Friday, 26 April, 2024

Μαρτυριάρης: Όταν κάνεις κάτι που δεν το πιστεύεις το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα

Μαρτυριάρης: Όταν κάνεις κάτι που δεν το πιστεύεις το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα

Έχει περάσει μια εβδομάδα από τις εθνικές εκλογές και οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται προς την Τρόικα και την Ε.Ε με έναν τσαμπουκά, άνευ προηγουμένου. Πολλές φορές προβληματίζομαι, μήπως δεν έχουν καταλάβει ότι οι εκλογές τελείωσαν και πρέπει να βάλουν κάτω το κεφάλι και να δουλέψουν και να διαπραγματευτούν το χρέος της χώρας μας. Όμως θα πρέπει να πω πως κάνουν και τα δυο, δηλαδή και δουλειά και τσαμπουκά. Φυσικά ακόμη είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα και να τους κρίνουμε. Όμως σκέπτομαι και λέω, εάν πράγματι πετύχουν κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με αυτήν την συμπεριφορά τους, τότε οι δυο ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, θα πρέπει να αλλάξουν χώρα. Και όταν λέω να αλλάξουν χώρα το εννοώ, διότι και εθνικά υπερήφανοι δεν έχουν αισθανθεί οι Έλληνες από τις διαπραγματεύσεις τους, αλλά και οικονομικά ζημιωμένοι είμαστε όλοι από την εφαρμογή των δυο Μνημονίων. Εάν όμως συμβεί το αντίθετο τότε πολύ φοβούμαι για το αύριο της χώρας μας.

Συμφωνώ όταν κάποιος λείπει από έναν συγκεκριμένο χώρο για αρκετό διάστημα, σίγουρα η επάνοδος του θα πρέπει να είναι θριαμβευτική. Όμως αναφέροντας πραγματικά γεγονότα και όχι υποθετικά, διότι δεν μπορώ να το ερμηνεύσω αλλιώς. Οι εκλεγμένοι με τη δημοτική παράταξη του κ. Παπανικολάου στον δήμο Πέλλας, έκαναν την πρώτη τους συνάντηση μετά τις δημοτικές εκλογές σε ξενοδοχείο της πόλης των Γιαννιτσών. Ήταν με προτροπή του επικεφαλής του συνδυασμού και είχε ως στόχο τον προγραμματισμό δράσης έως τις επόμενες δημοτικές εκλογές, να έχουν έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από τα δημοτικά διαμερίσματα, να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους και η αντιπολίτευση να είναι ουσιώδης και όχι επιφανειακή. Φυσικά αυτή η ενέργεια κατά την κρίση μας είναι πάρα πολύ σωστή. Διότι προεκλογικά ένα από τα μείον του Νίκου ήταν που τον κατηγορούσαν ότι το τελευταίο εξάμηνο ασχολήθηκε με τα δημοτικά. Τώρα ο άνθρωπος θέλησε να ξεκινήσει και να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος και με το που ανακοίνωσε την συνάντηση, κάποιοι αμέσως έβγαλαν λανθασμένα συμπεράσματα. Εάν ήταν λάθος συμπεράσματα, είναι λογικό, όλοι μας όσοι εργαζόμαστε κάνουμε λάθη, όμως πολύ φοβούμαι πως δεν είναι ανθρώπινο λάθος, αλλά ένα μήνυμα που ήθελε να στείλει ο συντάκτης του κειμένου στον κ. Παπανικολάου ή ένας διακαής πόθος του; Αλλά απ ότι κατάλαβα το μήνυμα δεν βρήκε τον αποδέκτη, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και τα αποτελέσματα αυτής θα τα δούμε στο άμεσο μέλλον.

Αυτό που συνέβη με το ΠΑΣΟΚ στην Α Θεσ/νίκης και την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη δεν έχει προηγούμενο.

Αποτελέσματα εθνικών εκλογών
Ένωση Κεντρώων 5,11% και 17.735 ψήφους
ΠΑΣΟΚ 4,12 % και 14.280 ψήφους
Ο Βασίλης Λεβέντης έπεισε τους Θεσσαλονικείς και δεν τους έπεισε ο πατριώτης τους και υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια Βαγγέλης Βενιζέλος. Να το θεωρήσω επιτυχία του Λεβέντη, ή αποτυχία του Βενιζέλου; Διότι για να λέμε την αλήθεια ο Λεβέντης αυτά που έλεγε πριν 15 χρόνια τα λέει και σήμερα και μάλιστα δικαιώνεται για τις αλήθειες, τότε και σήμερα. Μήπως στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξουν αρχηγό, διότι πρέπει να θεωρηθεί ως ήττα εντός έδρας μάλιστα. Λέτε αυτός να είναι ο λόγος που ανάγκασε τον Ευάγγελο να πάει άμεσα σε Συνέδριο και μάλιστα ο ίδιος να μην είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος; Παρεπίπτοντος οι υποψήφιοι είναι αρκετοί προς το παρόν, Γεννηματά, Λοβέρδος, Κωνσταντινόπουλος και αναμένουμε και άλλους. Και προβληματίζομαι και λέω, εάν το ΠΑΣΟΚ πήγαινε καλά πόσοι θα ήταν οι υποψήφιοι; Θα μου πει κάποιος, τότε κύριε μου δεν θα παραιτούταν ο Βενιζέλος. Και σ’ αυτό πιστεύω έχουν δίκιο, διότι κανένας δεν θέλει να αφήσει την εξουσία.

Τώρα αυτήν την τοποθέτηση των 26 προέδρων ΝΟΔΕ της ΝΔ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και την κριτική που άσκησαν στον πρόεδρο τους κ. Σαμαρά για τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, μόνο τυχαία δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω. Όπως επίσης τις συναντήσεις του Καραμανλή με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τη Ντόρα Μπακογιάννη και πολλά στελέχη της Ν.Δ. Ετοιμάζουν υποψήφιο για αρχηγό της παράταξης τους, προσπαθούν να αναγκάσουν τον Σαμαρά να πάει σε συνέδριο και εκεί να τεθεί θέμα αρχηγού, διότι πιστεύουν ότι τους εκλεγέντες βουλευτές τους ελέγχει ο Σαμαράς; Πάντως ένα είναι σίγουρο, υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και της αυλής του ή καλύτερα συμβούλων του σχετικά με την τακτική που ακολουθήθηκε (εκφοβισμός) στον προεκλογικό αγώνα, αλλά και της επιλογής του να μην παραδώσει στον Τσίπρα το μέγαρο Μαξίμου όπως του το χρεώνουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, αλλά πολλά στελέχη της Ν.Δ, βλέπε δηλώσεις Αντώναρου.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι, ότι οι πολιτικοί δεν έχουν τον Θεό τους αρκεί να φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Και αναφέρομαι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήγε και ζήτησε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου προεκλογικά και μετά την εκλογή του δεν ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο με την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός. Και αναρωτιέμαι πότε ήταν αυθεντικός, όταν ζήτησε τις ευλογίες, ή όταν δεν ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο; Θα πω όμως στον Αλέξη όταν κάνεις κάτι που δεν το πιστεύεις το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα μου πει κάποιος εκλέχθηκε, θα του απαντήσω και πριν τις εκλογές ήταν εκλεγμένος, διότι οι άλλοι με τις κινήσεις τους κατά του λαού, είχαν χάσει πριν τις εκλογές. Μπορεί ο Αλέξης να κορόιδεψε τον λαό που πιστεύει στον Θεό, όμως τον Θεό δεν τον κορόιδεψε, διότι κανένας δεν τον υποχρέωσε να πάει με το ζόρι να πάρει τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου.

Είπαμε να έχουμε δικούς μας ανθρώπους στην κυβέρνηση, όμως βρε Αλέξη, να δίνεις ένα αναπληρωτή υπουργό στον σύζυγο (Δρίτσας) και ένα υφυπουργείο στην σύζυγο (Χριστοδουλοπούλου) νομίζω πάει πολύ. Δεν υπήρχαν άλλοι ικανοί στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως φοβήθηκες ότι θα χωρίσει το αντρόγυνο εάν κάνω τον έναν υπουργό και τον άλλο δεν τον κάνω; Διότι πολύ περίεργο μου φαίνεται και πιστεύω θα είναι ελληνική πρωτοτυπία αυτό το γεγονός. Εκτός και εάν οι ικανότητες τους, ο καθένας στον τομέα του είναι τόσο μεγάλες και με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέκδοτο

Πεθαίνουν οι Πούτιν, Μέρκελ και Τσίπρας
Μια μέρα, ο Θεός καλεί τον Πούτιν, τη Μέρκελ και τον Τσίπρα για ακρόαση.
Πρώτος στην μεγάλη αίθουσα μπαίνει ο Πούτιν, υποκλίνεται στον Θεό και τον ρωτάει:
– Θεέ μου σε πόσα χρόνια η Ρωσία θα είναι η δυνατότερη χώρα στον κόσμο;
– Σε 50 χρόνια ακριβώς, απαντά ο Θεός.
Τότε ο Πούτιν βάζει τα κλάματα.
– Μα γιατί κλαις Βλαδίμηρε; τον ρωτά ο Θεός – Γιατί δεν θα ζω τότε… απαντά με παράπονο ο Πούτιν
Μετά από λίγο πάει η Μέρκελ στο Θεό και τον ρωτά:- -Θεέ μου σε πόσα χρόνια η Γερμανία θα είναι η δυνατότερη χώρα στον κόσμο;
– Σε 100 χρόνια ακριβώς, απαντά ο Θεός.
Η Μέρκελ άρχισε να κλαίει.
– Μα γιατί κλαις Ανκελα; την ρωτά ο Θεός
– Γιατί δεν θα ζω τότε… απαντά με παράπονο η Μέρκελ Τελευταίος μπαίνει ο Αλέξης Τσίπρας στον Θεό και τον ρωτά:
-Θεέ μου, σε πόσα χρόνια θα ξεχρεώσει η Ελλάδα; Ο Θεός, αντί να του απαντήσει, αρχίζει να …κλαίει σπαρακτικά.
– Μα…. ρωτά σαστισμένος ο Τσίπρας, γιατί κλαις Θεέ μου;- Δεν θα ζω τότε… απαντά ο Μεγαλοδύναμος και συνεχίζει το κλάμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου