Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο κακός ο γείτονας!!!

ΜΕΡΕΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ…

Ο σοφός λαός το έχει πει καθαρά. Καλύτερα να έχεις έναν κακό χρόνο παρά έναν κακό γείτονα. Διότι σαν τον κακό το γείτονα δεν είναι κανείς, ειδικά στις περιπτώσεις που δε θα τον αποφύγεις ποτέ.

Αν είσαι ενοικιαστής τα πράγματα είναι λίγο πιο ανώδυνα. Μπορείς να φύγεις όποια στιγμή θέλεις. Όχι ότι είναι το καλύτερο σου να κάνεις συνέχεια μετακόμιση, τουλάχιστον όμως, έχεις την επιλογή.

Πόσο μπορεί ν’ αντέξει κάποιος να του κάνουν κάθε λίγο παρατηρήσεις και χωρίς να έχει κάνει κάτι λάθος; Νεύρα είναι και σπάνε! Το επιβεβαιώνω. Λ.Κ.Π.

”Έχω δεχτεί παρατήρηση για τακούνια που ποτέ δε φόρεσα μέσα στο σπίτι, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος, για γέλια και φωνές σε ώρες που έλειπα από το σπίτι, για δύο κλειστά γυάλινα μπουκάλια που άφησα έξω στο διάδρομο για πέντε λεπτά μέχρι να κατέβω να τα πετάξω και για πολλά άλλα.

Ένας κακός γείτονας δεν είναι μόνο αυτός που κάνει παρατηρήσεις και καυγάδες, είναι κι αυτός που δημιουργεί προβλήματα και δεν κάνει κάτι για να τo αλλάξει.

Βάζει δυνατά μουσική σε ακατάλληλες ώρες, κάνει σεξ με οσκαρική ερμηνεία, μαλώνει τρεις φορές την ώρα με ό, τι κινείται μέσα στο σπίτι του, κουνάει κάθε τόσο τα έπιπλα του, τινάζει τραπεζομάντιλα και χαλιά αδιαφορώντας για τον από κάτω και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα Φυσικά, ξέρει με ποιον μπήκες, με ποιον βγήκες, πού δουλεύεις, τι ώρα τρως.

Την «καλημέρα» του για να την έχεις σαφώς και πρέπει να την πληρώσεις. Το να χρειαστείς βοήθεια δεν το αναφέρω καν. Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι αυτή που θα γίνει κάποιος ιδιοκτήτης σπιτιού και θα γειτονέψει μ’ αυτό που λέμε κακό γείτονα.

Έχουμε και λέμε, αγοράζεις σπίτι, το σπίτι των ονείρων σου κι είσαι τρισευτυχισμένος. Κάνεις όνειρα και σχέδια μέχρι που τον βλέπεις. Και καταλαβαίνεις.

Ο κακός γείτονας φαίνεται από μακριά, σαν την καλή μέρα που φαίνεται από το πρωί ένα πράμα. Θα σου δημιουργήσει πρόβλημα πριν καλά καλά αποφασίσεις σε ποια γωνία θα μπει ο δερμάτινος καναπές σου. Τον ενοχλούν τα φορτηγά που κάνουν μετακόμιση, η φασαρία που γίνεται, οι κούτες που είναι αραδιασμένες στο πεζοδρόμιο, τα παιδιά, τα σκυλιά, τα γατιά που πιθανώς έχεις. Ενοχλείται γενικά, τον ενοχλείς ειδικά.

Ψέματα. Δεν τον ενοχλείς. Σε μισεί ήδη. Δε χρειάζεται να σε γνωρίσει για να το κάνει γιατί πολύ απλά δεν τον απασχολείς σαν προσωπικότητα. Μην το πάρεις κατάκαρδα. Όποιος κι αν ήσουν το ίδιο θα έκανε. Ο κακός ο γείτονας δεν θέλει ανθρώπους  τριγύρω, δεν τους αντέχει. Δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε με τα ίδια του τα ρούχα.

Γι’ αυτό, αγαπητέ μου ιδιοκτήτη μονοκατοικίας, διαμερίσματος, μεζονέτας, σου εύχομαι καλό κουράγιο και καλή δύναμη αν τύχει να συνορεύεις με έναν τέτοιο άνθρωπο, ειδικά αν είναι κι αυτός ιδιοκτήτης. Αν δεν είναι υπάρχει πάντα η ελπίδα να φύγει. Και φρόντισε να μη ξεμείνεις ποτέ από ζάχαρη. Δε θα σου δανείσει. Κάπως έτσι, καλό θα ήταν όταν ψάχνουμε για σπίτι να ψάχνουμε και λίγο τους γείτονες και φυσικά να είμαστε πρώτοι εμείς το καλό παράδειγμα. Μην κατηγορούμε μόνο τους άλλους, ας βάλουμε και την δική μας ουρίτσα μέσα.

Λ.Π.Κ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου