Friday, 29 March, 2024

Έρευνα: Το ρόφημα που μπορείς να πίνεις το πρωί για να καις θερμίδες

Όσο ο χρόνος περνάει, έχεις αρχίσει να παρατηρείς ότι ο μεταβολισμός σου αλλάζει και επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να χάσεις τα περιττά κιλά που σε βασανίζουν.
Πόσες φορές δεν έχεις προσπαθήσει να χάσεις βάρος και ενώ ακολουθείς κατά γράμμα τη δίαιτα που έχεις στα χέρια σου, διαπιστώνεις ότι η ζυγαριά είναι κολλημένη στα ίδια κιλά.
Το φανταζόσουν ποτέ, ότι μια απλή καθημερινή συνήθεια, πίνοντας ένα συγκεκριμένο ρόφημα το πρωί, θα μπορούσε να γίνει ο σύμμαχός σου ενάντια σε αυτό;
Σίγουρα, κατά καιρούς, έχεις ακούσει για πολλά ροφήματα που βοηθούν στην απώλεια βάρους και την καύση του λίπους.
Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το μαύρο τσάι είναι ό, τι καλύτερο για να πετύχεις το στόχο σου, γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου και αυξάνει την αρτηριακή πίεση.
Τα μοναδικά φλαβονοειδή στο μαύρο τσάι υπόσχονται να σε βοηθήσουν να χάσεις τα περιττά κιλά που επιθυμελις, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενώ θα έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αν αντικαταστήσεις τα ροφήματα και αναψυκτικά υψηλής θερμιδικής αξίας με μαύρο τσάι.
Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι έπιναν μαύρο τσάι κάθε μέρα για τρεις μήνες επιτάχυναν την διαδικασία απώλειας βάρους.
Τόσο το μαύρο τσάι όσο και το πράσινο τσάι μειώνουν τον αριθμό των βακτηρίων του εντέρου που συνδέονται με την παχυσαρκία.
Βάσει πειραμάτων που πραγματοποίησαν σε ποντίκια, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Λος Άντζελες (UCLA) διαπίστωσαν ότι οι πολυφαινόλες του μαύρου τσαγιού αλλάζουν τον ενεργειακό μεταβολισμό στο ήπαρ.
Οι επιστήμονες, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Reader’s Digest, παρατήρησαν ότι το μαύρο τσάι επηρέασε τον μεταβολισμό του ήπατος στα ποντίκια με τρόπο που προάγει την απώλεια βάρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μαύρο τσάι πρέπει να καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες καθώς αν κάποιος καταναλώσει πάνω από 4-5 φλιτζάνια την ημέρα μπορεί να προκληθούν πολλές παρενέργειες λόγω της καφεΐνης που περιέχει.
πηγή: bovary.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου