Friday, 19 April, 2024

Φλας: Από συσκέψεις… χορτάσαμε!

Φλας: Από συσκέψεις… χορτάσαμε!
Άλλη μία σύσκεψη έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την προώθηση των έργων της Παράκαμψης Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, καθώς και του Προαστικού σιδηροδρόμου. Ένα δελτίο τύπου μας ενημέρωσε ότι ‘’πραγματοποιήθηκε’’! Από πριν καμία πληροφόρηση, ότι τάδε ημέρα, ώρα ΘΑ γίνει… Γιατί συνέβη αυτό κύριοι; Δε θέλατε παρουσία δημοσιογράφων; Ή κάνατε επιλογή των ‘’δικών’’ σας; Τόσα χρόνια, τόσες συσκέψεις… δεν το συσ-κεφθήκατε ακόμη το θέμα; Δεν αντιλαμβάνεστε την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου του νομού; Με τέτοιου είδους επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν ξεγελιέται πλέον κανένας νοήμων πολίτης. Αν τα χρήματα πριν τρία χρόνια δεν μεταφέρονταν στην κατασκευή κόμβων στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης, θα είχε υλοποιηθεί έστω ένα κομμάτι, για να μην πούμε θα είχε ολοκληρωθεί γιατί θα διεκδικούνταν κι άλλα… Την ανικανότητα μην την παραφράζουμε και την κάνουμε.. δελτία τύπου και συσκέψεων… Φτάνει πια.

 

Μπράβο και πάλι!

pinkasdimospellas

Αυτό θα πει εργατικότητα, συνεργασία και αποτέλεσμα! Όσο είδατε εσείς κάτι να αλλάζει στον δήμο Πέλλας με την ‘’προσθήκη’’ συνεργάτη, άλλο τόσο θα το δούμε όλοι και στα επόμενα χρόνια… Όμως οι ικανότητες, υπάρχουν δεν υπάρχουν, αμείβονται και μάλιστα αδρά! Lucky girl!

 

Αξιολόγηση με άλλο τρόπο δε θέλατε;
Τον βρήκε η κυβέρνηση! Επιλογή των καλύτερων υπαλλήλων με κάλπες, αφού θα μπορούν να ψηφίζονται από τους συναδέλφους τους προβλέπει σχέδιο για την αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού στο Δημόσιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Η φιλοσοφία του νέου συστήματος θα αφορά την «αξιολόγηση 360 μοιρών» και θα έχει ως στόχο την ταχύτερη εξέλιξη των εργαζομένων χωρίς να συνδέεται με τις αποδοχές ενώ δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, όπως συνέβαινε με την αρνητική αξιολόγηση του 15% που ίσχυσε την προηγούμενη χρονιά. Tο σχέδιο για το νέο σύστημα αξιολόγησης θα περιλαμβάνει «βαθμολόγηση» των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους με την ενεργοποίηση θεσμών άμεσης δημοκρατίας αλλά και αξιολόγηση των υπηρεσιών από την κοινωνία. Με το νέο σύστημα αξιολόγησης οι υπάλληλοι θα «βαθμολογούνται» και από την ψήφο των συναδέλφων τους. Στα σενάρια που επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο περιλαμβάνεται και το μοντέλο ψηφοφορίας ενώ θα αξιοποιηθεί η χρήση ψυχομετρικών τεστ!

 

Μέσα σε δυο μήνες ο θυμός των πολιτών εκτοξεύεται από το 2,7% στο 32,6%
Θα θυμάστε το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «η ελπίδα ξεκίνησε». Θα θυμάστε τις αναλύσεις τύπου «η ελπίδα νίκησε τον φόβο». Θα θυμάστε τον δημοσκοπικό μήνα του μέλιτος με τα μεσσιανικά ποσοστά αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη.
Αν τα θυμάστε, αρχίστε να τα ξεχνάτε.
Έγραφα πρόσφατα ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς καταφέρνει το αδύνατο και αρχίζει να αυξάνει, έστω οριακά, τη δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά.
Πλέον όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν την απότομη φθορά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής, το αίσθημα ελπίδας (43,3% τον Απρίλιο, 62,5% τον Φεβρουάριο) προς την κυβέρνηση μειώνεται και στη θέση του έρχονται η ανησυχία (52,9% τον Απρίλιο και 34% τον Φεβρουάριο) και ο θυμός (32,6% τον Απρίλιο, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο). Με το 72,9% να επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ο μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι να…κυβερνήσει τη χώρα.
Ούτε εκλογές μπορούμε να κάνουμε κάθε 6 μήνες, ούτε να θέσουμε σε δημοψήφισμα ένα ερώτημα που ουσιαστικά δεν υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου