Thursday, 28 March, 2024

Τον δίκασε, τον καταδίκασε, απαίτησε πρόστιμο ενός εκατομμυρίου…

και τώρα ο “ακατονόμαστος” στέλνει τα συλλυπητήρια του…
Ο Νταλάρας τον κυνηγούσε χρόνια στα δικαστήρια. Και κατάφερε να βγάλει δικαστική απόφαση σύμφωνα με την…
οποία απαγορευόταν στον Πανούση να αναφέρει ακόμα και το όνομά του, ή να παρουσιάζει τις φωτογραφίες του στις παραστάσεις του με πρόστιμο – αν το έκανε – ενός εκατομμυρίου δραχμών για κάθε φορά.
Ο Τζίμης Πανούσης και μετά την έφεση που έχασε και τελεσίδικα το 2004 συνέχισε να αναφέρεται στον Νταλάρα χωρίς να λέει το όνομά του αλλά να τον αποκαλεί “ακατονόμαστο”.
Ο Νταλάρας παρά…
τα όσα συνέβησαν σήμερα το απόγευμα ανεβασε ένα δακρύβρεχτο κείμενο στο facebook χαρακτηρίζοντας το Τζίμη Πανούση “ταλαντούχο άνθρωπο, που με τη σκέψη, το χιούμορ και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία, όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες” (εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις που αναφερόταν σε αυτόν).
Η δικαστική διαμάχη τους
Το 1997 ο Τζίμης Πανούσης κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση από τον Γιώργο Νταλάρα τον οποίο ο τραγουδοποιός σατίριζε έντονα κατά τη διάρκεια παραστάσεών εικονίζοντας τον να βγάζει λεφτά από το στόμα του, για τις πολύ μεγάλες συναυλίες του Νταλάρα στο εξωτερικό και ειδικά με το εθνικό ζήτημα της Κύπρου.
Ο Γιώργος Νταλάρας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, που ίσχυσαν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, και απαίτησε από τον Πανούση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα του στις παραστάσεις του, με πρόστιμο αν το έκανε ενός εκατομμυρίου δραχμών για κάθε αναφορά. Αργότερα ζήτησε αποζημίωση για ηθική βλάβη αλλά τελικά η υπόθεση έληξε με καταδίκη του Πανούση σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο Πανούσης στις 27 Μαΐου 1999 κατέθεσε έφεση η οποία απορρίφθηκε από το εφετείο Αθηνών στις 21 Δεκέμβρη του 2000.
Η απόφαση επικυρώθηκε ξανά από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών το Μάη του 2002 και τελεσίδικα τον Απρίλη του 2004 από τον Άρειο Πάγο. Ο Πανούσης πάντως συνέχισε να αναφέρεται δημόσια στον Νταλάρα χωρίς να τον ονομάζει, αλλά αποκαλώντας τον «ακατονόμαστο»…
nonews-NEWS

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου