Thursday, 25 April, 2024

Παγκόσμια Ημέρα του άνδρα σήμερα! Το “ισχυρό” φύλο γιορτάζει

Μπορεί η Ημέρα της γυναίκας να συγκεντρώνει όλη τη δημοσιότητα και… τα δώρα, όμως και το «ισχυρό φύλο» έχει ανάγκη από ανάλογη τιμή

Προς τιμήν τους η Παγκόσμια Ημέρα του άνδρα.
Παγκόσμια Ημέρα του άνδρα είναι η 19η Νοεμβρίου σε όλο τον κόσμο και τα αγόρια να έχουν την τιμητική τους.

Το 1999 ήταν η πρώτη φορά που η ημέρα του άνδρα γιορτάστηκε. Ο δρ. Τζέρομ Τιλακσίνγκ από τις νήσους Τρινιντάντ και Τομπάγκο είχε τη σχετική πρωτοβουλία και έκτοτε οι άνδρες τιμώνται κάθε 19 Νοεμβρίου σε περίπου 70 χώρες.

Είναι προστάτες, εργατικοί και πολύ ευαίσθητοι. Κι ας μην το δείχνουν πάντα. Το «ισχυρό φύλλο» έχει προσφέρει τα μέγιστα στον ανθρώπινο πολιτισμό και έχει ανάγκη να το αναγνωρίζουμε.

Τι κι αν είναι ακατάστατοι και πολλές φορές κάνουν σαν παιδιά; Η φροντίδα τους στην οικογένεια, τα παιδιά και τις γυναίκες μας αφήνει πολλές φορές άφωνους.

Στο συγκεκριμένο εορτασμό θέματα όπως η πατρότητα, η έμφυτη ηγετική τάση, η φροντίδα και ασφάλεια των αδυνάτων βρίσκουν έρεισμα. Μαζί τους ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αυτοκίνητα και όλες οι ανδρικές συνήθεις. Με κάποιες οι γυναίκες γίνονται έξαλλες. Άλλες τις λατρεύουν. Η γκρίνια δεν… παλεύεται αλλά εκείνοι συνεχίζουν απτόητοι να χαίρονται με τα μικρά της καθημερινότητας.

Αν και η γυναίκα τα έχει όλα υπό έλεγχο, η δουλειά του άνδρα είναι ουσιαστική και πρακτική.

Και ως επιβράβευση ζητά φροντίδα. Ένα φαγητό από τη μαμά, τη σύντροφο, τη γυναίκα, μια αγκαλιά, ίσως… και κάτι περισσότερο αρκεί για να αδειάσει το μυαλό και να συνεχίσει η πορεία του… κυνηγού.

Σύμφωνα με έρευνα άλλωστε, το 36% αγαπά να κοιμάται με το ταίρι του αγκαλιά. Από τη μία τρυφεροί κι από την άλλη με έντονη φαντασία στο σεξ. Ναι, τα θέλουν όλα και θα κάνουν τα πάντα για να τα έχουν! Οι εορτασμοί ανά τον κόσμο περιλαμβάνουν σεμινάρια, ομιλίες, φεστιβάλ, δρώμενα, αλλά και βραβεύσεις σε άνδρες που έχουν συμβάλλει με τη δράση τους σε διάφορους τομείς.

Και επειδή είπαμε, είναι ευαίσθητοι και αναζητούν την προσοχή, ένα δώρο μικρό ή μεγάλο θα τους δώσει σήμερα ένα μεγάλο χαμόγελο ώστε να συνεχίσουν να φροντίζουν τα πάντα.

Εκτός της συγκεκριμένης ημέρας, ο Νοέμβριος αναγνωρίζεται ως μήνας αφιερωμένος στους άνδρες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου