Thursday, 28 March, 2024

«Έκρηξη» στο Πρωινό για τον Ζουγανέλη: «Θα του έφερνα το μπουκάλι στο κεφάλι και θα έφευγα»! 

«Δεν θα πάω να πληρώσω 200 ευρώ και να μου βρίζει τη γυναίκα μου! Γιαλαντζί προοδευτικός είναι»!

Ένα σχόλιο που έκανε ο Γιάννης Ζουγανέλης μπροστά στις κάμερες όταν τον πληροφόρησαν οι δημοσιογράφοι πως ο Γιάννης Κότσιρας θα ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική, προκάλεσε κακό χαμό στο Πρωινό. Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης βγήκε από τα ρούχα του και ο διαπληκτισμός με τη Σάσα Σταμάτη δεν αποφεύχθηκε.

Ο δημοσιογράφος είπε πως δεν περίμενε τέτοια στάση από τον Γιάννη Ζουγανέλη, τη στιγμή που ο ίδιος στις παραστάσεις του δείχνει ένα άλλο προφίλ και εξήγησε -έξαλλος- τι εννοεί: «Δεν κάνει σάτιρα όταν πάει ένα υπέρβαρος και λέει «εσύ πως απαυτώνεσαι με αυτό» και του λέει για την κοιλιά του! Το έλεγε στο διπλανό ζευγάρι. Θα έπαιρνα τη γυναίκα μου και τα 200 ευρώ που κάνει το μπουκαλάκι που πλήρωσα, θα του το έφερνα στο κεφάλι και θα έφευγα»!

«Τόσα χρόνια θα βγάλουμε τον Ζουγανέλη άχρηστο; Μην τρελαθούμε τελείως! Μην πας!» φώναξε η Σάσα Σταμάτη. Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης συνέχισε με την ίδια ένταση: «Δεν θα πάω να πληρώσω 200 ευρώ και να μου βρίζει τη γυναίκα μου! Γιαλαντζί προοδευτικός είναι»!

Η απάντηση του Ζουγανέλη για το “κόψιμο” από τον Σαββόπουλο: “Ήταν προσχεδιασμένο” 

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό συνέβη στη μεγάλη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και του Όλοι Μαζί Μπορούμε. Πρωταγωνιστές ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο “Νιόνιος”.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός και δημοφιλής καλλιτέχνης επιχείρησε να παραφράσει στίχους τραγουδιού του Σαββόπουλου. Το κοινό αντέδρασε αρνητικά και τότε ο Διονύσης Σαββόπουλος μπήκε στη σκηνή και έκοψε στην κυριολεξία το τραγούδι στη μέση.

Αμέσως μετά “έσφαξε με το γάντι” από το μικρόφωνο τον Ζουγανέλη λέγοντας ότι «του θυμίζει τον συμμαθητή που παίρνει το μικρόφωνο στο πούλμαν» ενώ προλογίζοντας τον επόμενο καλλιτέχνη είπε ότι «τώρα θα έρθει ένας σοβαρός άνθρωπος».

Ο Γιάννης Ζουναγέλης μιλώντα στο TheTOC δίνει διευκρινήσεις για το περιστατικό της «διακοπής» της εμφάνισής του στη μεγάλη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Καλλιμάρμαρο και ξεκαθαρίζει πως τίποτα δεν είναι έτσι όπως γράφεται… «Αποδέχτηκα την πρόταση του Διονύση Σαββόπουλου να συμμετάσχω στη συναυλία γιατί τη θεώρησα πολύ τιμητική. Κι εκείνος αποδέχτηκε τη δική μου να φτιάξω ένα κείμενο και να διασκευάσω το κομμάτι του “Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε” στο “Το χειμώνα ετούτο … μας ξαναπηδήξανε….” κάνοντας σάτιρα σ’ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τις “εισαγόμενες” πολιτικές. Κι ήταν προσχεδιασμένο αφού ολοκληρώσω το κείμενο και το διασκευασμένο τραγούδι, να έρθει στη σκηνή και να πει: “Πω πω, μου το χάλασες το κομμάτι…” Ήταν προβαρισμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν είχε προετοιμαστεί» αναφέρει ο κ. Ζουγανέλης στο TheTOC.

Ο ίδιος νιώθει πολύ άσχημα για την υποδοχή που είχε αυτό το στιγμιότυπο της συναυλίας με δεκάδες σχόλια στα social media. «Επειδή γράφονται διάφορα να ξέρετε ότι η συναυλία ήταν πάρα πολύ προετοιμασμένη σε όλα τα επίπεδα. Νομίζετε ότι ο Σαββόπουλος θα άφηνε τίποτα στην τύχη; Προς τιμήν του, η συναυλία αυτή δουλεύεται πάνω από 2 μήνες…».

Και συνεχίζει: «Μιλάμε για μια μεγαλειώδη συναυλία που δεν είχε καμία διχαστική λογική. Γιατί γίνεται σήμερα αυτός ο χαμός στα social media; δεν καταλαβαίνω. Είμαστε άξιοι των επιλογών, μας λοιπόν. Επίσης μου κάνουν εντύπωση όσοι υβρίζουν την προσφορά του “΄Ολοι μαζί μπορούμε”. Δεν πρόκειται για ένα λαό που δεν ξέρει τι του συμβαίνει;…» Ο Γιάννης Ζουγανελης μας μιλά και για το «στόχο» της διασκευής. Σε ποιους αναφερόταν όταν είπε; «Το χειμώνα ετούτο … μας ξαναπηδήξανε….ΔΝΤ, εταίροι μας αποπλανήσανε…. είπαν θα μας σώσουν, κι όμως, μας πηδήξανε…».

«Αναφέρομαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση». «Κι όχι στην Κυβέρνηση;» τον ρωτήσαμε.

«Τώρα τι διευκρίνηση είναι αυτή; Αναφέρομαι στους πάντες. Η σάτιρα αναφέρεται στους πάντες. Εχει στόχο προς όσους συμβάλουν σ’ αυτή την πολιτική: Την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και σ’ όλους τους μνημονιακούς. Αν το προσωποποιούσα σημαίνει ότι θα ξέχναγα τι έκαναν οι προηγούμενοι. Αυτό ήθελε κι ο Σαββόπουλος. Δεν μπορείς τη σοφία να την απαξιώνεις τόσο» αναφέρει και προσθέτει: «Κι εγώ είπα κάτι επίσης – με την έγκριση πάντα του Σαββόπουλου: “Ήθελα να ενταχθώ στο “Όλοι μαζί τα φάγαμε” κι επειδή δεν τα κατάφερα, τελικά εντάχθηκα στο “Όλοι μαζί μπορούμε”. Αυτός είναι αυτοσαρκασμός!»

Και καταλήγει: «Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι μια μεγάλη περίπτωση Νεοέλληνα. Και γιατί έχει αυτές τις αντιλήψεις, και γιατί έχει προσφέρει απλόχερα με την ποίησή του σε όλο αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν και το παρόν με μια ποιητικότητα. Τον θεωρώ μέγιστο καλλιτέχνη και Έλληνα διεθνούς ακτινοβολίας με τέχνη που αφορά όλο τον κόσμο».

Δείτε το βίντεο:

Thestival

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου