Tuesday, 23 April, 2024

Πένες τρικολόρε με τόνο

Συνταγή Πένες τρικολόρε με τόνο
Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια πένες τρικολόρε 1 τόνο σε λάδι ή νερό 1 μεγάλο κρεμμύδι 4-5 ντομάτες τριμμένες 1 σκελίδα σκόρδο 1 πρέζα ζάχαρη, πιπέρι, ρίγανη, 200 γρ. τυρί φέτα 120 γρ. κασέρι τριμμένο (γκούντα, γραβιέρα ή ότι έχετε) Ελαιόλαδο.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πένες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες που τρίψαμε μέσα στο κρεμμύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1,5 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει. Πριν την σβήσουμε, ρίχνουμε πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε.
Τα μακαρόνια έχουν βράσει, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι. Στην κατσαρόλα που βράσανε τα μακαρόνια, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και καίμε τα μακαρόνια. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, ανοίγουμε τον τόνο, τον τεμαχίζουμε με ένα πιρούνι και τον ρίχνουμε στα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Στη συνέχεια θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα και την ρίχνουμε μαζί με τα τυριά μέσα στα μακαρόνια. Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσουν τα τυριά, προσθέτουμε από επάνω την σάλτσα, ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε ζεστά!
Akispetretzikis.com
Πηγή: e-ptolemeos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου