Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Υπάλληλος της Δ.Ε.Η. έκλεβε καλώδια χαλκού επί… οκτώ χρόνια!

Οι αλλεπάλληλες κλοπές που καταγράφονταν στο ορυχείο από τον Ιανουάριο του 2010 ως και τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαν προκαλέσει πονοκέφαλο στους αστυνομικούς
Η εύκολη πρόσβαση που είχε ένας 54χρονος σε ορυχείο της Δ.Ε.Η σε περιοχή της Κοζάνης, ως εργαζόμενος στην Επιχείρηση, του έδωσε την δυνατότητα να κλέβει καλώδια χαλκού επί οκτώ ολόκληρα χρόνια χωρίς να γίνει αντιληπτός! Μόνο αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι του, αγγίζουν τον… μισό τόνο!
Οι αλλεπάλληλες κλοπές που καταγράφονταν στο ορυχείο από τον Ιανουάριο του 2010 ως και τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαν προκαλέσει πονοκέφαλο στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κοζάνης που χρειάστηκαν πολυετείς έρευνες ώσπου να βεβαιωθούν ότι δεν ήταν έργα εξωτερικών «κυνηγών» χαλκού. Έτσι, άρχισαν να «ξεψαχνίζουν» έναν- έναν τους εργαζόμενους, ώσπου έφτασαν στα ίχνη του 54χρονου.
Η αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε στο χώρο εργασίας και το σπίτι του, επιβεβαίωσε ότι είχαν κάνει διάνα, αφού βρέθηκαν συνολικά 427 κιλά καλώδια χαλκού τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της Δ.Ε.Η.. Ο δράστης παρέμεινε ελεύθερος, αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο, αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συρροή, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.
protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου