Thursday, 28 March, 2024

Το μήνυμα των εκλογών  για τη Νέα Δημοκρατία

Του Κώστα Ντίτουρα Μέλος δημ.Το. ΝΔ Πέλλας.
Εκλογή νέου προέδρου άμεσα από τη βάση, ακόμη και πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού. Πρέπει να είναι νέος σε ηλικία (40αρης) και άμα δεν είχε κυβερνητική θέση  με τα Μνημόνια ακόμη καλύτερα.

Εγγραφή νέων μελών, εκλογές σε κάθε τοπική και νομαρχιακή επιτροπή, αλλαγή στους τομεάρχες και στους γραμματείς.
Ανανέωση στους υποψήφιους, όποιος είναι βουλευτής πάνω από 15 χρόνια θα πρέπει να αποσυρθεί (υπάρχουν και εξαιρέσεις), πολιτευτής που έχει κατέβει 2 3 φορές και δεν είναι σε ηλικία …άντα και δεν έχει εκλεγεί σπίτι του.
Βγαίνουν κάποια άτομα σήμερα και ασκούν κριτική όταν τα ίδια είναι σε πολιτικές επιτροπές, γραμματείες κλπ κλπ επί χρόνια.
Και αντί να ασκήσουν κριτική τι κάνανε λάθος αυτοί ρίχνουν τα βάρη σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό τους και όταν τους στριμώχνεις σου απαντούν: Ξέρεις τι αγώνες έχω κάνει εγώ για το κόμμα;
Λοιπόν όλοι εσείς όλοι που παραγκωνίζετε εις βάρος της παράταξης ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Να κάνετε την αυτοκριτική σας και να μην νοιάζεστε μόνο για το τίτλο σας.
Αφήσατε ένα κόμμα στα γερόντια γιατί εσείς δεν θέλατε να δώσετε την “καρεκλά σας” σε κανέναν νέο και πιο άξιο από εσάς για να μη χάσετε τα “προνόμια” σας.
Και να την δίνατε έπρεπε να είναι άτομο της δικής σας επιλογής. Ποιος έκανε τη νεολαία αδιάφορη για την πολιτική; Πότε εξηγήσατε στα παιδιά σας για ποιο λόγο ψηφίζετε Ν.Δ. πέρα από την εξήγηση του βολέματος. “Εδώ είναι τα συμφέροντα μας εδώ ψηφίζουμε”.
Όταν υπήρχε κάποιο αξιόλογο στέλεχος εσείς οι “παράγοντες” κάνατε τα αδύνατα δυνατά να το χτυπήσετε. Πότε λειτούργησε τελευταία φορά η επιτροπή αξιολόγησης στελεχών; Μα τι συζητάμε τώρα; Να μπουν κάποιοι άλλοι εκτός από εμάς; Τους κόβατε από παντού γιατί δεν ήταν του δικού σας συστήματος!
Μιλάτε για επόμενη μέρα και όμως κανείς απ’ όλους αυτούς που ακούγονται δεν μπορούν να συσπειρώσουν το κόμμα και όλοι ξέρετε τους λόγους πολύ καλά.
Όσοι ασκήσαμε κριτική ακόμα και έντονη κριτική κατηγορηθήκαμε ότι κάνουμε πόλεμο, ότι προσπαθούμε να διασπάσουμε και ότι χαζομάρα μπορούσε να φανταστεί ανθρώπινος νους γιατί αυτά που λέγαμε ήταν σκληρές αλήθειες. Δεν φύγαμε από την παράταξη ποτέ. Δίναμε μάχες, κουβαλούσαμε κόσμο για να ψηφίσει, μπαίναμε εκλογικοί αντιπρόσωποι, κάναμε μοίρασμα φυλλαδίων.
Εμείς που απλά παραμείναμε μέλη αυτής της παράταξης χωρίς να ζητάμε ούτε καρέκλες, ούτε πόστα, ούτε πολιτικές επιτροπές, ούτε θέσεις στο κόμμα. Μας θυμάστε κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές για να παρέχουμε τις εθελοντικές μας εργασίες.
Ζητάτε κάθαρση στο κόμμα ξεκινήστε πρώτα από τον εαυτό σας και μετά ασκείστε κριτική γιατί σας το έχω ξαναπεί αυτούς που βρίζετε την επόμενη μέρα κάθε εκλογικής ήττας είναι αυτοί που εσείς πρώτοι στηρίζετε ή καλύτερα δείχνετε ότι στηρίζετε όταν το ρεύμα δείχνει Νίκη!
Διευκρινίζω πως δεν τους παίρνει όλους η μπάλα ξέρω στελέχη στην παράταξη που μπήκαν φτωχοί και βγήκαν φτωχότεροι και ξέρω όμως στελέχη που μπήκαν φτωχοί και βγήκαν κατά πολύ πλουσιότεροι.
Γι’ αυτό πριν πέταξε την βρώμικη λάσπη σας γιατί για εσάς φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς αναρωτηθείτε για μια φορά στη ζωή σας ποια είναι τα δικά σας λάθη. Μπορεί να ενοχλώ για άλλη μια φορά με τα όσα γράφω.
Οι κακοπροαίρετοι όπως πάντα θα σχολιάσουν αρνητικά χωρίς να αντιληφθούν τι γράφω και όσοι καλοπροαίρετοι και ανοικτόμυαλοι υπάρχουν είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου.
Για μένα η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αυτή που πάντα έβγαινε στα δύσκολα πρέπει να μείνει ζωντανή.
Γιατί όπως είπε και ο ίδιος: “Στέγνωσα τη ψυχή μου για να κυβερνήσω αυτόν το τόπο”. Ποιος σας είπε λοιπόν ότι είναι εύκολο; Ποιος σας είπε πως δεν πρέπει να δώσουμε μάχη; Ποιος σας είπε πως ο κόσμος πάντα καταλαβαίνει του τι λες;
Ποιος σας είπε πως ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ είναι δεδομένος; Αν όντως η μόνη έννοια σας είναι η ΠΑΡΑΤΑΞΗ και η ΧΩΡΑ, τότε σηκώστε μανίκια και πιάστε δουλειά. Από χθες, όχι σήμερα.

Το μήνυμα των εκλογών  για τη Νέα Δημοκρατία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου