Saturday, 20 April, 2024

Φλας: Είναι μία σκέψη κι αυτή…

Φλας: Είναι μία σκέψη κι αυτή…

Πτώση δέντρου, όχι οικολόγου!
Ο δήμος Έδεσσας πληροφόρησε ότι η πτώση μεγάλου δέντρου στο κέντρο της πόλης ευτυχώς δε δημιούργησε υλικές ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα ή ακόμη χειρότερα τραυματισμό κάποιου πολίτη, όμως δείχνει ότι η διαχείριση των δέντρων στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης δεν μπορεί να γίνεται με βάση συναισθηματικά κριτήρια, αλλά με βάση την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Εννοείται ότι τα γερασμένα και υπεραιωνόβια δέντρα πρέπει να κόβονται. Δε θα σκοτωθεί άνθρωπος για να επιβεβαιώνονται οι ανασφάλειες κάποιων δήθεν οικολόγων… Η φώτο στη σελ. 3 είναι χαρακτηριστική!

Αναγνώστηκαν τα κατά Πασόη και Μπίνου Ευαγγέλια
Ετεροχρονισμένη Μεγάλη Εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας την Τετάρτη 15 Απριλίου. Πρωταγωνιστές οι… Ευαγγελιστές Μπίνος και Πασόης. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, είπε πως όταν έχει μπροστά τον Θεό, εννοώντας τον πρώην δήμαρχο Δ. Πασόη, δεν ρωτάει τους… Αγίους! Περαιτέρω… στη σελίδα του Μαρτυριάρη και σχετικό ρεπορτάζ για το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας στη σελ. 6

parap.foto2
Άρθρο-καταπέλτης για την «αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας
που όταν δεν παραδίδει διαλέξεις στους Ευρωπαίους, αυτοπαρουσιάζεται ως σωτήρας του προλεταριάτου και των πάτριων εδαφών». Αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει, τότε στην Ελλάδα θα κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή, αναφέρουν σε άρθρο γνώμης που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα τους, οι Financial Times. Όταν δεν παραδίδουν διαλέξεις στις ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με το πόσο λάθος έχουν χειριστεί την κρίση με το ευρώ, τότε οι αριστεροί της κυβέρνησης, αυτοπαρουσιάζονται ως σωτήρες του προλεταριάτου και των πάτριων εδαφών, σημειώνει ο αρθρογράφος σε ένα κείμενο – καταπέλτη κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Το άρθρο τιτλοφορείται «Η ώρα των αποφάσεων» και εστιάζει στο πώς η ελληνική κυβέρνηση στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων δεν έχει ακόμα δεσμευτεί σε όσα ζητούν οι εταίροι. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να είναι αυτός που θα οδηγήσει την Ελλάδα στα βράχια» σημειώνεται, αλλά, τονίζει ο αρθρογράφος, εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, τότε μόνη ενισχυμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που έρχεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις. Στο τέλος του κειμένου, ο αρθρογράφος κάνει αναφορά στο Ζάλογγο και στο θρύλο του χορού του Ζαλόγγου, ενώ παρατηρεί: «Όλος ο κόσμος παρακολουθεί να δει αν ο κύριος Τσίπρας και οι συνάδελφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να αναπαραστήσουν τον Χορό του Ζαλόγγου».

Υπαίθριο κάμπινγκ η Ομόνοια – Εξαθλιωμένοι μετανάστες… λιάζονται και τη νύχτα
Εικόνες μιας πρόσφατης εποχής επανήλθαν τις τελευταίες ημέρες στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, στην πλατεία Ομονοίας. Παρά τη διαπίστωση – προτροπή της Υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, οι μετανάστες- πρόσφυγες, δεν περιορίζονται στην «ηλιοθεραπεία», αλλά έχουν προχωρήσει σε «κατάληψη» της πλατείας, αφού δεν έχουν που αλλού να πάνε να μείνουν. Η κα Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για τεράστιες αντιφάσεις στην τακτική μέσων ενημέρωσης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αφενός επιδεικνύουν «ανθρωπιστικό ενδιαφέρον» όποτε πεθαίνουν άνθρωποι (από πνιγμό, από το κρύο κ.λπ.) κι αφετέρου καλλιεργούν κλίμα υστερίας σε βάρος της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να βρει λύσεις πρακτικές, αλλά και συμβατές με την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις εναντίον της η κ. Χριστοδουλοπούλου διέγνωσε «μαύρη προπαγάνδα» και προσπάθεια να φθαρεί όχι μόνο η ίδια, αλλά και κυβέρνηση συνολικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου