Friday, 19 April, 2024

Μαρτυριάρης: Κάθε πέρσι και καλύτερα . . .

Μαρτυριάρης:  Κάθε πέρσι και καλύτερα . . .

Αλαλούμ με τις δηλώσεις
Πάντως αυτό που γίνεται με την υποβολή των δηλώσεων φέτος δεν έχει προηγούμενο. Τελειώνει ο μήνας Μάιος και ακόμη το σύστημα δεν λειτουργεί κανονικά για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.  Οι τόκοι που έχουν περαστεί μέσα είναι λάθος, σε πολλές περιπτώσεις έχουν περαστεί δυο φορές και στον άνδρα, αλλά και στην γυναίκα. Τα ποσά που έχουμε καταβάλει για εξόφληση δανείων ακόμη δεν έχουν περαστεί μέσα στις δηλώσεις. Τελειώνεις την δήλωση και θέλεις να την υποβάλεις και να πάρεις αντίγραφο, σ’  αυτήν την έκδοση δεν λειτουργεί η λήψη αντιγράφου θα λειτουργήσει μετά την 28/5/2015. Από το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ ακόμη δεν έχουν αναρτήσει τα ποσά που αφορούν όσους αμείβονται με εργόσημο. Και εάν καθίσουμε και προσπαθήσουμε να συντάξουμε, αλλά και να υποβάλλουμε δήλωση σίγουρα θα βρούμε κι άλλα.  Και έρχεται το υπουργείο να πει θα δώσουμε 10 ημέρες τον μήνα Ιούλιο.  Και ερωτώ εγώ,  όταν μέχρι τώρα παρέλαβε περίπου 120.000 χιλιάδες δηλώσεις και υπολογίζει να παραλάβει περίπου 6.000.000 εκατομμύρια δηλώσεις, μήπως ήθελαν να πουν έως τις 10 Αυγούστου.  Δυστυχώς και εφέτος,  θα πούμε κάθε πέρσι και καλύτερα.

 

Και πάνω στο προηγούμενο θέμα, να πούμε μπράβο και συγχαρητήρια σε αυτούς τους ιδιοκτήτες καφέ που δε σερβίρουν σε μικρές ηλικίες. Ούτε καφέδες κάτω των 15, 16 ούτε μπύρες και ποτά κάτω των 18.  Σωστοί… γιατί οι περισσότεροι δεν τηρούν τους νόμους και δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για την κατανάλωση. Βέβαια, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την κατανάλωση οινοπνευματωδών, υπάρχουν περιστατικά, μεμονωμένα ανηλίκων που μεθάνε. Ευτυχώς δεν έχει πάθει κάποιο παιδί κάτι σοβαρό.. τότε ουέ κι αλίμονο σε αυτούς τους επιτήδειους που τους νοιάζει μόνο το χρήμα. Να φροντίσουν κάποιοι να κόψουν αυτές στις συνήθειες γιατί την επόμενη φορά θα αναφερθούμε ονομαστικά…

DSC_0374
Βρέ παιδιά έχω την εντύπωση ότι αυτήν την φωτογραφία την έχουμε βγάλει πολύ παλιά,  διότι τον περιφερειάρχη, έχουμε να τον δούμε πολύ καιρό.  Μήπως δεν έρχεται στην Πέλλα; Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσουμε την απουσία του από τα δρώμενα του νομού;  Ο νομός πλημμύρισε, σοδιές χάθηκαν, δένδρα καταστράφηκαν και δεν είδα καμιά φωτογραφία του περιφερειάρχη από τον χώρο με τις πλημμύρες. Λέτε εγώ να έφυγα από τον νομό και να μην τον είδα;  Λέτε να μην ασχολούμαι πλέον άλλο τόσο πολύ και να μην τον είδα;
Διότι η φωτογραφία μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Λ. Βασιλειάδη δεν είναι παλιά.  Πάντως κάτι συμβαίνει σχετικά με τις επισκέψεις του στον νομό μας… και σίγουρα έχουν αραιώσει.

IMG_0587

Επίσκεψη τμήματος ΙΕΚ Μαγειρικής
Επίσκεψη του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (α εξάμηνο)του ΙΕΚ Γιαννιτσών στο ΠΕΛΛΑ hotel στα Γιαννιτσά. Οι εκπαιδευόμενοι γνώρισαν τους εξαιρετικούς χώρους κουζίνας, μπαρ, εστιατορίου και υποδοχής μέσα από την άψογη ξενάγηση του προσωπικού. Φυσικά τους εκπαιδευόμενους συνόδευε η οικονομολόγος Φώφη Δηβοπούλου. Κυρία Φώφη κάνατε μια σοβαρή παράλειψη, έπρεπε να μας καλέσετε να παραστούμε στην επίσκεψη και να γευτούμε αυτά που παρήχθησαν στην κουζίνα.
Εάν όμως ήταν μια απλή επίσκεψη, ε τότε καλά κάνατε και δεν μας ενημερώσατε!

Τέλος (φόρος) στην ανάληψη μετρητών, φόρος Περιβάλλοντος.  Αυτοί είναι δυο νέοι φόροι που θα μπουν στην ζωή μας όπως δείχνουν τα πράγματα.  Κατά τα άλλα δεν θα έχουμε νέους φόρους. Αφού μας ανάγκασαν όλους να πηγαίνουμε για ψήλου πήδημα στις τράπεζες, τώρα θα επιβάλουν φόρο στις αναλήψεις; Μετρητών. Υπάρχει κάποιος που δεν πηγαίνει στις τράπεζες;  θα υπάρξει κανένας που δεν θα φορολογηθεί;

Όπως έχουν γίνει τα πράγματα και με την κρίση που υπάρχει, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις αυτοκίνητο. Άρα θα πάμε στην λογική να κρατήσουμε τα αυτοκίνητα μας έως ότου αντέξουν, έως ότου μας πηγαίνουν και μας φέρνουν.  Εφ όσον όμως δεν αλλάξεις αυτοκίνητο και έχεις το παλαιό και θα αυξηθεί το κόστος συντήρησης, αλλά και θα έχεις και φόρο περιβάλλοντος, διότι το παλαιό αυτοκίνητο ρυπαίνει το περιβάλλον με τα καυσαέρια που εκπέμπει και η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να τιμωρήσει αυτόν που δεν έχει χρήματα να αλλάξει αυτοκίνητο, αυτόν που ταλαιπωρείται με το παλαιό αυτοκίνητο

Ανέκδοτο

Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγάλο στέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:
-“Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο?”
Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει: – “Δεν είμαι σίγουρη.”
“Τότε”, λέει ο Άγιος Πέτρος, “θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις.”
Η πολιτικός συμφωνεί.
Πάνε λοιπόν στην Κόλαση.
Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα.
Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο.
Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλούσαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος.
Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
-“Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση”.
Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
-“Τι έγινε εδώ ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν.”
Και ο Διάβολος της απαντά: -“Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου