Friday, 29 March, 2024

Συνελήφθη 48χρονος, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

Συνελήφθη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 48χρονος που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας, η Δίωξη ενημερώθηκε σχετικά με τα αποτελέσματα εκτεταμένης διαδικτυακής έρευνας των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο στο οποίο οι χρήστες μοιράζονταν ανάλογο υλικό. Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψαν τρία ηλεκτρονικά ίχνη, που ανήκουν σε συνδρομητές εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου εντός της Ελλάδας.

Μετά από βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε έρευνα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συλληφθέντα, ο οποίος διατηρούσε μια από τις επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου.

Στο σπίτι του εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στον υπολογιστή του βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία με σκληρό εικόνες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων.  Κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τέσσερις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Newsroom ΔΟΛ

Συνελήφθη 48χρονος, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου