Friday, 26 April, 2024

Φλας: Από “μικρούς” ανθρώπους χορτάσαμε

Φλας: Από “μικρούς” ανθρώπους χορτάσαμε

Από “μικρούς” ανθρώπους χορτάσαμε. Τα χαιρετίσματα μας στους μικροπρεπείς και.. γενικά μικρούς σε όλα!!! Μακριά από μας και να σας χαίρονται αυτοί που σας ανέχονται!

Καλό!
Μια φορά ήταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός και συζητούσαν.
Κάποια στιγμή λέει ο Γερμανός στον Έλληνα… -Στη Γερμανία βρήκαμε καλώδια σε μεγάλο βάθος μέσα στη γη.
-Ε και τι σημαίνει αυτό;
-Αυτό σημαίνει ότι από τα αρχαία χρόνια είχαμε ανακαλύψει το τηλέφωνο
Τότε ο Έλληνας του λέει:
-Εμείς δεν βρήκαμε τίποτα.
Ο Γερμανός απόρησε και του λέει:
-Τι σημαίνει αυτό;
-Αυτό σημαίνει ότι από τα αρχαία χρόνια είχαμε κινητή τηλεφωνία!

Αλλαγές από τη Ζωή στη Βουλή
Μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του κοινοβουλίου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Προειδοποίησε μεταξύ άλλων τους βουλευτές ότι όποιος λείπει αδικαιολόγητα από 5 συνεδριάσεις τότε θα κόβεται το 1/5 της βουλευτικής του αποζημίωσης, προανήγγειλε ότι μελετάται η κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης για το έργο των βουλευτών στις Επιτροπές και πως έρχονται αλλαγές στην άρση ασυλίας των βουλευτών.
Στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολή σε τρεις πρώην Πρωθυπουργούς (Μητσοτάκης, Σημίτης, Παπανδρέου) που δεν είναι μέλη του Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποδώσουν τα γραφεία τους.
«Είναι παραλογισμός να καταλαμβάνονται χώροι από μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα την ίδια ώρα που οι βουλευτές δεν έχουν χώρο να μελετήσουν, δεν έχουν στην κυριολεξία ένα γραφείο και μία καρέκλα για να κάτσουν.
Αναφερόμενη στις απουσίες των βουλευτών, προειδοποίησε ότι όποιος βουλευτής λείπει αδικαιολόγητα από 5 συνεδριάσεις τότε θα κόβεται το 1/5 της βουλευτικής του αποζημίωσης. «Θα εφαρμοστεί αυτό διότι αποτελεί και την εγγύηση ότι η Βουλή θα διαβουλεύεται ως ζωντανός, συλλογικός Σώμα και όχι ως «φάντασμα» εκπροσώπησης με υποτυπώδη, έως συμβολική εκπροσώπηση», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, είπε πως η Βουλή θα καταγγείλει από την 1η Σεπτεμβρίου τη σύμβαση leasing για τα ΙΧ που δίνονται στους βουλευτές, και το πώς θα μετακινούνται θα επανεξεταστεί.
Για τη λειτουργία της Βουλής είπε ότι θα εισαγάγει περιορισμό των νομοσχεδίων που εισάγονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς και στις άσχετες τροπολογίες.
Αναφερόμενη στο θέμα που είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, τόνισε ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι η άρνηση χορήγησης άδειας σε προφυλακισμένους βουλευτές πρέπει να είναι αιτιολογημένη, και χαρακτήρισε αντισυνταγματική και αναιτιολόγητη την άρνηση αυτή όσον αφορά στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ σου λέω: Μέχρι 100 ευρώ οδοιπορικά τη μέρα θα τσεπώνουν οι εθελοντές σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν πα να λέει… η Ζωή… άντε και ο Βέρτης με το άσμα του, τα ρουσφετάκια και οι έξτρα θεσούλες με τα ανάλογα ποσά δε θα σταματήσουν ποτέ! Ζήτημα με ηθικές και οικονομικές διαστάσεις εγείρει διάταξη που παρείσφρησε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και δεν έχει ουδεμία σχέση με μέτρα για την ανακούφιση των μαστιζόμενων από την φτώχεια νοικοκυριών.
Σύμφωνα με το άρθρο 24 του δευτέρου κεφαλαίου του σχεδίου νόμου που αφορά στην δομή υπουργείων και γενικών γραμματειών, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν την δυνατότητα να τοποθετούν όσους ειδικούς συμβούλους – εθελοντές επιθυμούν, με την προϋπόθεση να τους πληρώνουν τα οδοιπορικά.
Πρόκειται για έξτρα θέσεις, πέραν δηλαδή των έμμισθων, που πίσω από τον εθελοντικό τους χαρακτήρα υποκρύπτεται η προβληματική προϋπόθεση πληρωμής των οδοιπορικών εξόδων.
Την ίδια ώρα πάντως το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό των οδοιπορικών των δημοσίων υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση όμως η νέα «πατέντα» που εισάγει η κυβέρνηση με το άρθρο 24 προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου