Saturday, 20 April, 2024

Συνταγή της ημέρας… ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΪΦΙ!!

Πολύ ωραία συνταγή για το ξεκίνημα της εβδομάδας με γλύκα… ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΪΦΙ!!

Δείτε τα υλικά και την προετοιμασία!

1/2 φλυτζάνι βούτυρο
2 1/2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 ξυλάκι κανέλλα
2 1/2 φλυτζάνια γάλα
3 γαρύφαλλα
1 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
φλούδα από λεμόνι
2 αυγά
1/2 φλυτζάνι νερό για το σιρόπι
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά ζάχαρη
150 γρ. καταϊφι
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι

Οδηγίες / Εκτέλεση

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά

-Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο – λίγο το γάλα

-Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση

-Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά

-Προσθέτετε την βανίλια

-Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει

-Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το καταϊφι,

-Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινήσει

-Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι

-Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το καταϊφι

-Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το καταϊφι

-Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει

-Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγύ

-Απλώνετε την σαντιγύ πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε

sintages.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου