Saturday, 20 April, 2024

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις Σκουριές: Νίκη του Περιβάλλοντος!

Τώρα αρχίζει η επόμενη φάση: Επαναφορά των πραγμάτων στην προηγούμενη κατάσταση
Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, η γνωστή, αποικιακής νοοτροπίας, καναδική εταιρία εξόρυξης χρυσού προχώρησε σε εκβιαστική ανακοίνωση αναστολής των εργασιών της στη Χαλκιδική, επειδή ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Σταθάκης καθυστέρησε στην έγκριση των αδειών που αυτή ζητούσε, σεβόμενος την νομιμότητα της χώρας. Στην ίδια ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος της εταιρίας ομολόγησε κυνικά και με θράσος ότι θα συνεχιστεί η επένδυση όταν η χώρα θα έχει «υποστηρικτική» προς αυτήν, κυβέρνηση, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η εν λόγω εταιρεία έχει δική της άποψη περί νομιμότητας.
Για την εξέλιξη αυτή, ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε:
«Η διαφαινόμενη αποχώρηση της εν λόγω εταιρίας οφείλεται κυρίως στο σταθερό, πολιτικοποιημένο και έντονα περιβαλλοντικό κίνημα που αναπτύχθηκε στη περιοχή και πήρε πανελλαδικό χαρακτήρα. Ζήτησε την στήριξη της περιβαλλοντικής ισορροπίας και τη διατήρηση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού στη περιοχή. Επιδιώκει την κοινωνική και πραγματική περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Αποδεικνύει ότι ο πολίτης μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στην πολιτική και να επηρεάζει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο εκβιασμός δεν θα περάσει. Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί στη πλήρη διακοπή των εξορύξεων και την επαναφορά των πραγμάτων στη προηγούμενη κατάσταση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουν επίσης σταθεροί στη νομιμότητα, που περιλαμβάνει και το περιβαλλοντικό Δίκαιο, η τήρηση του οποίου αποτελεί βασικό παράγοντα κάθε είδους και μεγέθους επενδύσεων. Είναι το πρώτο και πολύ θετικό βήμα στην εξέλιξη του θέματος, αν ολοκληρωθεί, χρειάζεται όμως την ψύχραιμη αντιμετώπιση και των επόμενων βημάτων. Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες, συνεργαζόμενοι, να αποκαταστήσουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση.
Τελικό ζητούμενο, η επαναφορά της οικολογικής ισορροπίας και της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, με βασικό άξονα την ποικιλότητα τους και όχι τα συμφέροντα μιας εταιρίας. Τότε οι Οικολόγοι Πράσινοι θα αισθανθούμε πραγματικά δικαιωμένοι από την ενεργή συμμετοχή μας στο κίνημα αυτό».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου