Thursday, 28 March, 2024

Φωτογραφίες από την πτήση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά την απελευθέρωσή τους

Τα χαμόγελα και οι προπόσεις μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα Χαμόγελα, ανακούφιση για τη θετική έκβαση της “περιπέτειάς”

ακόμη και… τσούγκρισμα ποτηριών περιελάμβανε το ταξίδι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Αδριανούπολη στη Θεσσαλονίκη. Ελεύθεροι πια, μετά από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης και αγωνίας για το μέλλον τους κατάφεραν να ηρεμήσουν, έχοντας συνέχεια στο πλευρό τους τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, που τους συνόδευσαν κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Τους δύο στρατιωτικούς παρέλαβαν από την Τουρκία μετά τη χωρίς περιοριστικούς όρους απελευθέρωσή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου κρατούνταν από τον περασμένο Μάρτιο, καθώς είχαν συλληφθεί σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στις Καστανιές του Έβρου. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για την αποφυλάκισή τους, παραμονή Δεκαπενταύγουστου απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν λόγοι να παραμείνουν προφυλακιστέοι.


Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» είχαν συληφθεί από τους «Αετούς των Συνόρων», μονάδα που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού στρατού.
tilestwra.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου