Thursday, 25 April, 2024

Εναλλακτικές και Πρωτότυπες Χρήσεις για το Απορρυπαντικό Πιάτων

Εναλλακτικές και Πρωτότυπες Χρήσεις για το Απορρυπαντικό Πιάτων

Το απορρυπαντικό πιάτων έχει πολλαπλές οικιακές χρήσεις

1. Σφουγγάρισμα Κι όμως το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα πατώματα του σπιτιού σας να λάμψουν. Για να το καταφέρετε δεν έχετε παρά να διαλύσετε 1/4 φλ. απορρυπαντικό πιάτων, 2 φλ. ξίδι και 1/2 φλ. χυμό λεμονιού σε 2 φλ. ζεστό νερό και να περάστε με αυτό το διάλυμα τα δάπεδα του σπιτιού σας. Πατήστε εδώ για να ανακαλύψετε ποια άλλα δυνατά καθαριστικά έχετε ήδη σπίτι σας.

2. Έπιπλα κήπου και βεράντας Μπορεί να μη θεωρείτε ότι τη σύνθεσή του ιδιαίτερα ισχυρή, ωστόσο το απορρυπαντικό πιάτων θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε σε βάθος τα έπιπλα του κήπου και της βεράντας σας και να απομακρύνετε από αυτά κάθε ίχνος βρωμιάς.

3. Ηλεκτρικές συσκευές Χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό πιάτων για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον φούρνο μικροκυμάτων, την τοστιέρα, το μπλέντερ, τον φούρνο, τις εστίες και το ψυγείο σας.

4. Αφαίρεση λεκέδων Το απορρυπαντικό πιάτων αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό σας στην αφαίρεση των επίμονων λιπαρών λεκέδων (όπως είναι η σάλτσα, το λάδι, μαγιονέζα, μέικ-απ, κ.ά.) από τα ρούχα και τα υφάσματα. Για να εξαφανίσετε αυτού του τύπου τους λεκέδες, απλώστε λίγο απορρυπαντικό πιάτων πάνω στη λερωμένη περιοχή και τρίψτε την με ένα σφουγγαράκι προτού ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό. Πέρα από τους λιπαρούς λεκέδες, δείτε εδώ πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τη βαφή μαλλιών από τις πετσέτες σας με τη βοήθεια του απορρυπαντικού πιάτων.

5. Τζάμια Αρκούν μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτου διαλυμένες σε 2 φλ. ζεστό νερό για να δείτε τα τζάμια σας πιο αστραφτερά και καθαρά από ποτέ. Βουτήξτε ένα απαλό σφουγγάρι σε αυτό το διάλυμα, περάστε με αυτό τα τζάμια σας και στεγνώστε τα αμέσως χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βαμβακερό πανί.

6. Πόρτα Αντιμετωπίστε εύκολα, άμεσα και οικονομικά το ενοχλητικό τρίξιμο της πόρτας, βάζοντας λίγο απορρυπαντικό πιάτων στους μεντεσέδες και τα πόμολα της πόρτας σας.

7. Γενικό καθάρισμα. Σας τελείωσε το καθαριστικό γενικής χρήσης; Κανένα πρόβλημα! Το απορρυπαντικό πιάτων αποτελεί τον ιδανικό αντικαταστάτη μιας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε σχεδόν όλες τις επιφάνειες από τους πάγκους της κουζίνας και τα ντουλάπια μέχρι τα περβάζια των παραθύρων και το σοβατεπί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου