Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τανιμανίδης για Survivor: Δεν έπρεπε να προβληθεί το επεισόδιο

Ο παρουσιαστής του παιχνιδιού με ανάρτησή του στο instagram αναφέρεται στη γενοκτονία των Ποντίων και σχολιάζει πως θα προτιμούσε το επεισόδιο

“Ελλάδα εναντίον Τουρκίας” να προβαλλόταν σε άλλη ημερομηνία

Το survivor μονοπωλεί ολόκληρη την εβδομάδα, καθώς με δύο special επεισόδια, ελληνική και τούρκικη ομάδα έρχονται αντιμέτωπες για ένα ξεχωριστό έπαθλο. Ωστόσο, η δεύτερη μέρα προβολής της μονομαχίας Ελλήνων και Τούρκων στο reality επιβίωσης, συμπίπτει με την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ. Το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο από μερίδα χρηστών του διαδικτύου, που έσπευσαν να δηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του σταθμού. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο παρουσιαστής του ελληνικού survivor, Σάκης Τανιμανίδης, έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από τον ΣΚΑΙ, καλώντας παράλληλα τους τηλεθεατές να μην δώσουν τραγική σημασία σ’ ένα τόσο “ασήμαντο γεγονός”, όπως ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, ο Σάκης Τανιμανίδης ανήρτησε στο instagram μια φωτογραφία με τον πατέρα του στην Παναγία Σουμελά και σημείωσε πως το ταξίδι του αυτό τον σημάδεψε περισσότερο από κάθε άλλη περιπέτειά του ανά τον κόσμο. “353.000 νεκροί, σε μια γενοκτονία που άλλαξε την ιστορία του λαού μου, έδιωξε τους παππούδες μου από το σπίτι τους και μεγάλωσε εμένα μέσα σε ένα περιβάλλον νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες του Πόντου” γράφει στη συνέχεια ο Θεσσαλονικός παρουσιαστής με τις μικρασιάτικες ρίζες.

“Το περιβάλλον όμως μέσα στο οποίο μεγάλωσα μου χάρισε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό…μου χάρισε απλόχερα την ΑΓΑΠΗ, την ΑΓΑΠΗ για το συνάνθρωπο και τη δυνατότητα να βλέπω πέρα από χρώματα, θρησκείες και έθνη. Οι σχέσεις των απλών ανθρώπων σήμερα 2017, η αγάπη και η φιλία μεταξύ τους είναι κάτι που ξεπερνάει τις πολιτικές κρατών και ΠΡΕΠΕΙ να τις ξεπερνάει” σημείωσε στη συνέχεια και προέτρεψε τους τηλεθεατές να μην συνδέσουν το ιστορικό τραγικό γεγονός με το παιχνίδι.

“Σήμερα, λοιπόν, που κάποιοι μπορεί να παρακολουθήσετε ένα φιλικό αγώνα ανάμεσα στους παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού, μην προσπαθήσετε να δώσετε μια τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός…θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου.”.

Ενδιαφέρουσα είναι και η παρατήρησή του κλείνοντας το μήνυμά του, με την οποία στηλιτεύει ουσιαστικά την απόφαση του τηλεοπτικού σταθμού. “Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω κι εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μια άλλη ημερομηνία, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τις προβολές” σχολίασε και έκλεισε αποχαιρετώντας όσους τον ακολουθούν ως περήφανος Πόντιος.

news247.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου