Thursday, 28 March, 2024

 Την Τρίτη τα σπουδαία για τις τηλεοπτικές άδειες

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η εκπαίδευση και μετά θα σφραγιστούν οι αίθουσες

Δύο 24ωρα μας χωρίζουν από την έναρξη της διαδικασίας δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Την Τρίτη θα έχουμε την έναρξη της διαδικασίας, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι όλα είναι απολύτως έτοιμα για τη δημοπρασία. Τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των εμπλεκομένων. Στη συνέχεια θα σφραγιστούν οι αίθουσες, παρουσία των εκπροσώπων των καναλιών, ώστε το πρωί της Τρίτης να κηρυχθεί η έναρξη. Όσον αφορά τη διάρκεια της διαδικασίας: Όπως αναφέρει ο κ. Κρέτσος «θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες, θα υπάρχουν δύο στάδια στην καθεμία και μάλλον ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας θα είναι μακρύς».

Αναλυτικά για τη διαδικασία:

Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.

Οι εννέα υποψήφιοι είναι:

  1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
  2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
  7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
  8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  9. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED,

Η υπόθεση πάντως έχει μέλλον καθώς τον Οκτώβριο θα αποφανθεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών που έχουν καταθέσει καναλάρχες για τη συνταγματικότητα του «νόμου Παππά».

Πάντως αν όλα εξελιχθούν κανονικά και δεν υπάρξει και «κόκκινη κάρτα» από το ΣτΕ, η νέα χρονιά θα ξεκινήσει σε ένα εντελώς διαφορετικό τηλεοπτικό τοπίο…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου