Friday, 19 April, 2024

Το ονομάζουν “θείο δώρο”, το αποκαλούν “λευκό αίμα”, σίγουρα είναι αναντικατάστατο

Τα οφέλη για νεογνό και μητέρα αμέτρητα. Προσωπικά το λέω “λευκό χρυσό”… Όσες μητέρες τα κατάφεραν ξέρουν…όσες προσπάθησαν επίσης μα ακόμη και εκείνες που δεν.

Είναι το πιο γρήγορο πρωινό, δεκατιανο, μεσημεριανό, απογευματινό, σνακ, βραδυνό και μεταμεσονύκτιο (κ.α.) μα και παρηγοριάς γεύμα για ένα νεογνό/μωρό. Χωρίς προετοιμασία και άφθονο.

Ήμουν και είμαι τυχερή. Και μία παραπάνω που αυτό που μου περισεψε από το μικρό μου μπορώ να το διαθέσω για μικρά πρόωρα πλασματακια. Στην Ελλάδα των δυσκολιών και των βασάνων υπάρχει ΜΌΝΟ ΜΙΑ τράπεζα γάλακτος στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, την οποία αναδιοργάνωσε εκ βάθρων κατά την δημιουργική της πορεία η αείμνηστη Θέμις Ζαχου. Η Μονάδα Θηλασμού και Τράπεζας Ανθρωπίνου Γάλακτος εξυπηρετεί τις ανάγκες των πρόωρων νεογνών του νοσοκομείου αλλά και άλλων νοσοκομείων ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και αποτελεί τη μοναδική τράπεζα στον κόσμο που διαθέτει και πύαρ (πρωτόγαλα), γάλα κατάλληλο για τα πρόωρα νεογέννητα χαμηλού βάρους.

Προσωπικά γνωρίζω τον κόπο για τη συλλογή και τις ατέλειωτες ώρες του μονότονου ήχου του θηλάστρου…το κράτος ίσως να μην μπορεί να κοινοποιεί, αλλά η ενέργεια είναι σημαντική για τη ζωή… Με μια απλή ανάρτηση εύχομαι να μπορέσουν περισσότερες μητέρες να δωρίσουν το περίσσευμα τους (ηλικία μωρού έως 6 μηνών) ώστε τα πρόωρα πλασματακια να ευεργετηθούν και να τα καταφέρουν!

Αντωνελα Χαλκιαδακη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου