Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Βουλή θα «ντυθεί» στα χρώματα του Gay Pride

Ένα Έθνος που πριν λίγα 24ωρα σήκωσε κεφάλι για ακόμη μία φορά στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας.
Λίγα ΜΜΕ το διαφήμισαν

Αυτά τα Μέσα όμως θα προωθήσουν το gay pride, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Φέτος το κεντρικό θέμα του Athens Pride 2018 που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος είναι η θηλυκητότητα.
Από εκεί προκύπτει και το σύνθημα «Παρούσα». Μάλιστα… Το χειρότερο όμως τώρα θα το μάθετε.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλής, το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου, θα φωτιστεί το ελληνικό κοινοβούλιο στα χρώματα του Gay Pride, στο πλαίσιο του φετινού Athens Pride, που λαμβάνει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, στο Σύνταγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Βέβαια, την απόφαση της Βουλής δεν πήραν με… καλό μάτι οι βουλευτές- πέραν της Χρυσής Αυγής- των ΑΝΕΛ και ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ… Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως είναι «στα κάγκελα», θεωρώντας αδιανόητη την απόφαση…
Το Pride διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που η παρέλαση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με τους διοργανωτές το σύνθημα «Παρούσα» αφορά τη θηλυκότητα όχι ως συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.
Από την 1η Ιουνίου αρχίζουν οι δράσεις του Pride Week, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 8 Ιουνίου
Πρόκειται για 19 διαφορετικές εκδηλώσεις, οι περισσότερες με ελεύθερη συμμετοχή. Περιλαμβάνουν εκθέσεις, θεατρικά έργα, ταινίες, περφόρμανς, ιστορία, συζητήσεις περί πολιτικής και υγείας, shows, σπορ και πάρτι
Η μόδα της «πολιτικής ορθότητας» έχει έρθει προ πολλού και στη χώρα μας. Είχε ξεκινήσει πριν από μερικές δεκαετίες στις Η.Π.Α. ως απόπειρα καταπολέμησης των διακρίσεων απέναντι σε θεωρούμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαύρους, ομοφυλόφιλους, μετανάστες κτλ.) και για το σκοπό αυτό κρίθηκε σκόπιμη η χρήση «ουδέτερων» και ανώδυνων εκφράσεων σχετικά με τις ομάδες αυτές (για παράδειγμα «έγχρωμος» αντί «μαύρος»).
Έτσι λοιπόν οι λέξεις όπως (ανισότητα, διακρίσεις, σεξισμός, ξενοφοβία, εθνικισμός, ρατσισμός, φασισμός κτλ.) δαιμονοποιήθηκαν, με την απαίτηση να βγουν από το καθημερινό λεξιλόγιο και ταυτόχρονα οι λέξεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως ανεξίτηλα κοινωνικοπολιτικά στίγματα.
Με άλλα λόγια, η πολιτική ορθότητα ιδεολογικοποιεί στοιχεία της γλωσσικής χρήσης (κατά βάση, αλλά όχι μόνο λεξιλογικά) τα οποία προηγουμένως θεωρούνταν από τη γλωσσική κοινότητα φυσικά και ουδέτερα.
Οι επικαλούμενοι την πολιτική ορθότητα αυτά όλα τα υποβαθμίζουν, τα αποδομούν, τα απαξιώνουν και τα ευτελίζουν χαρακτηρίζοντάς τα θλιβερά κατάλοιπα σκοταδιστικών προσκολλήσεων και εμμονών. Επομένως, με τη μέθοδο του προκαταβολικού διασυρμού κάθε υπόνοια παρέκκλισης από την επίσημη και καθαγιασμένη «γραμμή» καταπνίγεται στη γένεσή της. Σταδιακά και ανεπαίσθητα, μέσω της ελεγχόμενης χρήσης της γλώσσας, η πολιτική ορθότητα φιμώνει την ελεύθερη έκφραση της σκέψης και μέσω μιας ισοπεδωτικής αντίληψης για την ισότητα και ενός δημαγωγικού (δηλαδή υποκριτικού) εκδημοκρατισμού αστυνομεύει τη συμπεριφορά.
Οι δηλητηριασμένες θεωρίες πρέπει να καταπολεμηθούν με την γνώση. Το υγιές μυαλό μπορεί να κερδίσει αυτούς που προσπαθούν να παρέμβουν και να πάνε κόντρα στην φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η ιδεολογική επιθετικότητα θα είναι το όπλο της νίκης και έτσι, όπως όλες οι τυραννίες, όπως όλες οι δικτατορίες, έτσι και η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας κάποια στιγμή θα πέσει.
pentapostagma.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου