Saturday, 20 April, 2024

Το καλύτερο σνακ για πριν τον ύπνο

Φυσικά και δεν ξεχνάμε, ούτε απορρίπτουμε τον κανόνα που λέει πως το να τρως αργά το βράδυ μπορεί να σε παχύνει

Εννοείται πως ισχύει, ειδικά όταν πρόκειται να βάλεις στο στόμα σου υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, πατάτες, μακαρόνια, κλπ), χωρίς να σκοπεύεις να τους κάψεις αμέσως μετά. Δε θα αργήσεις να τους δεις να “κάθονται άνετα” στην περιφέρειά σου.
Παρόλ’ αυτά, σύμφωνα με το ladylike.gr, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν είναι καλό ούτε το να πηγαίνεις για ύπνο νηστική και να γουργουρίζει το στομάχι στον ύπνο σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να φας κάτι χαμηλό σε υδατάνθρακες και υψηλό σε πρωτεΐνη.
Η καλύτερη επιλογή; Μπαστουνάκια τυριού mozzarella. Έχουν λιγότερες από 100 θερμίδες το καθένα και σου παρέχουν 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, με μόλις 1 γραμμάριο υδατάνθρακα, ενώ περιέχουν κι άλλα θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη D.
Αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείς να φας μια χούφτα ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και καρύδια. Παρά την υψηλή τους περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες, έχουν πολλές πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε, σελήνιο, μαγνήσιο και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου