Thursday, 28 March, 2024

Μαρτυριάρης: Η βάρκα έμπασε νερά και γέρνει

Μαρτυριάρης: Η βάρκα έμπασε νερά και γέρνει

DSC_1045

Έχω την εντύπωση Μαρούλα ότι ο διπλανός σου όλο και πιο αριστερά πηγαίνει. Κάνω λάθος ή έχω δίκιο, διότι απ’ ότι αντιλαμβάνομαι με τον Χρήστο, η βάρκα έμπασε νερά και γέρνει, κάποιος πρέπει να τη φέρει στα ίσα της γιατί πολύ φοβούμαι εάν δε γίνουν κινήσεις θα βουλιάξει και δεν ξέρω ποιους θα έχει μέσα.

Η άνοδος της Κρύας Βρύσης στην Γ Εθνική ήταν μεγάλη επιτυχία στο ποδόσφαιρο για το νομό μας τη χρονιά που μας πέρασε. Τα ταλέντα του νομού μας θα έχουν να δείξουν τις ικανότητες τους σε μεγαλύτερη κατηγορία από την Α1 του νομού μας. Θα πρέπει ο πρόεδρος της ομάδας να δώσει την κατεύθυνση για να αποκτηθούν νέα ελπιδοφόρα παιδιά, για να έχει και αύριο η ομάδα. Διότι ο Απόλλων δεν είναι για την Α1 του νομού μας. Απ’ τη στιγμή που υπάρχουν παράγοντες για να χρηματοδοτήσουν και υπάρχει και αφθονία ταλέντων στον νομό νομίζω ο Απόλλων θα πρέπει να δει μήπως κάνει και ένα βήμα παραπάνω. Φυσικά με την άνοδο του Απόλλωνα κερδισμένος βγήκε και ο Όλυμπος Αψάλου που παρέμεινε στην Α1 κατηγορία. Καθώς και το Λυκόστομο που κέρδισε την παραμονή του. Με ένα σπάρο τρία τρυγόνια για την ΕΠΣ Πέλλας. Χαμένη δεν πήγε η αγωνία του Στάθη εάν θα ανέβει κατηγορία ο Απόλλων. Εσύ Σταύρε διαφωνείς;

DSC_1234

Σ αυτό το δίδυμο (Γιάννης Θεοδωρίδης – Βαγγέλης Ντίσιος) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η φετινή επιτυχία του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης. Νέοι άνθρωποι, νέα μυαλά, καθαρά και ικανά μυαλά. Εάν αυτό το δίδυμο παραμείνει και την νέα χρονιά στην Γ Εθνική πιστεύω ότι θα πετύχει τους στόχους του.

Το ζήτημα της καθυστέρησης ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων της Πέλλας τονίστηκε σε ακόμη μία συνεδρίαση, ιδιαίτερα αυτή τη φορά από την κα Παπαδοπούλου, που αναφερόμενη στο θέμα του κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας, είπε πως το mail για το ΔΣ και τις εισηγήσεις τις έλαβε στις 5:30μμ της ίδιας ημέρας (και στις 8μμ ήταν το συμβούλιο)! Μάλιστα με 89 σελίδες για τον Κανονισμό! Πότε να τις μελετήσω, αναρωτήθηκε η κα Παπαδοπούλου, για να λάβει την απάντηση από τον δήμαρχο πως δεν τρέχει και τίποτα… «ούτε δύο σελίδες δεν αλλάζουν» δήλωσε… Δεν είναι και σπουδαίο πράγμα να γνωρίζεις τον εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του δήμου, δύο σελίδες άλλαξαν, διάβασε αυτές μόνο και τις άλλες 77 θα τις διαβάσεις όταν τις χρειαστείς, σύμφωνα με τη λογική του δημάρχου (εφόσον φυσικά υπάρχει). Μετά από ένα χρόνο, όχι την ίδια μέρα κα Παπαδοπούλου θα παίρνετε τα θέματα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου, αλλά πιστεύω θα υπογράφετε εν λευκώ και θα τα βλέπετε στο επόμενο συμβούλιο. Βλέπετε έχουμε δήμαρχο με αρχές και πάνω σ αυτές λειτουργεί στον δήμο.

Το θέμα των ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) τέθηκε στο ΔΣ Πέλλας μετά από συνάντηση του δημάρχου στην Αθήνα με τον ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Σύμφωνα με την απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανά εξάμηνο θα καταβάλλονται 80.000 ευρώ για κάθε ΧΑΔΑ που εξακολουθεί να λειτουργεί και 40.000 ευρώ για κάθε ανενεργό, που δεν έχει αποκατασταθεί περιβαλλοντικά. Στον δήμο Πέλλας εξακολουθούν να υπάρχουν 4 ΧΑΔΑ ανενεργοί και το πρόστιμο δηλαδή θα είναι 40.000 έκαστος το εξάμηνο, όμως βρίσκονται σε εξέλιξη με προγραμματική σύμβαση από την Π.Κ. Μακεδονίας. Από τις 60.000 ευρώ που ήταν το πρόστιμο ημερησίως να λέμε και ευχαριστώ… Τι είναι για τον δήμο μας να δίνει 160000 € το εξάμηνο , ήτοι 320000 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Με αυτά τα χρήματα θα θέρμαινες όλα τα σχολεία του δήμου, θα τα είχες εξοπλίσει και θα είχες στηρίξει όλους τους εκπολιτιστικούς συλλόγους του δήμου και όχι επιλεκτικά αυτούς που είναι ημέτεροι, και στο τέλος θα σε περίσσευαν κιόλας.

DSC_1265
Οι χαρές και τα πανηγύρια κράτησαν πολύ στην Κρύα Βρύση. Όμως λογικό ήταν ο Κώστας ο Ντίτουρας να ήταν το επίκεντρο των εκδηλώσεων των φιλάθλων και των ποδοσφαιριστών. Στη φωτογραφία σύμφωνα ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΓΕΛΩΜΑ ΤΟΥ;

Μια υπόθεση που βρίσκεται στο δρόμο της διερεύνησης, αν και θα έπρεπε να έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, έφτασε στην εφημερίδα μας. Έχει να κάνει με δικηγόρο που δραστηριοποιείται στο δήμο Πέλλας και ανέλαβε πριν δύο χρόνια υπόθεση ανθρώπου που ζητούσε λύση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Υποτίθεται ότι ανέλαβε τη διαδικασία και θα οριζόταν δικάσιμος εντός διμήνου, όπως συμβαίνει σ’ αυτές στις περιπτώσεις! Αλλά πήρε μόνο τα χρήματα, ο άνθρωπος περίμενε δύο χρόνια και … τίποτα! Δεν είχε κατατεθεί καν ο φάκελος στο Ειρηνοδικείο… Οι δικαιολογίες στη συνέχεια πολλές… τα χρήματα δόθηκαν πίσω, μετά από διεκδίκηση, όμως το θέμα θα το δούμε πιο επισταμένα σε επόμενο φύλλο…

Ανέκδοτο – Ο Χασικλής
Πεθαίνει ένας χασικλής και πάει στην κόλαση. Δεν ήταν όμως έτσι όπως την είχε φανταστεί, αλλά ένας μακρύς και περίεργος διάδρομος γεμάτος πόρτες.
Κοιτάει την πρώτη πόρτα και έγραφε πάνω:
«ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ».
– Χριστέ μου, τι με περιμένει; αναρωτήθηκε.
Πάει παρακάτω και βλέπει μια άλλη πόρτα που έγραφε :
«ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ».
– Θεέ μου, συγχώρα με, πού ήρθα;
Στο τέλος του διαδρόμου περνώντας πολλές πόρτες, βλέπει μια που έγραφε: «ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ». Αρχίζει να ιδρώνει από αγωνία.
Ανοίγει την πόρτα και τι βλέπει;
Τεράστιες ποσότητες χασισιού. Δεν πιστεύει στα μάτια του ο χασικλής.
Η τύχη του ήταν βουνό.
Πάνω σε ένα βουνό από χασίς καθόταν ένας τύπος ατάραχος και «έστριβε» τσιγαριλίκια.
Τον πλησιάζει διστακτικά και του λέει:
– Ρεφιλαράκο, να πάρω λίγο χόρτο για να στρίψω και εγώ ένα τσιγάρο;
– Και το ρωτάς; Πάρε, του λέει αδιάφορα.
Αφού στρίβει το πρώτο τσιγάρο ο χασικλής, μετά από λίγη ώρα του ξαναλέει:
– Ξέρεις, να πάρω λίγο παραπάνω, για να έχω και για το βράδυ να στρίβω τσιγαριλίκια;
– Άκου, λέει. Όλα αυτά δικά μας είναι, ξέρεις. Πάρε χωρίς να ντρέπεσαι.
Παίρνει μπόλικο χόρτο και στρίβει καμιά δεκαριά τσιγάρα. Χωρίς να το σκεφτεί ξαναρωτάει τον τύπο:
– Μήπως έχεις μια φωτιά για να ανάψω τα τσιγάρα; Τον κοιτάζει περίεργα ο άλλος και του λέει:
– Ρε φίλε, αν είχαμε και φωτιά εδώ μέσα, θα ήταν παράδεισος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου