Friday, 29 March, 2024

Μαρτυριάρης: Πάντως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν

Μαρτυριάρης: Πάντως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν

Πριν από μερικούς μήνες στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Έδεσσας είχαμε πει ότι πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις για την τύχη της Επιχείρησης των Καταρρακτών και ορισμένοι είπαν πως εμείς είμαστε κατά της Επιχείρησης. Όχι κύριοι δεν είμαστε κατά της Επιχείρησης, αλλά προβλέπαμε ότι κάποιοι θα την πληρώσουν, έτσι και έγινε τώρα, δεσμεύτηκαν λογ/σμοι των προέδρων της Επιχείρησης και πρώτα και καλύτερα του δημάρχου Τάκη Γιάννου. Εγώ ερωτώ τώρα όλους αυτούς που θέλουν η Επιχείρηση να παραμείνει μπαίνοντας μέσα περίπου 30.000 ευρώ το μήνα, εάν δέσμευαν τους δικούς τους λογ/σμό θα είχαν την ίδια γνώμη; Στον βαριά άρρωστο δεν είναι λύση το παυσίπονο. Όμως ο δήμαρχος και αυτήν τη στιγμή δείχνει πολύ μεγάλη ψυχραιμία και θα αντιμετωπίσει το θέμα με τη σοβαρότητα που απαιτείται και που δείχνει πάντοτε σε μείζονα θέματα. Και τότε και τώρα ο δήμαρχος Δ. Γιάννου είχε ζητήσει να υπάρχουν προτάσεις βιωσιμότητας και από τους ίδιους τους υπαλλήλους και δεν πήρε απάντηση. Γι’ αυτό ο ίδιος του επειδή δεν θέλει να κλείσει τους Καταρράκτες που είναι το στολίδι της πόλης θα κάνει και μια πρόταση βιωσιμότητας της Επιχείρησης στις επόμενες μέρες. Άλλοι έχουν προτάσεις οι οποίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και άλλους τους ενδιαφέρει μόνο η πάρτη τους. Η ιστορία θα δείξει ποιος έχει δίκιο.

antoniou4

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή του ποδοσφαιριστή, που διοργάνωσε η ΕΠΣ Πέλλας στην Έδεσσα. Η αίθουσα της Π.Ε. Πέλλας ήταν κατάμεστη από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ανθρώπους που ζουν για το ποδόσφαιρο. Μετά από πολλά χρόνια επισκέφτηκε πρόεδρος της ΕΠΟ τον νομό Πέλλας. Παρέστη σε εκδήλωση της Ένωσης Πέλλας. Αυτό φυσικά είναι στα συν (+) της διοίκησης του Στέλιου Αντωνίου, όπου μάλιστα στη τοποθέτηση του ζήτησε από τον κ. Γκιρτζίκη να πάρει γενναίες αποφάσεις για την καταπολέμηση της βίας και θα στηρίξει αυτές με κάθε τρόπο. Τιμήθηκαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου και θα τιμηθούν στο μέλλον και άλλοι κατά τη διάρκεια της θητείας μας τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας Στέλιος Αντωνίου. Φυσικά αρκετοί έλαμψαν δια της απουσίας τους, αυτό όμως δε μείωσε καθόλου την επιτυχία της εκδήλωσης. Τιμήθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γκιρτζίκης Γεώργιος, ποδοσφαιριστές Πασσαλής, Λαδιάς), προπονητές (Τομπάζης), πρώην διαιτητές (Επιτροπάκης, Λαμπρίδης), φίλαθλοι, δημοσιογράφοι παράγοντες ( ο δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Γιαννιτσών Αθανάσιος Ξυνίδης και Γιώργος Καρανίκας) και πολλοί άλλοι. Όλοι οι παρευρισκόμενοι σχολίασαν ότι μια τέτοια εκδήλωση έλλειπε από το ποδόσφαιρο της Πέλλας. Όμως την παράσταση έκλεψε η χορωδία που μας την παρουσίασε ως έκπληξη και επιλογή δική του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας Αντωνίου Στέλιος. Τελευταία άφησα τους δυο διοργανωτές που ήταν η ψυχή αυτής της εκδήλωσης, ο σύμβουλος του Δ/Σ Ιωάννης Τρυψιάνης και ο υπάλληλος Σάκης Τσελεπής.

Αρκετά πηγαδάκια μετά την εκλογή του Συμπαραστάτη στον δήμο Πέλλας, είτε εντός του δημαρχείου είτε εκτός αυτού. Άλλοι έλεγαν πως πιάστηκαν στην φάκα από την αντιπολίτευση και αιτία είναι η πολιτική (δεν υπάρχει) που ασκήθηκε από τη μεριά του δημάρχου και άλλοι έλεγαν καλά να πάθει ο δήμαρχος, γιατί για δεύτερη φορά θα έβαζε υποψήφιο για τα μάτια του κόσμου για να μην εκλεγεί. Ακούστηκαν όμως και κάποια ονόματα πριν από την ψηφοφορία, όπως του πολιτικού εφιάλτη του δήμου Πέλλας, περισσότερο για να δει τους κραδασμούς ο δήμαρχος. Όμως ακολουθεί και η θέση του γραμματέα του δήμου. Γι αυτήν τη θέση ακούγονται πολλά, όμως η επιλογή πιστεύουμε θα γίνει μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Όποιον και να επιλέξει, η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον δήμαρχο, διότι και οι δυο την θέλουν, τους την έταξε προεκλογικά; Τη διεκδικούν ο καθένας θεωρώντας τον εαυτόν του επικρατέστερο λόγο προτέρου εντίμου βίου και υπακοής σ’ αυτόν; Πάντως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον δήμαρχο Πέλλας…

DSC02795

Πρώτη Ήττα του δημάρχου Πέλλας μετά την εκλογή του Συνήγορος του πολίτη και της Επιχείρησης εκλέχθηκε στον δήμο Πέλλας εν αντιθέσει με τους άλλους δήμους της περιφερειακής ενότητας Πέλλας και είναι η δικηγόρος των Γιαννιτσών Ζωή Καρατσώρη. Εμείς σαν στήλη της ευχόμαστε καλή επιτυχία, θα την στηρίξουμε στην προσπάθεια της γιατί την θεωρούμε απαραίτητη στον δήμο. Όμως η εκλογή της οφείλεται κυρίως στην πολιτική οξυδέρκεια ορισμένων συμβούλων της αντιπολίτευσης. Πράγματι την Κρύα Βρύση πρέπει να την αλλάξουμε όνομα και να την πούμε πολιτικό εκλογομαγειρείο. Ναι κύριοι η πολιτική τακτική του Σωκράτη Καζαντζίδη και Ελευθερίου Γεώργιου, είναι αυτή που έβγαλε Συνήγορο του πολίτη στον δήμο Πέλλας. Αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους της αντιπολίτευσης αντιληφθήκαν το παιχνίδι που τους έπαιζε ο δήμαρχος Πέλλας και μάλιστα στην πρώτη ψηφοφορία η κ.Καρατσώρη πήρε δυο σταυρούς από τους συμβούλους της συμπολίτευσης, ούτως ώστε να παραπλανηθούν ότι δεν στήριζε αυτήν ο δήμαρχος. Όμως έπεσε έξω, πιάστηκε στη φάκα που του έστησε η αντιπολίτευση και σε συνενόηση όλοι στήριξαν τη Ζωή Καρατσώρη και πήρε τις 32 ψήφους ώστε να εκλέγει ως Συνήγορο του δημότη στον δήμο Πέλλας. Και έτσι δεν θα γίνει αυτό που ήθελε ο δήμαρχος, να μην έχει κεχαγιά στο κεφάλι του για τα επόμενα 4,5 χρόνια. Όποια άλλη σκέψη θέλει να κάνει η αυλή του δημάρχου και τα φερέφωνα του (site και εφημερίδες), πέφτουν στο κενό ή πιστεύουν ότι απευθύνονται σε τάταρους, διότι αν ήθελε Συνήγορο θα μπορούσε να έρθει σε συνεννόηση με μέρος της αντιπολίτευσης και να πετύχει τον στόχο του, πιάστηκε στην ΦΑΚΑ . Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν κάνουμε κανένα αρνητικό σχόλιο για τη Συμπαραστάτη του πολίτη, αντιθέτως μάλιστα θα τη στηρίξουμε, όπως ξέρουμε να στηρίζουμε και το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, για να πετύχει στον ρόλο της.

Ανέκδοτο
Πάει ο μπαμπάς στο κρεβάτι του παιδιού του, για να το καληνυχτίσει και το ακούει λέει: “Θεούλη μου θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου, το μπαμπά μου, τη γιαγιά μου και δώσε χαιρετίσματα στον παππού μου”.
Το ακούει ο μπαμπάς, αλλά δε δίνει σημασία!
Την επόμενη μέρα χτυπάει το τηλ. και είναι η γιαγιά και τι είπε; Πέθανε ο παππούς!!!
Το ίδιο βράδυ πάει πάλι ο μπαμπάς να καληνυχτίσει το παιδί και ακούει:
“Θεούλη μου θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου, το μπαμπά μου και δώσε χαιρετίσματα στη γιαγιά μου”! Το ακούει ο πατέρας, αλλά και πάλι δε δίνει σημασία! Την επόμενη μέρα πέθανε η γιαγιά! Ο πατέρας τα είδε όλα! Το βράδυ πήγε επίτηδες να κρυφακούσει:
“Θεούλη μου θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου και δώσε χαιρετίσματα στον μπαμπά μου”! Με το που το ακούει αυτό ο μπαμπάς τρελαίνεται! Την επόμενη μέρα φεύγει απ’ το σπίτι νωρίς για τη δουλειά και γυρίζει αργά το βράδυ ευτυχισμένος που μέχρι στιγμής ήταν ζωντανός! Μπαίνει στο σπίτι καλησπερίζει τη γυναίκα του και της λέει:
“Συγνώμη αγάπη μου που άργησα, αλλά είχα μια πολύ άσχημη μέρα”..
και η γυναίκα:
“Μιλάς εσύ; Εγώ τι να πω που πέθανε ο κουμπάρος μπροστά στην πόρτα μας”!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου