατέκτησε η Κ15 του ΠΑΟΚ
η οποία στον μεγάλο τελικό, που έγινε στα Περιβόλια των Χανίων, νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-0. Το γκολ για τους νικητές σημείωσε ο Δούμτσης στο 20′ όταν μετά το δυνατό σουτ του Γκαργκαλατζίδη και ασταθή απόκρουση του Νικοπολίδη, πήρε το… ριμπάουντ και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Καριμπίδη στο 74′ (χτύπησε αντίπαλό του), ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση μερίδας οπαδών του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε προσωρινή διακοπή λόγω χυδαίων συνθημάτων (έβριζαν συγγενικά πρόσωπα…). Επίσης σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου 40λεπτου και κατά την απονομή φώναζαν το γνωστό εμετικό αντεθνικό σύνθημα, ενώ συνέχισαν να βρίζουν τις μητέρες των παιδιών.
Την ίδια ώρα μέσα στο γήπεδο οι νεαροί ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων παρέδιδαν μαθήματα ήθους… Και μάλιστα συμμετείχε και ένα δικό μας παιδί, ένας νεαρός από τα Γιαννιτσά, μαθητής Γυμνασίου, ο Γιάννης Ευφραιμίδης. Τα συγχαρητήρια μας και πάντα επιτυχίες!

Λύση στο θέμα των εργαζομένων της «Τουριστικής ΑΕ» Έδεσσας
Με την προώθηση υπουργικής τροπολογίας σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αμέσως μετά το Πάσχα φαίνεται να δίνεται λύση στο πρόβλημα «μεταφοράς» των εργαζομένων από την «Τουριστική ΑΕ» στον Δήμο Έδεσσας. Μετά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων των Καταρρακτών Έδεσσας, τις ενέργειες του Δήμου Έδεσσας και της ΚΕΔΕ και τις πιέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιλύει το πρόβλημα των εργαζομένων της «Τουριστική ΑΕ» και όλων των αντίστοιχων Δημοτικών επιχειρήσεων ΑΕ σε όλη την χώρα. Προωθείται Υπουργική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου που κατατέθηκε και θα ψηφιστεί αμέσως μετά το Πάσχα για την «μεταφορά» των εργαζομένων σε Δημοτικές επιχειρήσεις με συμμετοχή του Δήμου πάνω από 90% και εφόσον αυτές εκκαθαριστούν στον οικείο Δήμο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου