Friday, 26 April, 2024

Γιορτή της Μητέρας 2018

Η Γιορτή της Μητέρας 2018 πλησιάζει, καθώς όλοι μας θα γιορτάσουμε τις μανούλες μας την Κυριακή, 13 Μαΐου, και περιμένουμε πως και πως να δώσουμε στις γυναίκες τη ζωής μας

τα δώρα τους αλλά και να τις κυκλοφορήσουμε στα καλύτερα, γιατί το αξίζουν! Και όχι μόνο αυτή την ημέρα, αλλά κάθε μέρα!
Η Γιορτή της Μητέρας 2018 πρέπει να είναι η καλύτερη ημέρα της μαμάς σου και μπορείς να κάνεις πολλά για αυτή!
Οπότε save the date! 13 Μαΐου λοιπόν και θα γίνει χαμούλης!
Αναρωτήθηκες όμως γιατί γιορτάζουν όλες οι μαμάδες του κόσμου, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου;
Λοιπόν, άκου να δεις τι έχει γίνει!
Αρχικά , η Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται σε πάνω από 40 χώρες του κόσμο και ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1910 στη Δυτική Βιρτζίνια στην Αμερική.
Η Άννα Μαρία Τζάρβις – αμερικανίδα ακτινίστρια – εμπνεύστηκε την ιδιαίτερη ημέρα και μετά από πολλές προσπάθειες που έκανε, αποφασίστηκε στις 9 Μαΐου του 1914, να υπογραφεί προκήρυξη από τον αμερικανό πρόεδρο Γούντροου Γουίλσον και να καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα.
Με αυτή την προκήρυξη η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε ως εθνική γιορτή και θα εορταζόταν , όπως και γιορτάζεται, κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Το λευκό γαρύφαλλο είναι το λουλούδι που αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη ημέρα και ξέρεις τώρα πως μπορείς να πάρει στη μανούλα σου ένα μπουκέτο και να της εξηγήσεις την επιλογή σου.
Στις Αραβικές χώρες, η ημέρα της μητέρας γιορτάζεται στις 21 Απριλίου και θεωρούν πως είναι η έναρξη της Άνοιξης.
neolaia.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου