Thursday, 28 March, 2024

Στην Τζίνα η επιμέλεια των παιδιών και 34.500€ τον μήνα από τον Παύλο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Πρώτη δικαίωση για την ηθοποιό, με το Πρωτοδικείο Αθηνών να της δίνει την επιμέλεια των παιδιών μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή του διαζυγίου τους. Απορρίφθηκαν όλες οι κατηγορίες του Παύλου Βαρδινογιάννη για εξάρτησή της από ουσίες και έκλυτο βίο, που την καθιστούν ακατάλληλη μητέρα
Η Τζίνα Αλιμόνου κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον της ο Παύλος Βαρδινογιάννης, με τα οποία ζητούσε να αναλάβει αυτός την επιμέλεια των παιδιών τους.
Με απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε ότι η επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών τους ανήκει προσωρινά στην Τζίνα Αλιμόνου, στην οποία επιδίκασε συνολική μηνιαία διατροφή, για την ίδια και τα τέκνα της, ύψους 34.500 ευρώ.
Με την ίδια απόφαση, την υπ’ αριθμόν 2819/2018, όρισε ότι το ποσό της διατροφής θα δίδεται απευθείας στη μητέρα που έχει την επιμέλεια των παιδιών, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ απέρριψε ως πλήρως αβάσιμες τις κατηγορίες για εξάρτηση από ουσίες και έκλυτο βίο της ηθοποιού από τον εν διαστάσει σύζυγό της.
Ο τελευταίος θα πρέπει να αποχωρήσει από το σπίτι της Φιλοθέης προς αποφυγή ερίδων και τεταμένων καταστάσεων που θα απέβαιναν εις βάρος των παιδιών και να μετοικήσει σε άλλη κατοικία.
Ο Παύλος Βαρδινογιάννης έχει δικαίωμα επικοινωνίας με τα παιδιά του μία εβδομάδα τα Χριστούγεννα, μία εβδομάδα το Πάσχα, καθώς και δύο 15ήμερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οταν θα βρίσκεται στην Ελλάδα θα μπορεί να τα βλέπει για τρεις συνεχόμενες ημέρες για δύο ώρες, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, εφόσον δεν διαταράσσεται το ημερήσιο πρόγραμμά τους.
Σύμφωνα με την απόφαση, η Τζίνα Αλιμόνου θα παραμείνει στην κατοικία της Φιλοθέης όπως ακριβώς είναι, με όλο τον εξοπλισμό που διαθέτει το σπίτι. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή, το δικαστήριο αποφάσισε ότι το ύψος της για τη μεγάλη κόρη θα είναι 8.000 ευρώ τον μήνα, ενώ για καθένα από τα τρίδυμα, 7.500 ευρώ.
Τέλος, 4.000 ευρώ μηνιαίως θα εισπράττει η Τζίνα Αλιμόνου μέχρι να εκδικαστεί και να τελεσιδικήσει οριστικά η αγωγή διαζυγίου της με τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Μιλώντας για την τελευταία δικαστική εξέλιξη, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Αλιμόνου, Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης, δήλωσε: «Είναι μια απόφαση με ιδιαίτερη ηθική ακτινοβολία, που τιμά την Ελληνική Δικαιοσύνη».
Νέα επεισόδια στον πόλεμο!
Κάπως έτσι γράφτηκε το τέλος σε άλλο ένα επεισόδιο του διαζυγίου ανάμεσα στον Παύλο Βαρδινογιάννη και την Τζίνα Αλιμόνου, το οποίο όμως έχει ακόμη δρόμο μέχρι να τελειώσει. Ο χωρισμός τους που ξεκίνησε με ήπιες όσο και πολιτισμένες διαδικασίες είναι πλέον μια μάχη με έντονες δικαστικές αντεγκλήσεις, όπως αυτή που δικάστηκε προ εβδομάδων.
Σε κάποιους το διαζύγιο αυτό θυμίζει αρκετά την ταινία «Ο πόλεμος των Ρόουζ», όπου δύο πρώην σύζυγοι αποφασίζουν να μείνουν στο ίδιο σπίτι μετά τον χωρισμό τους. Σταδιακά οδηγούνται σε μια ολέθρια σύγκρουση… Ομως οι ταινίες είναι ταινίες, στη ζωή τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, έστω κι αν μερικές φορές η ζωή μιμείται το σινεμά.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Αλιμόνου, Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης, δήλωσε ότι η πελάτισσά του αισθάνεται ιδιαίτερα δικαιωμένη με την απόφαση του Πρωτοδικείου, ειδικά μετά τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την ίδια και τη ζωή που φέρεται να διάγει από μάρτυρες του εν διαστάσει συζύγου της.
Ο τελευταίος βέβαια μπορεί να έχασε άλλη μια μάχη, αλλά σίγουρα όχι τον πόλεμο. Υστερα από αυτή την απόφαση βέβαια, θα ανασυνταχθεί και να σχεδιάσει νέα στρατηγική.
Η Τζίνα Αλιμόνου πιστεύει ότι δικαιώθηκε απόλυτα μετά την απόφαση και επιμένει στο φιλικό της περιβάλλον ότι δεν ήταν αυτή που επεδίωξε την πόλωση. Εξακολουθεί δε να είναι ανυποχώρητη στον αγώνα για την οριστική επιμέλεια των παιδιών της.
Αυτό που μένει να φανεί πλέον είναι αν ο γνωστός επιχειρηματίας θα εξακολουθήσει να επιμένει ότι η γυναίκα με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά είναι ακατάλληλη μητέρα. Οσα ακούστηκαν στην τελευταία δίκη για τη ζωή που φερόταν να κάνει η ηθοποιός από στέλεχος της προσωπικής ασφαλείας του Παύλου Βαρδινογιάννη δεν έπεισαν το δικαστήριο.
Απέδειξαν όμως ότι η διακριτικότητα και το πολιτισμένο κλίμα στην αρχή της διένεξης ανάμεσα στους δύο πρώην συζύγους ανήκουν στο παρελθόν και κανείς δεν ξέρει αν μετά την τελευταία απόφαση του Πρωτοδικείου πρόκειται να αλλάξει. Αν γίνει, θα είναι σίγουρα έκπληξη, αφού τα νέα επεισόδια αυτού του πολέμου είναι προ των πυλών και δεν διακρίνεται πλέον συμβιβαστική διάθεση και από τους δύο.
Πού θα κριθούν όλα
Η αγωγή του διαζυγίου – όταν τελεσιδικήσει- θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας των παιδιών, τη μηνιαία διατροφή και την επικοινωνία με τον γονιό που θα χάσει.
Το επόμενο δικαστικό ραντεβού ανάμεσα στους δύο θα αφορά την αγωγή της Τζίνας Αλιμόνου κατά του Παύλου Βαρδινογιάννη για τις κατηγορίες περί έκλυτου βίου και εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ, τις οποίες απέρριψε ως αβάσιμες το Πρωτοδικείο στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του επιχειρηματία.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο επιχειρηματίας προέβη στις συγκεκριμένες κατηγορίες μετά την αλλαγή νομικού συμβούλου, μεταβάλλοντας άρδην την τακτική του.Η εν διαστάσει σύζυγός του απάντησε στις κατηγορίες με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ μετέβη στην Εισαγγελία και ζήτησε άμεσα τοξικολογική εξέταση από δημόσιο ίδρυμα, κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν εφικτό. Ετσι, τους επόμενους μήνες την παρακολουθούσε συστηματικά ο καθηγητής Ψυχιατρικής Αθανάσιος Δουζένης, ο οποίος την υπέβαλε σε ενδελεχή έλεγχο.
Η διαδικασία δεν περιελάμβανε προκαθορισμένα ραντεβού. Ο καθηγητής ειδοποιούσε αιφνιδιαστικά την ηθοποιό (πρωί, μεσημέρι ή βράδυ) προκειμένου να δώσει δείγμα ούρων, εποπτευόμενη από νοσηλεύτρια, ώστε να είναι απόλυτα σίγουρο ότι το δείγμα ήταν δικό της. Η Τζίνα Αλιμόνου εξομολογήθηκε σε φίλες της ότι αυτή ήταν η πιο ψυχοφθόρα διαδικασία που υπέστη στη ζωή της. Το έκανε όμως για τα παιδιά της και δικαιώθηκε αφού τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και δεν βρέθηκε εξαρτημένη από οποιαδήποτε ουσία ή αλκοόλ.
Αυτή ήταν η πρώτη δικαίωση, αφού στις 2 Μαΐου η δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου ήταν, όπως είπε σε δικούς της ανθρώπους, το καλύτερο νέο που θα μπορούσε να ακούσει.
Με αυτήν κέρδεισε την προσωρινή επιμέλεια, διατροφή των παιδιών, διατροφή για την ίδια και μετοίκηση σε άλλη κατοικία για τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Οπως είπε στο δικαστήριο, αδυνατούσε πλέον να συνυπάρχει κάτω από την ίδια στέγη με τον εν διαστάσει σύζυγό της.
«Ανδρες της ασφάλειας του Παύλου Βαρδινογιάννη έχουν εγκαταστήσει φυλάκιο μέσα στον κήπο και μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στο σπίτι οποιαδήποτε στιγμή θέλουν με δικά τους κλειδιά, ενώ απαγορεύουν στην οικογένεια και τους φίλους της ηθοποιού να εισέρχονται στο σπίτι. Η κρεβατοκάμαρα του σπιτιού έχει κλειδωθεί μαζί με άλλα δωμάτια για αποκλειστική χρήση του Παύλου Βαρδινογιάννη και τα ρούχα της πολλές φορές τα βρίσκει πεταμένα από το προσωπικό στους διαδρόμους. Κάνουν ό,τι μπορούν για να την προσβάλλουν, να την υπονομεύσουν και να την απομακρύνουν από τα παιδιά», ακούστηκε στο δικαστήριο.
Αγνωστο το τι θα ειπωθεί από δω και πέρα στις δικαστικές αίθουσες από τους εν διαστάσει συζύγους, οι οποίοι πρωταγωνιστούν πλέον σε ένα πολεμικό διαζύγιο, που δυστυχώς όσο πάει γίνεται όλο και πιο σκληρό.
protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου