Thursday, 25 April, 2024

Χωρίς εξετάσεις οδήγησης ενάμισι μήνα: Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μεταφορών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας (05/11/2018) έξω από το υπουργείο Μεταφορών οι εκπαιδευτές των υποψήφιων οδηγών

αποκλείοντας την είσοδο στους υπαλλήλους του υπουργείου.

Οι εκπαιδευτές διαμαρτυρήθηκαν για την αποχή των εξεταστών οδήγησης του υπουργείου, οι οποίοι για πάνω από ένα μήνα δε διενεργούν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 30.000 υποψήφιοι οδηγοί να βρίσκονται σε γραμμή αναμονής, προκειμένου να εξεταστούν, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Διαμαντής Ηλιάδης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εξεταστές δεν διενεργούν εξετάσεις, ενώ πληρώνονται κανονικά, αφού εμφανίζονται καθημερινά στο υπουργείο και στα Τμήματα των κατά τόπους  υπηρεσιών, χωρίς, ωστόσο, να λαμβάνουν το έξτρα μηνιαίο επίδομα των 178 ευρώ για τις εξετάσεις.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτών ζήτησαν και πραγματοποίησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματα τους, ωστόσο αυτή απέβη άκαρπη. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας τους ενημέρωσε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται αυτή την στιγμή στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και τις επόμενες 15 μέρες θα έρθει προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση διαβούλευσης μεταξύ υπουργείου και εκπαιδευτών. Πάντως, οι εκπαιδευτές οδήγησης αντιδρούν επιπλέον διότι στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η υποχρέωση τους να παραχωρούν κατά τη διάρκεια της εξέτασης τα οχήματα τους στους υποψήφιους οδηγούς και στους εξεταστές χωρίς την παρουσία των ίδιων την ώρα της εξέτασης.

iefimerida.gr – Newsbomb.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου