Friday, 26 April, 2024

Ανησυχία για την Nutella: Περιέχει συστατικά που προκαλούν καρκίνο;

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων «κρούει των κώδωνα του κινδύνου» για το φοινικέλαιο, συστατικό που προκαλεί

καρκινογενέσεις και εμπεριέχεται στην Nutella. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη Ferrero καθώς μεγάλα σούπερ μάρκετ μποϊκοτάρουν το προϊόν.

Ήταν τον Μάιο όταν η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) δήλωσε ότι το φοινικέλαιο προκαλεί καρκινογενέσεις. Η EFSA προειδοποίησε πως εγκυμονεί ο κίνδυνος, ιδίως για τα παιδιά, ωστόσο δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις προκειμένου να θεωρηθεί πως δεν είναι επιβλαβές για την υγεία. (Όχι πως οι υπόλοιπες ‘’μερέντες’’ δεν χρησιμοποιούν φοινικέλαιο, όπως και πολλά έτοιμα προϊόντα, όπως μπισκότα, σοκολάτες, το οποίο αν παρατηρήσουμε το γράφουν επιμελώς ως ‘’έλαιο φοίνικα’’).

Επίσης φοινικέλαιο περιέχουν και άλλα λάδια και μαργαρίνες, ωστόσο η EFSA διαπίστωσε πως δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλες ποσότητες για να υπάρξει ανησυχία.

Δείτε εδώ το κείμενο

koolnews.gr

Ανησυχία για την Nutella: Περιέχει συστατικά που προκαλούν καρκίνο;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου