Friday, 19 April, 2024

Μαρτυριάρης: Όποιος θέλει να κάνει παιχνίδια στην πλάτη μας, γελάστηκε

Μαρτυριάρης:  Όποιος θέλει να κάνει παιχνίδια στην πλάτη μας, γελάστηκε

Πήγα την Δευτέρα να παρακολουθήσω την εκδήλωση που διοργάνωσε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο με θέμα τον επαρχιακό τύπο. Εισηγητής ήταν ο καθηγητής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης Γιαννιτσώτης στην καταγωγή, ο Περικλής Πολίτης. Η τοποθέτηση του ήταν όπως όλων των καθηγητών, που δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που λέμε, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι σήμερα μπορεί να σταθεί ο επαρχιακός τύπος μόνο με τις συνδρομές και χωρίς τη διαφήμιση και μάλιστα πιο καλά πηγαίνουν οι εφημερίδες που είναι συνδυασμός free και συνδρομητών. Σήμερα ο πολίτης σκέπτεται και το ένα ευρώ που θα το δώσει. Είναι τόσο λίγα τα εισοδήματα του, πάρα πολλοί δεν έχουν καν εισοδήματα, και το μόνο που δεν σκέπτονται είναι να γίνουν συνδρομητές σε τοπική εφημερίδα. Οι συνδρομητές κατά την περίοδο της κρίσης, έχουν μειωθεί κάτω από 50% προ κρίσης. Κάποιοι ήθελαν να κάνουν και τον γνώστη ρωτώντας εάν οι σημερινές εφημερίδες είναι αντικειμενικές. Εγώ θα τους ρωτήσω εάν στο παρελθόν ήταν αντικειμενικές. Και λέω παρελθόν, διότι δεν μου έκανε καλή εντύπωση που η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκόμενων ήταν σχεδόν τρίτη ηλικία. Δηλαδή δεν ενδιαφέρει το θέμα τους νέους. Ο δε δήμαρχος άργησε, αλλά δε λησμόνησε, δεν γράφει είπε ο τύπος για αυτούς που ρίχνουν έξω από τους κάδους σκουπίδια, αλλά κατηγορούν τη δημοτική αρχή! Πίστευα ότι είναι έξυπνος άνθρωπος, αλλά να λέει τέτοιες κουταμάρες δεν το περίμενα. Δήμαρχε, αργείτε να μαζέψετε τα σκουπίδια, με τις φωτογραφίες αυτές (όταν μπαίνουν) θέλουμε να δείξουμε, ότι δεν έχουμε καθαρή πόλη εξαιτίας της δημοτικής αρχής που δεν μαζεύει τα σκουπίδια εγκαίρως ή συχνά. Οπότε και κάποιες φορές όταν οι κάδοι είναι γεμάτοι ο δημότης θα τα αφήσει απ’ έξω. Λογικό. Ήξερες τι θα έλεγες, γι αυτό σημείωσες πως ότι πω θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου…

parrots-copy-jpeg

Πάντως τα γνωστά παπαγαλάκια του δήμου Πέλλας, δεν άφησαν ευκαιρία να μη σχολιάσουν την εφημερίδα μας. Δεν έχουν γράψει τίποτε για την υπόθεση Θεοδωρίδη. Διαβάστε την εφημερίδα της Τετάρτης και θα δείτε εάν γράφουμε ή όχι. Το ίδιο έγινε και με το ροζ σκάνδαλο που είχε γραφθεί τον Απρίλιο του 2014. Ήμασταν οι μόνοι που γράψαμε ότι είναι σε δικαστική εξέλιξη και ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΘΟΩΘΕΙ.Ήμασταν οι μόνοι που βάλαμε και τη γνώμη των συναδέλφων του που ήταν με το μέρος του.Ήμασταν οι μόνοι που βάλαμε και την άποψη της δημοτικής αρχής.
Ενώ όλα τα άλλα τα έντυπα έβαλαν μόνο το δημοσίευμα της ‘’Ζούγκλας’’. Και ξέρετε τι έγινε; Μόνο εναντίον του ιδιοκτήτη της εφημερίδας ‘’Λόγος της Πέλλας’’ ασκήθηκε ποινική δίωξη και με μάρτυρα τον δήμαρχο Πέλλας. Και τους ενδιέφερε εάν είναι αντικειμενικός ο επαρχιακός τύπος. Υποκρισία στο μεγαλείο της. Ποιος τελικά δικαιώθηκε; Μόνο ο ‘’Λόγος Πέλλας’’ και απ’ ότι φάνηκε δεν είμαστε τσιράκια κανενός. Όποιος θέλει να κάνει παιχνίδια στην πλάτη μας, γελάστηκε. Τα λοιπά τσιράκια γνωστών αγνώστων, ας συνεχίζουν να διαδίδουν ότι θέλουν. Διαφήμιση μας κάνουν.

Μία διαμαρτυρία, τύπου παράπονο, ας πούμε, όχι καταγγελία, έκανε ένας φίλος αναγνώστης για τη ΔΟΥ Γιαννιτσών. Ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν βρέθηκε στην εφορία και ζήτησε να μάθει αν έχει κάποια οφειλή. Τον ενημέρωσαν πως χρωστάει 140 ευρώ. Ως εδώ καλά! Στη συνέχεια, όταν ζήτησε να του εκτυπώσουν το ποσό για να το πληρώσει στην τράπεζα, του είπαν ότι την εκτύπωση θα την κάνει στον λογιστή του για να πληρώσει! Ο λογιστής του όμως είναι στη Σκύδρα! Ο άνθρωπος δεν είναι επαγγελματίας για να έχει πάρε δώσε κάθε μήνα με λογιστή, οπότε έτυχε να έχει έναν συγγενή εκεί και όχι στα Γιαννιτσά εφόσον τον χρειάζεται μια φορά το χρόνο μόνο για το εκκαθαριστικό. Αν είχε λογιστή στην Αθήνα δηλαδή, θα έπρεπε να πάει εκεί για να εκτυπώσει την οφειλή; Μετά σου λένε ενημερωθείτε από τη ΔΟΥ και πηγαίνετε να πληρώσετε… Η συμπεριφορά των υπαλλήλων όμως, όπως μας ανέφερε ο ίδιος ο αναγνώστης, μπορεί να είναι δικαιολογημένη, αν σκεφτεί κανείς πως πλέον δουλεύουν για το 1/3 των χρημάτων που ελάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια και με το 1/3 των υπαλλήλων που ήσαν πριν μερικά χρόνια.

geniki

Μπράβο στον πρόεδρο και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Πέλλας για την άψογη αποστολή που εκπροσώπησε την Πέλλα στο τουρνουά της Ιταλίας. Η παρουσία της Μικτής Πέλλας ποδοσφαιρικά ήταν πάρα πολύ καλή, σαν οργάνωση της αποστολής επίσης πάρα πολύ καλή, αλλά και τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά και για την ΕΠΣ, αλλά πολύ περισσότερο για τα παιδιά. Τέτοιες δραστηριότητες δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες και στο μέλλον κύριε πρόεδρε, θα πρέπει να συνεχίσετε με το ίδιο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Φυσικά ο Λόγος της Πέλλας ήταν παρών και στο Fiuggi της Ιταλίας.

Σύντομα μαθαίνουμε ότι πρόκειται να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί, δημάρχων και προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων που η θητεία τους ξεκινά από τον Καποδίστρια, την πρώτη δηλαδή συνένωση Δήμων και κοινοτήτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην κατηγορία αυτή συγκαταλέγονται πρώην αιρετοί της Πέλλας και της Αλμωπίας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι εάν είναι κάποιος από Έδεσσα ή Σκύδρα θα μείνει απ έξω. Πληροφορίες που έχουμε λένε ότι θα ξεκινήσουν από την εποχή που ήταν στο προσκήνιο ο Λαλιώτης. Εγώ έχω μια απορία,  Αυτούς όλους που θα πιάσουν,  που θα τους βάλουν; Διότι οι φυλακές δεν τους χωράνε, εκτός εάν πάνε στην λογική που πάει ο Ρώσος πρόεδρος, σε πλωτές φυλακές.

Ένα κορίτσι μόλις 17 χρονών από τη γειτονική μας Αλεξάνδρεια έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Γιατί πήγε μια εκδρομή με το σχολείο της και βρέθηκε πεσμένη από το μπαλκόνι ξενοδοχείου. Οι γονείς σίγουρα πάντα δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα παιδιά τους, όταν πρόκειται για εκδρομές. Να το αφήσω να πάει; Να μην το αφήσω; Το ζήτημα είναι πως πάνω απ’ όλα χρειάζεται καλή επικοινωνία και όσο το δυνατόν να είμαστε κοντά στα παιδιά μας. Σίγουρα θα πάθουν και θα μάθουν από μόνα τους στη ζωή τους όσα και να τους πούμε, αλλά κάτι μικρό να μένει κάθε φορά, μπορεί να είναι κι αυτό που θα τα προστατεύσει…

Ανέκδοτο
Ο Πανίκας και Σουμέλα εφτάνε έρωτα σο δένδρο.
Ο Πανίκας και η Σουμέλα περπατούσαν μέσα στο δάσος.
Εκεί που περπατούσαν βλέπουν δυο πουλιά να «εφτάν έρωτα».
Βλέπει ο Πανίκας τα πουλιά, ……. βλέπει την Σουμέλα, Τον κοιτάει η Σουμέλα και του λέει, Πανίκα «ντο τερείς ; Τα πουλία Σουμέλα εφτάνε έρωτα, εμείς γιατί να μι εφτάμε ;
Ας εφτάμε Πανίκα, ας εφτάμε !!!!
Απάν σο δένδρο θέλω λέει ο Πανίκας.
Απάν σο δένδρο λέει η Σουμέλα.
Ανεβαίνουν πάνω στο δένδρο, πηγαίνουν σε ένα κλαδί και αρχίζουν να κάνουν έρωτα.
Εκεί που επίναν έρωτα σπάει το κλάδι και πάρτους κάτω και τους δύο.
Μετά από μερικά λεπτά ακούγεται η Σουμέλα.
Ωι Ωι Ωι Πανίκα μ τα μέσαμ , πονώ, κεπωρώ να κουνίουμε. Μετά από λίγο απαντάει ο Πανίκας. Τσούρατο γάρη, τσούρατο, τεμά τα κάκαλα απάν σο δένδρον επέμναν.!!!!!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου