Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σφράγισαν την ταβέρνα και την ξανάνοιξε

Παραβίασε το σφράγισμα του καταστήματός του και συνελήφθη χθες το απόγευμα ο ιδιοκτήτης της παραλιακής ψαροταβέρνας ‘Το Στέκι του Βασίλη’ στην Περαία Θεσσαλονίκης, του πρώτου καταστήματος πανελλαδικά που έκλεισε για 48 ώρες επειδή δεν εξέδιδε αποδείξεις, σε υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Αστυνομικοί, που είχαν σφραγίσει την ψαροταβέρνα το πρωί του Σαββάτου και είχαν την ευθύνη να ελέγχουν πιθανή προσπάθεια του ιδιοκτήτη να το ξανανοίξει, διαπίστωσαν χθες στη διάρκεια περιπολίας πως είχε παραβιαστεί το σφράγισμα στην πόρτα της εισόδου. Ο ιδιοκτήτης, Βασίλης Τσολακίδης, εμφανίστηκε αργότερα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Η πράξη αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες εκδόθηκε το Σάββατο, ύστερα από έλεγχο επιθεωρητών το βράδυ της Παρασκευής, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη σε 29 παρέες που σερβιρίστηκαν στο κατάστημα στη διάρκεια του ελέγχου.

Ο ιδιοκτήτης, που είδε τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Καλαμαριάς παρουσία αστυνομικών να σφραγίζει την ψαροταβέρνα, το επόμενο πρωί ισχυρίστηκε πως έφταιγε ένας νέος υπάλληλος, που δεν ήξερε τη δουλειά.

Ισχυρισμός

‘Ηταν ένα άτομο εδώ για πρώτη μέρα. Εγώ έπρεπε να τα χτυπήσω αυτά, αλλά έλειπα. Ηρθα πίσω αλαφιασμένος…’ ανέφερε και ισχυρίστηκε πως ο ίδιος είναι νομοταγής και κόβει αποδείξεις για κάθε παραγγελία, εκτός από τη μέρα του ελέγχου των επιθεωρητών. ‘Μπήκανε τη στιγμή που δεν έπρεπε να μπούνε. Αυτό είναι όλο’ υποστήριξε, ενώ δήλωσε πως τάσσεται υπέρ των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αργότερα μονολογούσε προς τους εφοριακούς λέγοντας ‘πιάσατε τον μεγάλο εγκληματία εδώ…’, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε τη συμπαράσταση πολιτών αλλά και συναδέλφων του επιχειρηματιών της περιοχής, που συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημά του. Κάποιοι μάλιστα δήλωσαν ευθαρσώς πως και οι ίδιοι δεν κόβουν αποδείξεις, λόγω υψηλής φορολογίας. ‘Τι θα πρωτοπληρώσουμε; Οπως μας κλέβουν, θα κλέβουμε’ είπε ένας από αυτούς.

Το κατάστημα σφραγίστηκε παρουσία του προϊσταμένου της ΔΟΥ Καλαμαριάς, Ιωακείμ Ζουμπαρίδη, με την Αστυνομία να τοποθετεί απαγορευτική κορδέλα, ενώ στα θυρόφυλλα της πόρτας κολλήθηκε η ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: ‘Σφραγίσθηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων, μέχρι 8/6/2016 και ώρα 11.00, βά?σει της με αριθ. 1/2016 πράξης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. 1/2016 Ειδικής Εντολής Ελέγχου του προϊσταμένου της ΔΟΥ Καλαμαριάς, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν. 2523/1997, όπως ισχύει’, ενώ ακολουθεί η πρώτη πρόταση γραμμένη στα αγγλικά.

έθνος.gr
Σφράγισαν την ταβέρνα και την ξανάνοιξε

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου