Wednesday, 24 April, 2024

Αλμυρό κέικ με κασέρι και ζαμπόν

Δοκιμάστε μια ωραία συνταγή για αλμυρό κέικ που γίνεται εύκολα και γρήγορα, για τις… λιγούρες ή για μια ξαφνική επίσκεψη!

Υλικά Συνταγής
4 αυγά
½ κεσεδάκι μαργαρίνη, Λίγο γιαούρτι, 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους
2 ½ φλ. κασέρι τριμμένο, 1 ½ φλ. αλεύρι μαλακό (για όλες τις χρήσεις)
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το αλμυρό κέικ κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3-4 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το κασέρι. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο. Τέλος, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν.

Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 ώρα, έως ότου, μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).

argyro barbarigoy

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου