Friday, 29 March, 2024

«Αντισυγκέντρωση» για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Αντισυγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αντιεξουσιαστές την ημέρα του συλλαλητηρίου της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.
Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών θα πραγματοποιηθεί στην Καμάρα στις 13.00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, από κοινού με την ομάδα «Μαύρο και Κόκκινο» και τη «Libertatia» καλούν σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 13.00 στην Καμάρα.
Στο σχετικό κάλεσμά της, που δημοσιεύθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «το µακεδονικό ζήτηµα µε όλες του τις προεκτάσεις είναι βασικός άξονας συγκρότησης του ελληνικού εθνικισµού και του κράτους του».
«Οφείλουµε να παλέψουµε για μια κοινωνία που η διάκριση σε εθνότητες θα είναι αδιάφορη και δεν θα αποτελεί αιτία πολέµων, σφαγών και διακρίσεων. (…) Αυτή η πάλη όµως αρχίζει σήµερα µε την αναγνώριση και ισοτιµία των µειονοτήτων, το δικαίωµα στον αυτοπροσδιορισµό, την αποεθνικοποίηση του δηµόσιου χώρου και βέβαια την εκδίωξη της εκκλησίας από αυτόν», αναφέρει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση.
Να σημειωθεί ότι ήδη ο ΠΑΟΚ κάλεσε τους φίλους του και τους οργανωμένους οπαδούς του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας.
Ας ελπίσουμε ότι οι Αρχές θα λάβουν όλα τα μέτρα για να μην βρεθούν ΠΑΟΚτζήδες αντιμέτωποι με αντιεξουσιαστές, διότι τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκτεταμένων επεισοδίων.

tribune – rthess

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου