Friday, 19 April, 2024

Είχαμε μια γιορτή καρναβαλιού στον νομό μας και γινόταν πανικός

Είχαμε μια γιορτή καρναβαλιού στον νομό μας και γινόταν πανικός

Ακούγεται πολύ τελευταία η λέξη «βάφτιση». Λέτε να επανέρχεται στην πολιτική ο Κων/νος Μητσοτάκης; Και φυσικά αυτό το λέω μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου «Ζητάω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το γεγονός ότι «συνήργησα» στην «ψευδαίσθηση» των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παράλληλα κινητοποίηση σε όλες τις βαθμίδες του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αλλάξει η κατεύθυνση που δείχνει η συμφωνία με το Eurogroup». Ο Μανώλης Γλέζος διευκρινίζει πως η «μετονομασία της Τρόικα σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους» δεν έχει αλλάζει πραγματικά την κατάσταση, αλλά μόνο σαν να βαφτίζεις το κρέας ψάρι. Και η απορία μου είναι, πράγματι ο Μ. Γλέζος δεν γνώριζε μέχρι που μπορούσε να φθάσει η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της; Εάν πράγματι δεν γνώριζε, τότε πολύ λυπάμαι όχι για τον Μ. Γλέζο, αλλά για αυτούς που τον ψήφισαν. Διότι δεν είναι δυνατόν, χρόνια στην πολιτική και να μην έβλεπε που πήγαινα η διαπραγμάτευση. Εδώ όλος ο ελληνικός λαός σήμερα λέει ότι και μόνο το ότι δείξαμε το ανάστημα μας φθάνει, σημαίνει ότι γνώριζε , ότι δεν θα είναι μεγάλο το καλάθι της διαπραγμάτευσης. Και είναι δυνατόν να μην το γνώριζε ο Μ. Γλέζος; Αλλά σήμερα με την δήλωση του αυτήν έχει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Θα αλλάξω γνώμη για τον Μ. Γλέζο, εάν βγει και πει, κύριοι υποβάλλω την παραίτηση μου από ευρωβουλευτής, διότι συνήργησα στην ψευδαίσθηση των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Λέγοντας τα παραπάνω και διαβάζοντας και βλέποντας καθημερινά όλα τα δελτία ενημέρωσης, είτε αυτά είναι στην τηλεόραση, είτε site, είτε εφημερίδες αυτό που κατάλαβα για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε , η Ελλάδα το μόνο που κέρδισε είναι η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, τίποτε παραπάνω. Ακούγοντας και τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο να λέει ότι δεν θα μπουν νέα μέτρα, έχω να του αναφέρω τα παρακάτω: Μάλλον έγινε πολιτικός πολύ πιο γρήγορα από τους προκατόχους του, διότι πριν λίγους μήνες έλεγε ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο και θα το διαπραγματευτούμε από την αρχή. Μήπως δεν αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πήγε σε εκλογές διότι τον πίεζαν να πάρει νέα μέτρα; Και σήμερα τι κάναμε; Πήραμε παράταση τεσσάρων μηνών, για να μπορέσει να πάρει ανάσα η νέα κυβέρνηση, να φτιάξει το πρόγραμμα της με νούμερα, με αριθμούς και να πει στους δανειστές (που είναι όλη η Ευρώπη), ότι εγώ δεν θα μειώσω άλλο τους μισθούς, αλλά αντιθέτως θα τους αυξήσω και τα χρήματα που χρειάζομαι επιπλέον θα τα πάρω από την Χ πηγή. Πράγματι η αξιοπρέπεια της Ελλάδας ανέβηκε διεθνώς, όμως μας είναι αυτό από μόνο του αρκετό; Εγώ θα πω, βλέποντας αντικειμενικά τα πράγματα, ότι η αξιοπρέπεια δεν μας ικανοποιεί από μόνη της, όμως ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Διότι όπως ακούμε, θα δώσουν μεγάλη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, δηλαδή προσβλέπουν έσοδα από την φοροδιαφυγή και εάν πράγματι το πετύχουν, τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η επιτυχία της κυβέρνησης. Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω και άλλη μια, η μόνη πηγή που μπορεί να μας φέρει έσοδα είναι η φοροδιαφυγή, που σήμερα στην χώρα μας είναι στο ποιο ψηλό σημείο, γι αυτό και μπορούν να έρθουν έσοδα από εκεί, χωρίς να μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Εμείς τους ευχόμαστε να πετύχουν για το καλό όλων μας.

Είχαμε μια γιορτή καρναβαλιού στον νομό μας και γινόταν πανικός. Είχαμε φθάσει στο σημείο να έχουν τα μεγάλα κανάλια ως θέμα την ημέρα της παρέλασης του καρνάβαλου στην Κρύα Βρύση. Και σήμερα να μην ακούγεται πουθενά. Θα μου πει κάποιος πως με τέτοια κρίση που να βρεθούν χρήματα. Όμως φίλοι μου το πρόβλημα δεν είναι στα χρήματα. Λείπουν πλέον οι παράγοντες που είχαν μεράκι, είχαν θέληση, είχαν όρεξη να τρέξουν μόνοι τη γιορτή. Διότι ως προς τα χρήματα θα σας πω πως υπάρχουν και οι χορηγοί. Τώρα εάν κάθεσαι στο γραφείο σου και έχεις ψηλά τη μύτη και δεν πηγαίνεις σε κανέναν να πάρεις χορηγία, τότε είναι σίγουρη η αποτυχία της εκδήλωσης (έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου). Θα σας ρωτήσω, που βρήκε τα χρήματα η Έδεσσα και κάνει καρναβάλι δέκα φορές καλύτερο από της Κρύας Βρύσης, όταν την τεχνογνωσία από τέτοιες διοργανώσεις την έχει η Κρύα Βρύση; Ας αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της αποτυχίας της διοργάνωσης και να τους αποδοθούν οι ευθύνες. Αλλά είμαστε σίγουροι πως δε θα γίνει κάτι τέτοιο, διότι ποιος θα ζητήσει ευθύνες και από ποιόν;

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης πρέπει να λειτουργήσει; Έχω την εντύπωση πως ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος λέει όχι. Ένας θεσμός που λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια και ο σημερινός δήμαρχος τον έκρινε μη αποδοτικό, μη απαραίτητο. Διότι πως αλλιώς να το εξηγήσω όταν μπήκαν στο τραπέζι κάποια ονόματα και τελικά δεν επελέγη κανείς. Μια πάγια τακτική των δημάρχων που δεν θέλουν χαλίφη στη θέση του Χαλίφη. Ναι κύριοι, μην σας φαίνεται παράξενο, σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι δεν θέλουν κεχαγιά στο κεφάλι τους. Δεν θέλουν κάποιον που να μπαίνει στα πόδια τους. Γιατί εάν ήθελαν να εκλεγεί, μην σας γελάει κανείς, θα είχε κάνει ο δήμαρχος χίλια προσυμβούλια, θα είχε αλλάξει πρόσωπα και στο τέλος θα κατέληγε στο πρόσωπο κοινής αποδοχής και αυτό θα έπαιρνε την απαραίτητη πλειοψηφία, φυσικά αυτό το πρόσωπο θα ήταν αρεστό και σε μερίδα της αντιπολίτευσης. Όμως αυτή η διαβούλευση δεν έγινε, διότι ο δήμαρχος δεν ήθελε συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και όπως ήταν λογικό, χωρίς διεργασίες συμπαραστάτης δεν εκλέγεται.

Από την ώρα που εκλέχθηκε βουλευτής ο Γιάννης Σηφάκης, άρχισαν τα προβλήματα της Αλμωπίας να παίρνουν σειρά. Πρώτα το ΙΚΑ, μετά το ΕΚΑΒ, μετά το κολυμβητήριο και τι έπεται δεν γνωρίζουμε. Εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα, διότι τόσα χρόνια η Αλμωπία χωρίς βουλευτή, ήταν στο περιθώριο, ήταν δεύτερη ή τρίτη επιλογή. Ναι κύριοι της Αλμωπίας, πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι όταν στηρίζετε κάποιον δικό σας, διότι κανένας δεν θα σας στηρίξει όσο ο δικός σας άνθρωπος. Ο χειρότερος δικός σας είναι καλύτερο από οποιονδήποτε άλλον του νομού για την Αλμωπία. Διότι εάν δεν ήταν ο Σηφάκης το ΙΚΑ τώρα θα ήταν παρελθόν. Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω για τις υποσχέσεις που δόθηκαν στο παρελθόν.

Ν.Δ Ξύπνα.

Έχω την εντύπωση πως οι Νεοδημοκράτες και μάλιστα τα στελέχη της κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Γιατί πως αλλιώς να το ερμηνεύσω, όταν δημοσκοπήσεις δίνουν ότι 80% των Ελλήνων πως συμφωνούν με τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και η αντιπολίτευση δεν κινείται στη λογική να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα; Και όταν λέω λιμνάζοντα ύδατα, εννοώ να προχωρήσει στις διαδικασίες τουλάχιστον ορισμού συνεδρίου, κάτι που το ΠΑΣΟΚ το έκανε. Καταλήγουν πιθανών για τις 5 Μάρτη… Μα θα μου πει κάποιος δεν έφθασε η ΝΔ στο κατώτερο σημείο που έφθασε το ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή θα περιμένει να μην μπει στη Βουλή; Εάν δεν δραστηριοποιηθούν τα στελέχη της η ηγεσία της αγρόν ηγόρασε, ή να πω και το άλλο, μήπως φοβάται το συνέδριο, μήπως φοβάται με το συνέδριο ότι θα έχουμε και διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του κόμματος; Κύριοι, εάν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ πει δε συμφωνώ με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλω απόλυτη πλειοψηφία για να πάρω καλύτερες αποφάσεις γι αυτό θα πάω τη χώρα σε εκλογές, έχετε αντιληφθεί τι στραπάτσο θα πάθετε; Εάν εκλεχτήκατε 76 βουλευτές τώρα πολύ φοβάμαι μήπως στις επόμενες δεν βγείτε ούτε 26, γι αυτό βιαστείτε να πάτε σε σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα σας για να μείνετε στο προσκήνιο γιατί σας βλέπω να εξαφανίζεστε..

Ανέκδοτο
Ένας τύπος βλέπει την γυναίκα του να φοράει ένα δαχτυλίδι με ένα τεράστιο διαμάντι, το οποίο είναι και πανάκριβο, και την ρωτάει: Ρε γυναίκα που το βρήκες αυτό το δαχτυλίδι; Αυτό κάνει μια περιουσία…
– Που να σου τα λέω άντρα μου. Εχθές που είχα πάει για καφέ με μια φίλη μου, πάω στην τουαλέτα της καφετέριας που καθόμασταν και τι βλέπω..! Μέσα στον νιπτήρα ήταν αυτό το πανέμορφο δαχτυλίδι! Κοιτάζω τριγύρω, δεν βλέπω κανέναν και το πήρα!!!
Περνάνε μερικές μέρες και ο τύπος βλέπει την γυναίκα του που γυρνούσε από την βόλτα, να φοράει μια πανάκριβη γούνα.
– Τι είναι αυτό ρε γυναίκα; Που την βρήκες αυτή τη γούνα;
– Aσε άντρα μου που να στα λέω. Κάνανε λάθος στην γκαρνταρόμπα του μαγαζιού που καθόμασταν με τη φίλη μου και αντί για το παλτό μου, μου έδωσαν αυτή τη γούνα. Χαζή είμαι κι εγώ; Την πήρα και εξαφανίστηκα! Κι ο άντρας: Τι να σου πω ρε γυναίκα… Είσαι πολύ τυχερή. Εγώ ένα σώβρακο βρήκα στο κρεβάτι μας και αυτό μου είναι μικρό…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου