Thursday, 25 April, 2024

Πώς κορυφαία ΜΜΕ “έχαψαν” το επίδομα σφραγίδας!

«Γλέντι» και μάλιστα… τρικούβερτο ξεκίνησε στο Twitter, με αφορμή τηνυιοθέτηση από πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης, μιας χιουμοριστικής ανάρτησης από το γνωστό

τρολ σάιτ «Το Βατράχι», σύμφωνα με την… οποία υποτίθεται ότι θεσπίστηκε επίδομα χειρισμού σφραγίδας.
Φαίνεται πως ο «αντιπολιτευτικός οίστρος» μεγάλης μερίδας ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και τηλεοπτικών καναλιών, ήταν τέτοιος, που η έννοια ρεπορτάζ ή διασταύρωση ή απλά «γκουγκλάρισμα» κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων.
Φυσικά, οι χρήστες του Twitter δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι πληθώρα ΜΜΕ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, σχολιάζοντας με τον δικό τους τρόπο το γεγονός.
Μία απίστευτη ιστορία για το πού μπορεί να οδηγήσει η πολιτική προκατάληψη ενάντια στην κυβέρνηση ή το πώς σου στήνουν παγίδα και πέφτεις κατευθείαν μέσα θα έχει να διηγείται από σήμερα και στο εξής η ελληνική «δημοσιογραφική οικογένεια».
Όλα ξεκίνησαν όταν, στις 17 Ιουλίου, η σατιρική σελίδα «Το Βατράχι» δημοσίευσε θέμα με τίτλο «Επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του Δημοσίου ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη».
Το δημοσίευμα «αποκάλυπτε» ότι σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ειδικό επίδομα «χειρισμού σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων» ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση, ενώ έβαζε τη Νέα Δημοκρατία να «κατηγορεί» την κυβέρνηση ότι «σε λίγο θα δώσει και επίδομα πασιέντζας»!
Μία εβδομάδα αργότερα ο Βηματοδότης φαίνεται πως «ανακάλυψε» το εν λόγω δημοσίευμα, μάλλον από δευτερογενή πηγή, και χωρίς να το «πολυζορίσει» αποφάσισε να το «πλασάρει» ως «αποκάλυψη»!
Αφού έγινε η αρχή από την παραπολιτική στήλη του Βήματος, ήταν θέμα χρόνου να εξαπλωθεί σε σειρά ενημερωτικών ιστοσελίδων, ανάμεσά τους το protothema.gr, το iefimerida.gr. Σε αρκετά από αυτά το θέμα «κατέβηκε» μόλις έγινε αντιληπτή η πηγή του, σε κάποια ωστόσο εξακολουθεί να πλασάρεται ως «αποκάλυψη».
Και εις ανώτερα!

fonaklas – documento

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου