Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ξένοιαστη Απόδραση: Καθαρίστε το Εξοχικό σε μόλις 90 λεπτά!

Ξένοιαστη Απόδραση: Καθαρίστε το Εξοχικό σε μόλις 90 λεπτά!

Καθαρίστε καλά το ψυγείο προτού το θέσετε ξανά σε λειτουργία.
Προτιμήστε να καθαρίζετε κάθε δωμάτιο από πάνω προς τα κάτω (δηλαδή από το ταβάνι και τα ντουλάπια προς το πάτωμα).
Ελέγξτε παντού στο σπίτι για ιστούς αράχνης και σημάδια τρωκτικών.
Είστε από τους τυχερούς που έχουν εξοχικό ή σπίτι στο χωριό; Τέλεια! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν αναλυτικό οδηγό που θα σας βοηθήσει να κάνετε το εξοχικό σπίτι σας λαμπίκο σε λιγότερο από δύο ώρες!

00:00-14:59
Συγκεντρώστε όλα τα καθαριστικά προϊόντα που θα χρειαστείτε (π.χ. ξεσκονόπανα, σκούπα, απορρυπαντικά, καθαριστικό για τα τζάμια, κλπ.) σε έναν κουβά ή ένα δοχείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο.
Καθαρίστε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού σας –τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά. Ξεσκονίστε τα στόρια, τινάξτε τις κουρτίνες και σκουπίστε καλά τα παντζούρια και τα περβάζια.

15:00-29:59
Ελέγξτε το σπίτι για ιστούς αράχνης και σημάδια τρωκτικών. Φροντίστε να τσεκάρετε τα συρτάρια, τις ντουλάπες, τα φωτιστικά, τις γωνίες των δωματίων αλλά και πίσω από μεγάλα έπιπλα ή έπιπλα που σπάνια μετακινείτε όταν καθαρίζετε το εξοχικό σας. Σε περίπτωση που δείτε κάτι… περίεργο, θυμηθείτε ότι θα πρέπει να γίνετε ιδιαίτερα σχολαστικοί με τον καθαρισμό του συγκεκριμένου σημείου και μην ξεχάσετε να ρίξετε χλωρίνη ή κάποιο άλλο καθαριστικό με απολυμαντική δράση.
Ξεσκονίστε με ένα βρεγμένο πανί καλά όλες τις ξύλινες επιφάνειες του εξοχικού σας: από τις πόρτες και τις κάσες τους μέχρι τους πάγκους, τις ντουλάπες και τα ντουλάπια της κουζίνας. Όταν τελειώσετε, κάνετε το ίδιο με τα φωτιστικά και τους διακόπτες. Σημειώστε ότι καλό είναι να καθαρίζετε κάθε δωμάτιο από πάνω προς τα κάτω (δηλαδή από το ταβάνι και τα ντουλάπια προς το πάτωμα) ώστε η σκόνη να μην πέφτει πάνω στις επιφάνειες που έχετε ήδη ξεσκονίσει ή σκουπίσει.
Προτού κάνετε ότιδήποτε άλλο, ξεσκονίστε καλά όλες τις ξύλινες επιφάνειες του εξοχικού σας.
Προτού κάνετε ότιδήποτε άλλο, ξεσκονίστε καλά όλες τις ξύλινες επιφάνειες του εξοχικού σας.

30:00-44:59
Σειρά τώρα έχει το μπάνιο: ξεκινήσετε τρίβοντας και καθαρίζοντας καλά την μπανιέρα ή τη ντουζιέρα, τον νιπτήρα, τη βρύση και τη λεκάνη της τουαλέτας.

45:00-54:59
Πηγαίντε στην κουζίνα και καθαρίστε καλά το ψυγείο προτού το θέσετε ξανά σε λειτουργία. Τέλος, περάστε με λίγο καθαριστικό για όλες τις επιφάνειες τη βρύση, το φούρνο και τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές που θέλετε να επανατοποθετήσετε στον πάγκο της κουζίνας.

55:00-69:59
Με ένα βρεγμένο πανί, περάστε τα έπιπλα κάθε δωματίου. Στη συνέχεια, καθαρίστε όλους τους καθρέφτες που υπάρχουν στο εξοχικό σας.

70:00-90:00
Τελειώσατε το ξεσκόνισμα; Ήρθε η ώρα να πιάσετε την σκούπα! Σκουπίστε, λοιπόν, καλά το δάπεδο του σπιτιού και, τέλος, σφουγγαρίστε το για να το δείτε να γυαλίζει.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου