Friday, 29 March, 2024

Χειροπέδες σε οδηγούς ταξί για πλαστά χαρτονομίσματα και “πειραγμένα” ταξίμετρα

Συνελήφθησαν χθες στα ΚΤΕΛ Λιοσίων και στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων, τρεις οδηγοί ταξί, ηλικίας 52, 55 και 59 ετών, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη κατ’ επάγγελμα, καθώς και επέμβαση στο ταξίμετρο.

Ειδικότερα:

  1. Ο 59χρονος οδηγός ταξί, ιδιοκτησίας του, συνελήφθη να κατέχει πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία και έθετε σε κυκλοφορία επιστρέφοντάς τα ως ρέστα στους επιβάτες μετά το πέρας της διαδρομής. Το συνολικό χρηματικό ποσό των πλαστών χαρτονομισμάτων που βρέθηκε και κατασχέθηκε, ήταν 105 ευρώ, εκ των οποίων ανευρέθησαν τα 95 ευρώ στην κατοχή του και τα 10 ευρώ στην κατοχή επιβάτη στον οποίο τα είχε επιστρέψει ως ρέστα.
  2. Ο 55χρονος, οδηγός ταξί ιδιοκτησίας τρίτου, επενέβαινε στην λειτουργία του ταξιμέτρου και συγκεκριμένα ρυθμίζοντας το σε διπλή ταρίφα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο οδηγός έχει επανειλημμένως εντοπισθεί κατά το παρελθόν να προβαίνει στην κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των επιβατών, εισπράττοντας με τον ίδιο τρόπο υπερβολικό κόμιστρο.
  3. Ο 52χρονος οδηγός ταξί ιδιοκτησίας τρίτου, επέδειξε κατά τον τροχονομικό έλεγχο πλαστή Ειδική Άδεια Οδήγησης, που κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

fonaklas

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου