Friday, 29 March, 2024

Φόνος Αγραφιώτη: Γιατί ο «δράκος» είναι ο Νο1 ύποπτος

Γιατί ο 30χρονος επίδοξος «δράκος» του Αμαρουσίου είναι ο βασικός ύποπτος για την άγρια δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτη;

Γιατί ο 30χρονος επίδοξος «δράκος» του Αμαρουσίου είναι ο βασικός ύποπτος για την άγρια δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτη; Ποιά είναι τα στοιχεία που έχουν στρέψει τις έρευνες προς το ενδεχόμενο εμπλοκής του;

Οι αξιωματικοί αναμένουν σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων μετά την εξερεύνηση του τόπου της δολοφονίας της 69χρονη

1ο: Στις τρεις από τις έξι σεξουαλικές επιθέσεις που καταγγέλθηκαν, ο 30χρονος, επιτέθηκε από πίσω, πέταξε στο έδαφος τα θύματά του, και επιχείρησε να τους βγάλει το παντελόνι. Παρόμοια αλλά πιο βίαιη πτώση είχε η 69χρονη γυναίκα. Ο δολοφόνος της την πέταξε κάτω στις σκάλες και συνέχισε να το κάνει για δύο ορόφους του υπόγειου γκαράζ. Ο δράστης στη συνέχεια της έβγαλε παντελόνι και εσώρουχο προβαίνοντας όπως όλα δείχνουν στην σεξουαλική της κακοποίηση.

2ο: Η πρώτη σεξουαλική επίθεση του δράστη καταγράφεται το πρωί της 19ης Απριλίου, δύο μέρες πριν την εξαφάνιση της Ελευθερίας Αγραφιώτη.

3ο: Η περιοχή που βρέθηκε νεκρή βρίσκεται στην ακτίνα δράσης του 30χρονου «δράκου».

4ο: Σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις του, οι γυναίκες είχαν στην κατοχή τους τσάντες με χρήματα και προσωπικά αντικείμενα τα οποία ο δράστης δεν αφαίρεσε. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της 69χρονης, δίπλα στο πτώμα της οποίας βρέθηκε η τσάντα της με χρήματα, κινητό, στοιχεία ταυτότητας και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Ο 30χρονος Εμ. Κ. όλη τη χθεσινή μέρα ανακρινόταν σταδιακά από τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με την δολοφονία της 69χρονης γυναίκας. Όπως και μετά την σύλληψή του για τις σεξουαλικές επιθέσεις ήταν αρνητικός. Κάποιες φορές μιλούσε ακατάπαυτα, φλυαρώντας για άσχετα πράγματα και άλλες βυθιζόταν στη σιωπή του. Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την σοβαρή υπόθεση αναμένουν σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων μετά την εξερεύνηση του τόπου της δολοφονίας της 69χρονης,  ο οποίος είχε πλήθος στοιχείων, καθώς δεν υπήρχε συχνή πρόσβαση σε αυτόν. Σε προτεραιότητα είναι η σύγκριση αυτών των γενετικών αποτυπωμάτων με τα αντίστοιχα του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου. Σε αντίστοιχη εξερεύνηση προβαίνει και ο ιατροδικατής Γιώργος Ντιλέρνια, επιχειρώντας να αντλήσει στοιχεία από τη σορό της άτυχης γυναίκας. Μεγαλύτερος θα είναι ο προβληματισμός των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην περίπτωση που δεν ταυτοποιηθεί στον χώρο του εγκλήματος η παρουσία του 30χρονου, καθώς δεν θα μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός δεύτερου και πιο αδίστακτου «δράκου». Οι αστυνομικοί έχουν κάνει αίτημα στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκδώσει διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου, ευελπιστώντας σε νέες καταγγελίες γυναικών που ενδεχομένως έπεσαν θύματά του και κυρίως για την αναζήτηση αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι να τον είχαν δει στο σούπερ μάρκετ και το γκαράζ που βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είτε η 69χρονη δέχθηκε την επίθεση μόλις βγήκε από το αυτοκινητό της και οδηγήθηκε με τη βία στο κλιμακοστάσιο, όπου όταν αντέδρασε σπρώχτηκε στις σκάλες, είτε ανεβαίνοντας με τις σκάλες από το 2ο υπόγειο γκαράζ βρέθηκε αντιμέτωπη με τον δολοφόνο της στον επόμενο όροφο και δέχθηκε την βίαιη επίθεσή του. Δεν αποκλείουν ο δράστης να την ακολούθησε από το γκαράζ και να επιτέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο τραβώντας τη με δύναμη προς τα πίσω.

Όποια και να είναι η αληθινή εκδοχή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο αδίστακος δολοφόνος πέταξε με δύναμη από τις σκάλες την 69χρονη, από τις σκάλες του κλιμακοστασίου του 1ου υπογείου και έκανε το ίδιο μέχρι να φθάσει στο 3ο υπόγειο, όπως μαρτυρούν οι φρικιαστικές εικόνες από τις σκάλες έως και το τελικό σημείο του μαρτυρίου.

Οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν αίματα στις σκάλες από το 1ο έως το 3ο υπόγειο, όπου βρέθηκε η σορός της 69χρονης συνταξιούχου. Ο ιατροδικαστής κ. Γιώργος Ντιλέρνια, διαπίστωσε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σπαμένη κλείδα, σπασμένα πλευρά, χτυπημένους ώμους, ενώ διαπίστωσε ότι και το υπόλοιπο σώμα της 69χρονης φέρει σημάδια από πτώση σε σκάλες.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπάρχει μία μόνο κάμερα ασφαλείας στο κατάστημα η οποία φαίνεται να καταγράφει μόνο για 10 ημέρες, με τους αστυνομικούς να μην ελπίζουν σε οπτικοακουστικά στοιχεία από αυτή και αναζητούν υλικό από κάμερες κοντινών καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής.

Η τελευταία ένδειξη ζωής της 69χρονης ήταν στις 11:00 το πρωί της 21ης Απριλίου 2016, όταν έφυγε από το σπίτι της στο Ν. Ηράκλειο με το λευκό Όπελ Κόρσα, με αριθμό κυκλοφορίας ΙΡΗ 9153, προκειμένου να πάει στο σούπερ μάρκετ του Αμαρουσίου. Στις 14 Μαΐου μετά από πληροφορία υπαλλήλου του καταστήματος στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, στο 2ο υπόγειο χώρο στάθμευση βρέθηκε κλειδωμένο το αυτοκίνητό της, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στις 19:30 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, η έντονη δυσοσμία έγινε αντιληπτή από στέλεχος της επιχείρησης που ειδοποίησε την αστυνομία. Το πτώμα βρέθηκε σε σκοτεινό και μη χρησιμοποιούμενο κλιμακοστάσιο του υπογείου που ανήκει στον Δήμο Αμαρουσίου και δεν χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ. Οι σκάλες χρησιμοποιούνταν προκειμένου κάποιος από το 3ο υπόγειο να πάει σε ανοίκιαστα διαμερίσματα του κτιρίου.

Όπως και να έχει όμως, η έρευνα εντοπισμού φαίνεται να ήταν ανύπαρκτη, υποτονική ή πλημμελής. Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το αυτοκίνητό της 69χρονης στο υπόγειο γκαράζκανένας αστυνομικός δεν ερεύνησε το «σκοτεινό» κλιμακοστάσιο. Όποιος έκανε τον… κόπο να μπει σε αυτό πολύ εύκολα θα εντόπιζε τις μικρές και μεγάλες κηλίδες αίματος που θα τον οδηγούσαν στη σορό της άτυχης γυναίκας, μόλις έναν όροφο παρακάτω.

Η 69χρονη ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω. Ο δράστης είχε βγάλει το παντελόνι και το εσώρουχο της, δείγμα ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Τα παπούτσια της ήταν πεταμένα σε κοντινή απόσταση. Δίπλα της είχε την τσάντα, με την ταυτότητά της, το κινητό της τηλέφωνο, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εξετάζοντας  ως βασικό ύποπτο διάπραξης του σεξουαλικού εγκλήματος τον 30χρονο επίδοξο «δράκο» του Αμαρουσίου, ερευνούν λεπτομερέστερα τις συνθήκες των έξι σεξουαλικών επιθέσεων.

Η πρώτη καταγεγραμμένη σεξουαλική επίθεση του Εμ. Κ. έγινε στις 06:30 το πρωί στις 19 Απριλίου 2016, δύο μέρες πριν την εξαφάνιση της Ελευθερίας Αγραφιώτη. Τόπος ήταν η πεζογέφυρα της Λ. Κηφισίας κοντά στη συμβολή της με την οδό Αγ. Όρους. Ο 30χρονος έκλεισε το στόμα της γυναίκας με το χέρι, την ακινητοποίησε και άρχισε να την θωπεύει. Το θύμα αντιστάθηκε, κάλεσε σε βοήθεια και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Η επόμενη εμφάνισή του ήταν το πρωί στις 11 Μαΐου στην υπόγεια διάβαση μεταξύ των οδών Καποδιστρίου και Βασ. Γεωργίου στο Μαρούσι. Ο δράστης πέταξε στο έδαφος το θύμα του, έπεσε πάνω της, της έκλεισε το στόμα και άρχισε να την θωπεύει στο στήθος και τα γεννητικά της όργανα. Και πάλι τράπηκε σε φυγή μόλις η γυναίκα αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει. Ακολούθησε η σεξουαλική επίθεση, στο ίδιο σημείο σε βάρος μιας 38χρονης γυναίκας, στις 08:00 το πρωί στις 23 Μαΐου. Ο δράστης επιτέθηκε από πίσω έριξε στο έδαφος τη γυναίκα και προσπάθησε να της κατεβάσει το… παντελόνι, εξαιτίας όμως της αντίστασης του θύματος τράπηκε σε φυγή.

Μία ώρα αργότερα στην οδό Πάρνηθος στο Μαρούσι έκανε το ίδιο σε άλλη γυναίκα και στις 09:50 επέστρεψε στην υπόγεια διάβαση της Καποδιστρίου όπου επιτέθηκε σε μία 29χρονη γυναίκα. Η σύλληψή του ήρθε μετά την επίθεση το πρωί στις 25 Μαΐου, όταν στην οδό Αγράφων μία 40χρονη γυναίκα, αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να της κλείσει το στόμα με διάφανη ταινία αμπαλάζ δεμάτων. Εκείνη τον κλώτσησε στα γεννητικά όργανα και τον γρατζούνησε στο πρόσωπο. Εξαιτίας της αντίδρασής της  ο δράστης αφαίρεσε την ταινία από το στόμα της γυναίκας και απομακρύνθηκε για να συλληφθεί λίγο αργότερα κοντά στην υπόγεια διάβαση της Καποδιστρίου, όπου ενδεχομένως θα προέβαινε σε άλλη επίθεση.

thetoc.gr

Φόνος Αγραφιώτη: Γιατί ο «δράκος» είναι ο Νο1 ύποπτος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου