Saturday, 20 April, 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΤΖΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΤΖΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ
Άλλη μία νέα καλλιτέχνης κάνει κατάθεση ψυχής στον χώρο του τραγουδιού και δηλώνει αποφασισμένη να πετύχει.

Η γλυκιά και εξαιρετικά ταλαντούχα Τζίνα τραγουδά με την ψυχή της και δεν έχει κανένα λόγο να είναι “μόνη” της!

TRAGOYDIARA1

– Καταρχήν, πες μας λίγα λόγια για σένα. Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και το τραγούδι;
Από πολύ μικρή τραγουδούσα συνεχεία και μου λεγαν ότι έχω καλή φωνή, όμως δεν έδινα σημασία γιατί δεν το πίστευα! Αργότερα όταν τέλειωσα το λύκειο στα 18 μου βρέθηκα τυχαία σε ένα νυχτερινό μαγαζί να κάνω τελικά πρόβα και έτσι μπήκα στο χώρο του τραγουδιού. Όμως οι γνώσεις μου για τη μουσική προϋπήρχαν καθώς που με έψαχνες που με έβρισκες τριγυρνούσα στη φιλαρμονική του δήμου μου. Από τα 13 μου παίζω τρομπέτα και τα τελευταία 4 χρονιά παίζω βιολί. Δεν έχω πάει πότε σε κάποιο ωδείο για την φωνή μου κι αυτό με κατατάσσει στους αυτοδίδακτους. Πιστεύω πως ίσως να με βοηθούσε, άλλα προτιμώ να τραγουδώ με την ψυχή μου και όχι με οδηγούς.

– Τα μουσικά σου ακούσματα ποια ήταν από μικρή; Αγαπημένοι καλλιτέχνες, συνθέτες;
Ακούω τα πάντα! Μόνο όμως μη μου δώσεις ροκ.. στο πρώτο λεπτό μ’ έχει πονέσει το κεφάλι! Παρόλα αυτά μου αρέσει παρά πολύ η ξένη μουσική! Λίγο παράξενο αυτό για μια τραγουδίστρια της λαϊκής πίστας θα μου πεις. Άλλα η μουσική δεν έχει σύνορα. Έχω ακούσματα από Τουρκία και Ισραήλ. Λαοί που συγγενεύουν αρκετά με τη δική μας μουσική. Από καλλιτέχνες λατρεύω τον Νίκο Βέρτη! Επίσης, μεγάλη αδυναμία έχω στην Πέγκυ Ζήνα. Από παλαιότερους δίνω έμφαση στην Ελένη Βιτάλη. Υπάρχουν κι άλλοι βέβαια αξιότιμοι καλλιτέχνες σίγουρα.

– Τι σημαίνει επιτυχία για σένα; Προσωπικά και επαγγελματικά…
Επιτυχία για μένα προσωπικά είναι να μπορέσεις κατά τη διάρκεια της ζωής σου να φτάσεις ένα βήμα παραπάνω από εκεί που μπορείς. Δύσκολο, άλλα προκλητικό. Άλλωστε μου αρέσουν τα δύσκολα γιατί αν είναι όλα εύκολα δεν υπάρχει νόημα κατάκτησης για οτιδήποτε. Τώρα την επιτυχία στα επαγγελματικά ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Κοινώς, οποίος μπορέσει και οποίος αντέξει.

– Πιστεύεις ότι σήμερα ένας νέος άνθρωπος που έχει όνειρο του να ασχοληθεί με το τραγούδι, μπορεί να ”αποκατασταθεί” επαγγελματικά; Όπως λέμε τα καλά χρόνια πέρασαν και τα ονόματα που βγάζουν αρκετά για τα προς το ζην… μάλλον είναι λίγα στο χώρο σας.
Αν αγαπάς αυτό που κανείς και σε γεμίζει σαν άνθρωπο, τότε ξεχνάς όχι μόνο τα λεφτά, άλλα και τη δόξα. Αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε εμείς του τραγουδιού είναι σαφώς πολύ δύσκολη, άλλα πότε μα πότε κανείς μας δεν πρέπει να χάνει το κουράγιο και το χαμόγελο του. Ειδικά όταν έχει να κάνει με κόσμο από κάτω ο οποίος έρχεται για να διασκεδάσει και όχι να προβληματιστεί περισσότερο. Τώρα στον χώρο αυτό για να αποκατασταθεί κάποιος είναι ρίσκο πλέον. Είναι σαν το παιχνίδι με τις καρέκλες που παίζει η μουσική και όταν σταματήσει όλοι πρέπει να προλάβουν να καθίσουν. Εγώ προσωπικά μέχρι στιγμής προσπαθώ να βρω τη δική μου καρέκλα.

– Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και το νέο δικό σου τραγούδι. Θεωρείς ότι είναι ένα ακόμη βήμα για την ανέλιξη σου; Για κάτι που θα σε κάνει πιο γνωστή στο ευρύτερο κοινό;
Άργησα πολύ να δώσω το παρόν μου στην ελληνική δισκογραφία. 10 χρονιά σχεδόν. Αυτό έγινε εσκεμμένα γιατί ήθελα να είμαι σίγουρη για αυτό που πήγαινα να κάνω. Θεωρώ πως το νέο μου τραγούδι το “Μόνη μου” είναι μισό και όχι ένα βήμα για να αναδεχθώ μέσα από αυτό. Σίγουρα βοηθού στο να με γνωρίσουν περισσότεροι, άλλα όσο δίνεις, ο πήχης ανεβαίνει και θέλω πάντα να μένουν ευχαριστημένοι όσοι με ακολούθου ή κι αυτοί που θα τύχει να μ’ ακούσουν για πρώτη φορά, αν θέλεις.

– Τι άλλο πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης για να μπορέσει να σταθεί στο χώρο σήμερα και να καταφέρει να ξεχωρίσει;
Τα μονά που πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης για να μπορέσει να σταθεί στο χώρο σήμερα είναι ΥΠΟΜΟΝΗ και αγάπη για αυτό που κάνει ! Όλα τα άλλα έρχονται.

– Σε τηλεπαιχνίδι τύπου the voice θα πήγαινες; Αρκετοί τραγουδιστές προωθήθηκαν μέσω τέτοιων realities…
Έχω πάει σε τηλεπαιχνίδια τέτοιου τύπου, άλλα δεν μπόρεσα να διακριθώ για λογούς τους οποίους ας αφήσω να νομίζουν “εκείνοι” πως ήξεραν καλυτέρα για να κρίνουν. Μπορεί και να ξανά πήγαινα, άλλα ας μην ξεχνάμε ότι η απότομη άνοδος δεν αποκλείει και την απότομη κάθοδο. Πάνω από όλα είμαι και ρεαλίστρια.

– Τα επόμενα σχέδια σου; Ερχονται κάποιες άλλες συνεργασίες στο άμεσο μέλλον ή ενδεχόμενο να σε δούμε σε μεγαλύτερες πίστες;
Προς το παρόν τα σχεδία μου είναι σε εξέλιξη. Δεν γνωρίζω ακόμη τι θα κάνω άλλα ευελπιστώ πως θα πάνε όλα καλά. Συζητάω όμως για την επιστροφή μου στα Γιαννιτσά!

– Τώρα όσοι θέλουν που μπορούν να σε ακούσουν και ποιες … νύχτες;;
Αυτό το διάστημα εμφανίζομαι στην Κατερίνη στο HALMA Ετ κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Και κάθε Πέμπτη και Κυριακή στο NOTA NOTE στη Βέροια.

– Αν θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο… ευχαρίστως!
Θα ήθελα να προσθέσω πως λατρεύω τα Γιαννιτσά και τον κόσμο όλο που με δέχτηκε με αγάπη όταν πρωτοήρθα εκεί πέρυσι για να τραγουδήσω. Ήταν ένας υπέροχος χειμώνας και κάθε φορά στεναχωριέμαι που τέλειωσε αυτή η περίοδος τόσο γρήγορα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω στον συνεργάτη μου Τεο Τσεχεριδη που με διάλεξε και με πίστεψε και βαδίσαμε σ αυτόν τον ίδιο δρόμο μαζί. Επίσης στον Κωνσταντίνο Κουλελη και τον Γιώργο Πουλιδη. Τα δικά σας παιδιά! Έμαθα πολλά και έζησα ακόμη περισσότερα με αυτά τα παιδιά και την υπεροχή ορχήστρα μας, τον Βασίλη Καραντίνα. τον Μάκη Κίνα και τον μαέστρο μας Μελέτιο Τσιγκοζη. Και πάλι ευχαριστώ για όλη την αγάπη και τη στήριξη. Μέσα σε όλα αυτά θα ήθελα με όλο το σεβασμό να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια Ταρινιδη για τον πρόσφατο χαμό του φίλου μας Αντώνη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου