Friday, 29 March, 2024

Μαρτυριάρης: Παιδιά, ψυχραιμία!

Μαρτυριάρης: Παιδιά, ψυχραιμία!

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο με όλες αυτές τις εξελίξεις όλοι μας έχουμε όρεξη, αλλά και το να αναβάλλονται εκδηλώσεις σε όλο το νομό, μου φαίνεται λίγο εκφοβιστικό. Άλλωστε η κρίση δεν ήρθε ξαφνικά, δεν πέσαμε από τα σύννεφα σε μία νύχτα. Γιατί τόση τρομολαγνεία πια ακόμη και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που βιάστηκαν να αναβάλλουν εκδηλώσεις; Ο κόσμος ίσως τώρα να έχει πιο πολύ ανάγκη να ξεδώσει… Φυσικά για όσους έχουν χρήματα, διότι με 60 ευρώ ανάληψη και άνεργος, κομμάτι δύσκολο να πας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις όταν για σουβλάκια και μπύρες θα θελήσεις κάποια ευρώπουλα.

Άλλη μία σύσκεψη πραγματοποίησε εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων), με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 με απόφαση της Κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ότι έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα με την προμήθεια καυσίμων στα μηχανήματα του δήμου, λόγω των προβλημάτων τροφοδοσίας που αντιμετωπίζουν τα πρατήρια! Η Εκτελεστική Επιτροπή, αποφάσισε ότι ο δήμος αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να δώσει βαρύτητα σε δύο κεντρικούς τομείς: Την καθημερινότητα και τις κοινωνικές δομές. Ωστόσο, αναστέλλονται οι εργασίες των μηχανημάτων έργου, λόγω της έλλειψης των καυσίμων που μπορεί να ενταθεί αν δεν υπάρξει εξορθολογισμός της χρήσης. Γιατί υπάρχει αυτή η άποψη όταν η ανακοίνωση από τον διευθύνων σύμβουλο των ΕΛΠΕ λέει άλλα; Από πού προμηθεύονται οι δήμοι Σκύδρας και Αλμωπίας και ‘’στέρεψαν’’; Υπάρχουν λόγοι σκοπιμότητας να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού στους πολίτες; Έτσι κι αλλιώς, έχει να επιδείξει κανένα έργο ο δήμαρχος Αλμωπίας μέχρι σήμερα και τα ρίχνει στην τωρινή κατάσταση; Κατά τ’ άλλα, η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι βρίσκεται στη διάθεση του κάθε πολίτη και συνιστά ψυχραιμία!

Τι άλλο θέλουμε για να ηρεμήσουμε λίγο από τη βλακεία που μας δέρνει; Διαβεβαιώσεις για επάρκεια καυσίμων και κανονική λειτουργία των πρατηρίων έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης, με δήλωση του, λέγοντας πως «Τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ λειτουργούν κανονικά εξασφαλίζοντας πλήρως τις ανάγκες τις αγοράς και διατηρούν αποθέματα καυσίμων για πολλούς μήνες και οι πελάτες των πρατηρίων δύνανται, όπως πάντα, να εξυπηρετηθούν πληρώνοντας με κάθε νόμιμο τρόπο (μετρητά, κάρτες κ.λπ.). Οτιδήποτε άλλο, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και εξυπηρετεί σκοπιμότητες». Τι άλλο να πει δηλαδή ο άνθρωπος; Κα άντε να πω εγώ, ότι γεμίσαμε ένα ρεζερβουάρ. Πόσο διάστημα θα καλύψουμε; Μετά που θα βρούμε τα χρήματα να ξαναγεμίσουμε το ρεζερβουάρ που για να πάρεις 60 € ημερησίως θα πρέπει να περιμένεις μισή μέρα. Και τι θα κάνουμε; Θα βγούμε οδικώς από την Ευρώπη; Για πού; Για Βουλγαρία μεριά; Παιδιά, ψυχραιμία!

Το πρόβλημα του μη κανονικού εφοδιασμού του Δήμου Σκύδρας σε πετρέλαιο κίνησης από την πλευρά του προμηθευτή, λόγω των ξαφνικών εξελίξεων, συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη στη Σκύδρα, και το πώς θα υπάρξει ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο για τα δύο μεγάλα απορριμματοφόρα. Αν είναι δυνατόν, ένας προμηθευτής να δημιουργεί προβλήματα σε έναν ολόκληρο δήμο. Ναι κύριοι μπορεί να υπάρχει πετρέλαιο στον ΕΛΠΕ, όμως που θα βρουν τα χρήματα οι πρατηριούχοι για να αγοράσουν πετρέλαιο και να το διαθέσουν στην αγορά. Βλέπε πόσο μεγάλη ζημιά γίνεται όταν δεν λειτουργούν οι τράπεζες. Και η σημερινή κυβέρνηση ήθελε το ύψος των συναλλαγών μέσω τραπεζών από 1500 που ήταν για ιδιώτες να το κατεβάσει στα 70 €, για να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. Φαντάζεστε τι θα γινόταν τώρα που οι τράπεζες θα ανοίξουν μετά από μία εβδομάδα και θα έχουν περιορισμό στις αναλήψεις ; .

Ότι δεν κάνουμε εμείς, το πράττουν οι ξένοι, για άλλη μια φορά! Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό με κεντρικό σύνθημα «όχι στον οικονομικό πόλεμο κατά της Ελλάδας» έλαβαν χώρα τη Δευτέρα σε τέσσερις χώρες. Στην Αγγλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία (ναι! Αν και οι περισσότεροι ήταν Έλληνες) και το Σικάγο.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Επιχείρησης των Λουτρών. Ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιχείρησης Δημήτρης Μπίνος ήταν ιδιαίτερα υπεροπτικός προς τον πρώην δήμαρχο Δ. Πασόη, ο οποίος κάποια στιγμή σχολίασε πως: «Ο δήμαρχος επί μία ώρα αναλώθηκε στα επιτεύγματά του και συγχρόνως μας έκανε μαθήματα μάνατζμεντ. Ο κ. Μπίνος μηδένισε το έργο της προηγούμενης Διοίκησης, η οποία έδωσε προτεραιότητα στη νοικοκυροσύνη, και αυτό είναι μικροπρέπεια. Εμείς μείναμε πίσω στην ανάπτυξη, για τη νοικοκυροσύνη» είπε. Ενώ ο δήμαρχος ατάραχος, συνέχισε τα ειρωνικά σχόλια, λέγοντας στον τέως δήμαρχο: «Ξυπνήσατε κύριε Πασόη; Κοιμάστε»; Τότε ο Δ. Πασόης απάντησε: «Εσείς φταίτε που μας κοιμίσατε εδώ μέσα»!

Εντωμεταξύ, όπως μας πληροφορεί ο δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας Ανδρέας Κόγιος ο δήμαρχος έμεινε συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εκχωρηθούν – δημοπρατηθούν τα δυο ξενοδοχεία της Δημοτικής Επιχείρησης ”Αύρα’’ και ‘’Ακταίων ” σε ιδιώτες. Την αντίθεσή του στην πρόθεση αυτή του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Κόγιος τονίζοντας ότι «στο τέλος δεν θα έχει τίποτε ο Δήμος Αλμωπίας να διαχειρισθεί και θα εκδίδει μόνο πιστοποιητικά», επισημαίνοντας ότι θα πρέπει τα Λουτρά να αποκτήσουν ενιαία Αρχιτεκτονική δομή, για να έχει συγκεκριμένη Αρχιτεκτονική δομή και ταυτότητα η Λουτρόπολη της Αλμωπίας. Αν και έχω αντίθετη άποψη με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κόγιο, διότι πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία και θεωρώ πως μόνο με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα θα έρθει ανάπτυξη και μείωση του ποσοστού της ανεργίας, εντούτοις φοβάμαι, μήπως δεν είναι διαφανείς οι παραχωρήσεις και πάνε σε ημέτερους και όχι σε ικανούς να τα προχωρήσουν.

Μαθαίνουμε ότι η αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείων Κακουργημάτων μία γιατρός και μία φαρμακοποιός που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων, από την οποία ζημιώθηκε το ΙΚΑ. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η πρώτη, ως γιατρός του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής, κατηγορείται ότι υπέγραψε σωρεία συνταγών προς ασφαλισμένους του Ιδρύματος εν αγνοία τους και για ανύπαρκτες παθήσεις. Η αξία των συνταγών, που εκτελέστηκαν μέσω της δεύτερης κατηγορούμενης, ιδιοκτήτριας φαρμακείου σε χωριό της Θεσσαλονίκης ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2006 έως τον Απρίλιο του 2009. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το βιβλιάριο υγείας 18χρονης ασφαλισμένης εκδόθηκαν συνταγές που αφορούσαν σε παθήσεις, όπως πάρκινσον, ψωρίαση, κατάθλιψη κ.ά. Καιρός να μπαίνουν σε σειρά και άλλοι…

Ανέκδοτο αφιερωμένο στη Μέρκελ και τους Γερμανούς!
Τρεις σκύλοι συναντιόνται στον προθάλαμο του κτηνίατρου. Αρχίζουν κουβεντούλα και ρωτάνε τον ένα:
Εσύ γιατί είσαι εδώ;
– Για ευθανασία. Άσε, δεν ξέρω τι μ’ έπιασε και μια μέρα που έλειπαν τα αφεντικά, άρχισα να κατουράω παντού, να ξεσκίζω τις κουρτίνες, τις πολυθρόνες, ρημαδιό το έκανα το σπίτι κι ας πέρναγα τόσο καλά.
Εσύ; Ρωτάνε τον δεύτερο.
– Κι εγώ για ευθανασία. Και μένα κάτι μ’ έπιασε, κι ενώ πέρναγα σένια, μια μέρα που τ’ αφεντικά ετοίμαζαν το πάρτι τους, χίμηξα πάνω στα τραπέζια, στους μπουφέδες, πάνε τα κοτόπουλα, πάνε τα ζαμπόν, τα ρήμαξα, πάει το πάρτι… και νά ‘μαι!
Κι εσύ; ρωτούν τον τρίτο.
– Εγώ, μια μέρα ήμουν ξάπλα στο μαξιλάρι μου, μπαίνει η κυρία μου μ’ ένα τάνγκα μόνο και τη σφουγγαρίστρα κι αρχίζει να σφουγγαρίζει, να σκύβει, να κουνιέται, δεν ξέρω τι μ’ έπιασε και της χυμάω από πίσω και της τον βάζω, τρόμαξαν να με ξεκολλήσουν από πάνω της.
– Ε, καλά, εσένα δικαίως, την αξίζεις την ευθανασία.
– Ποια ευθανασία; Εμένα τα νύχια ήρθα να μου κόψουν!!!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου