Thursday, 25 April, 2024

Μαρτυριάρης: Απίστευτα και όμως ελληνικά

Μαρτυριάρης: Απίστευτα και όμως ελληνικά

Σκάνδαλο έχει προκαλέσει η απόφαση του προπονητή των παλαιμάχων του Εθνικού Γιαννιτσών Γιώργου Ξανθόπουλου να μην χρησιμοποιήσει τον ποδοσφαιριστή Κώτη στον αγώνα των παλαιμάχων της ομάδας Σαμψών Γιαννιτσών και του Εθνικού Γιαννιτσών το Σάββατο στο στάδιο Νέας Τραπεζούντας εις μνήμην του Φίλιππου Σαμψωνίδη, ιδρυτή της ομάδας Σαμψών. Η μη χρησιμοποίηση του στον συγκεκριμένο αγώνα έγινε με την πρόφαση ότι είναι μικρός (19 ετών) και στην επόμενη αλλαγή που έκανε έβαλε μέσα τον Μωυσίδη που είναι 18 χρονών. Μάλλον υπάρχει εμπάθεια από τη μεριά του προπονητή στο πρόσωπο του μεγάλου ποδοσφαιριστή Κώτη. Η δήλωση του ποδοσφαιριστή έγινε στα Ζωοδόχεια στην πλατεία της Ν. Τραπεζούντας.
Οι πληροφορίες λένε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι που κέρδισε ο Σαμψών τον Εθνικό με 4-2, έχουν γίνει και άλλα ευτράπελα. Όταν ο Γιώργος Ξανθόπουλος έκανε αλλαγή τον Τομπάζη και έβαλε άλλον, ο Τομπάζης έκανε πως βγαίνει, αλλά δεν βγήκε με αποτέλεσμα να παίζει τα επόμενα 10 λεπτά ο Εθνικός με 12 παίκτες. Παρά το ότι έπαιζε με 12 παίκτες τελικά νίκη δεν πέτυχε. Αυτή μαγκιά δική σου είναι Γιώργο ή του Τόμπυ; Πιστεύω Πέτρο ότι κάτι έχει γίνει με τη διαιτησία, γι αυτό ο Εθνικός ζητάει επανάληψη του αγώνα με αξιολογημένους διαιτητές. Μήπως διαφωνείς Παναγιώτη ότι ο Εθνικός αδικήθηκε;

Έβαλαν χέρι και στα αποθεματικά των δήμων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Τέλος το χρήμα στους δήμους, τέλος οι πληρωμές σε προμηθευτές, προγράμματα και δεν γνωρίζω αν ισχύει το ίδιο και για την μισθοδοσία των. Ευτυχώς που άλλαξε ο καιρός και πλέον δεν κάνει κρύο, για φανταστείτε χωρίς πετρέλαιο πως θα ζεσταινόντουσαν τα σχολεία; Τώρα για τους προμηθευτές και προγράμματα ας πάνε στον αδιάβαστο. Δεν γνωρίζω μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η κυβέρνηση την άρνηση της να υπογράψει το νέο μνημόνιο. Αυτό που έγινε με τα αποθεματικά των δήμων δεν γνωρίζω εάν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Πληροφορίες λένε, ότι δεν έχουν πάρει μόνο τα αποθεματικά των δήμων, αλλά και των ταμείων καθώς και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Εύχομαι αυτή η διαχείριση των να είναι προς το συμφέρον όλων μας διότι δεν γνωρίζω πόσο ακόμη θα αντέξουμε με τόση ασφυξία στη ρευστότητα.

pasoismpinos1-copy

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας αν και η αντιπολίτευση δεν ήταν ολοκληρωτικά παρούσα… στην αρχή της συνεδρίασης το παρόν έδωσε ο κ. Νικολαΐδης, που κι αυτός έφυγε στα μισά και έμεινε μόνο ο Δ. Πασόης που άργησε να μπει και ο δήμαρχος Δ. Μπίνος το σχολίασε και σαν καθηγητής… μόνο το απουσιολόγιο δεν πήρε, οι δυο τους κατά τη διάρκεια ‘’πιάστηκαν’’ και αντάλλαξαν κουβέντες! ”Άρχισε πάλι το κατά Πασόη Ευαγγέλιο” είπε ο δήμαρχος για να ανταπαντήσει ο κ. Πασόης ότι ”πάλι ακούσαμε το κατά Μπίνου Ευαγγέλιο”!
φωτο

Η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Πέλλας Ζωή Α. Καρατσόρη ενημερώνει τους δημότες πως: «Η νομική πρόβλεψη για την εισαγωγή του θεσμού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεσπίστηκε με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 187Α’/7-6-2010). Για την λειτουργία του θεσμού στους Δήμους προβλέπει το αρ. 77 του Νόμου αυτού. Συγκεκριμένα: ο Συμπαραστάτης δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός 30 ημερών στους ενδιαφερόμενους.
Επίσης ο Συμπαραστάτης συντάσσει ετήσια έκθεση την οποία παρουσιάζει στο δημοτικό συμβούλιο αλλά έχει και την δυνατότητα διατύπωσης προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεων της με το κοινό τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης όσο επ’ ευκαιρίας σημαντικών ζητημάτων που εντοπίζει ο ίδιος. Μέσω του Συμπαραστάτη θα αποτρέπονται πρόσθετες διαδικασίες (π.χ. προσφυγές σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και στην δικαιοσύνη) καθώς τα προβλήματα κακοδιοίκησης θα λύνονται στο πλαίσιο του ίδιου του ΟΤΑ, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο χρόνο και χρήμα στους πολίτες. Σκοπός του θεσμού και προσωπικός μου στόχος είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, η άμεση επίλυση των διαφορών των πολιτών και της διοίκησης μέσω ενός αμερόληπτου και αξιόπιστου θεσμού όπως της διαμεσολάβησης».
Το Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης βρίσκεται στο Δημαρχείο Πέλλας στον δεύτερο όροφο και εξυπηρετεί το κοινό τις ακόλουθες μέρες και ώρες:
• Τρίτη 11:00 – 13:00
• Τετάρτη 09:00 – 13:00
• Πέμπτη 09:00 – 13:00
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2382 350808 – 6977230144

Μετά το λίφτινγκ !!! (το αστείο της ημέρας)

Μια 47χρονη γυναίκα μόλις έχει κάνει λίφτινγκ και, περήφανη για την ομορφιά της, μπαίνει σε ένα goodys.
Δίνει την παραγγελία της στον υπάλληλο και τον ρωτάει αμέσως μετά:
– Συγνώμη νεαρέ μου, πόσο με κάνεις;
– Ξέρω εγώ; 32;
– Χαχα γλυκούλη μου… 47 είμαι, αλλά να είσαι καλά !!!
Τρώει, βγαίνει έξω, πάει σε μια στάση λεωφορείου και ρωτάει έναν που στεκόταν εκεί:
– Γεια σας κύριε μου, πόσο με κάνετε;
– Χμ…, δεν πρέπει να είστε πάνω από 34…
– Ωωω σας ευχαριστώ!! Αλλά είμαι 47 !!!
Παίρνει το λεωφορείο, κατεβαίνει, πλησιάζει σπίτι της περπατώντας δίπλα-δίπλα με έναν παππούλη:
– Συγνώμη παππούλη, πόσο με κάνεις;
– Κοπέλα μου, έπεσες στην περίπτωση, μπορώ να βρω την ηλικία μιας γυναίκας απλά πασπατεύοντας ανάμεσα στα πόδια της!!!
Παραξενεύτηκε η κυρία, αλλά τι να κάνει. “Ας το ζήσω κι αυτό”, σκέφτεται και σηκώνει την φούστα της…
Χαϊδευε, χαϊδευε, πασπάτευε ο παππούς, ώσπου κάποια στιγμή:
– Είσαι 47 !!!!
Η γυναίκα έμεινε άναυδη!!!!
– Μα καλά, πως το κατάλαβες;;;;
– Ήμουν ακριβώς πίσω σας στην ουρά στα goodys !!!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου