Thursday, 25 April, 2024

Προωθούν την κατάργηση της εργασίας; Τι συμβαίνει με τις σχολές ρομποτικής;

Τα τελευταία χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχει η προσπάθεια να μειωθούν οι ώρες εργασίας. Μάλιστα, στη Σουηδία εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν 6 ώρες την ημέρα

παίρνουν τον ίδιο μισθό με τους εργαζομένους που δουλεύουν 8 ώρες την ημέρα.
Οι Σουηδοί λοιπόν, εφάρμοσαν αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα και δήλωσαν ικανοποιημένοι, αφού δήλωσαν ότι δούλεψαν πιο ξεκούραστα επομένως και πιο αποδοτικά. Στη Νέα Ζηλανδία, η εταιρεία Perpetual Guardian, πήρε την απόφαση οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μόνο 4 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς όμως να δουν μειώσεις στους μισθούς τους.
Η Amazon και αυτή με τη σειρά της, τρέχει ένα πρόγραμμα μειωμένων ωρών εργασίας. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, δουλεύουν 30 ώρες την εβδομάδα και παίρνουν τα λεφτά που θα έπαιρναν αν δούλευαν 40.
Στη Γιούτα των ΗΠΑ, ο πρώην κυβερνήτης Τζον Χάντσμαν, εφάρμοσε την τετραήμερη εργασία για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Η στάση που κρατά το ΔΝΤ
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, όσο περισσότερες ώρες δουλεύει κανείς, τόσο πιο πολύ κουράζεται, οπότε δεν είναι όσο αποδοτικός πρέπει.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Πολλοί νομίζουν ότι όλα τα παραπάνω γίνονται για το καλό των ανθρώπων αλλά κανένας δε βλέπει ότι σιγά-σιγά θα μας πουν ότι δε χρειάζεται να δουλεύουμε, αφού τα ρομπότ θα κάνουν τα πάντα και εμείς απλά θα καθόμαστε και θα παίρνουμε 200-300 ευρώ από το Κράτος. Θα είμαστε δηλαδή απόλυτα ανενεργοί και φτωχοί!
Καλό το σχέδιο της Νέα Τάξης, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν καλό το ενδεχόμενο να κάθονται και απλά να παίρνουν χρήματα, όμως δεν σκέφτονται ότι θα ψωμοζούν και ότι δεν θα μπορούν να βγάλουν περισσότερα χρήματα από αυτά που θα τους δίνει το Κράτος.
Άραγε έρχονται και στην Ελλάδα της κρίσης, αυτά τα… πιλοτικά προγράμματα αν κρίνουμε από σελίδες και επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη ρομποτική; Το έχετε προσέξει; Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο έχει γεμίσει εταιρίες που μας προσκαλούν να ενταχθούμε σε προγράμματα εκμάθησης ρομποτικής και κυρίως απευθύνονται σε παιδιά! Τι συμβαίνει; Το όποιο σχέδιο, θα χρειαστεί ίσως καιρός για να το αντιληφθούμε;
Με πληροφορίες από το sputnik

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου