Thursday, 28 March, 2024

Θα ξεμείνουμε από σοκολάτα σε 40 χρόνια!

Χωρίς σοκολάτα κινδυνεύει να μείνει ο πλανήτης μέσα σε 40 χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις ειδικών, που εκτιμούν ότι τα κακόδεντρα θα δώσουν μάχη για να επιβιώσουν σε θερμότερα κλίματα.
Τα κακαόδεντρα μπορούν να αναπτυχθούν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες βόρεια και νότια του ισημερινού. Για να ευδοκιμήσουν χρειάζεται υγρασία και πολύ βροχή. Οι προϋποθέσεις αυτές δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν τα επόμενα 30 χρόνια. Οι ειδικοί προβλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας κατά 2,1 βαθμούς Κελσίου από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τα φυτά και τη βιομηχανία σοκολάτας παγκοσμίως.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι βροχοπτώσεις δεν θα αυξηθούν. Σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας, θα υπάρχει πρόβλημα λόγω της έλλειψης υγρασίας. Οι περιοχές που παράγεται το κακάο θα μεταφερθούν προς τα ορεινά, σε μέρη που αποτελούν άγρια φύση.
Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, σε χώρες όπως η Γκάνα ή η Ακτή Ελεφαντοστού που παράγουν περισσότερο από το ήμισυ της σοκολάτας, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να απαντήσουν στο δίλημμα για το εάν θα συνεχίζουν να στηρίζουν την παγκόσμια παραγωγή σοκολάτας ή θα σώσουν τα οικοσυστήματά τους.
Την ίδια ώρα, η σοκολάτα αποτελεί προϊόν με ευρεία κατανάλωση στον πλανήτη. Ως εκ τούτου, απαιτείται μεγάλη παραγωγή για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

palo

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου