Friday, 19 April, 2024

Συνάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση

Συνάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση 

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση είχε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κεντρική Μακεδονία, η ανανέωση του εξοπλισμού των σωμάτων ασφαλείας, η δυνατότητα ενίσχυσης της ΕΛΑΣ και της ΠΥ στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 από την ΠΚΜ, το μεταναστευτικό, το κυκλοφοριακό και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξήρε την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με την ΕΛΑΣ και την Πυροσβεστική και δήλωσε: «Υποδέχτηκα σήμερα τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, με τον οποίο συζητήσαμε μια σειρά από θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και της ΠΚΜ. Αναφερθήκαμε στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, όπου η ΠΚΜ ενίσχυσε σημαντικά με όλες τις δυνατότητες που είχε από τα ευρωπαϊκά κονδύλια την υλικοτεχνική υποδομή τόσο της ΕΛΑΣ, όσο και της Πυροσβεστικής, κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020. Συζητήσαμε για τη συνεργασία και το συντονισμό στη νέα αντιπυρική περίοδο που άρχισε, ώστε να έχουμε τα ίδια καλά αποτελέσματα και τη φετινή χρονιά. Ενημέρωσα επίσης τον Υπουργό για την πάγια θέση της ΠΚΜ, που αφορά στην ενίσχυση της στελέχωσης της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία. Οι Ελληνίδες και Έλληνες αστυνομικοί και πυροσβέστες δίνουν έναν τεράστιο αγώνα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και χρειάζονται ενίσχυση τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Συζητήσαμε επίσης για τα προβλήματα του κυκλοφοριακού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, και ειδικά στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, ενώ ανταλλάξαμε απόψεις και για το μεταναστευτικό. Η ΠΚΜ έχει προετοιμαστεί ήδη για τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Ροδόπολη Σερρών, με χρηματοδότηση από το ΣΕΣ 2014 – 2020.

Λάβαμε από τον Υπουργό τη δέσμευση ότι θα εγκαινιάσουμε μια ακόμη πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στην ΠΚΜ και το Υπουργείο, καθώς σε αυτή τη δύσκολη κοινωνική περίοδο τα σώματα ασφαλείας παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».

Ο κ. Τζιτζικώστας υιοθέτησε μάλιστα την πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση για την επιλογή μιας περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας με «σκληρή εγκληματικότητα», όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, με ορίζοντα πενταετίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης στις δηλώσεις του επισήμανε: «Μιλήσαμε με τον κ. Περιφερειάρχη όχι μόνο σε επίπεδο επιχειρησιακό ή μόνο για θέματα Δημόσιας Τάξης. Έχει ένα όραμα για την Κεντρική Μακεδονία, για τη Μακεδονία και για την Ελλάδα κι αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα. Συνέργια και συνευθύνη σε όλα, νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες, καθαρό μυαλό και χωρίς ιδεολογήματα να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Κρατώ πάντα την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα και του σκεπτόμενου Έλληνα και μιλάμε ελεύθερα με τον κ. Περιφερειάρχη.

Θεωρώ ότι οι Έλληνες αγαπάμε εξίσου την πατρίδα μας από όποια θέση κι αν έχουμε κι όποια ανάλυση κάνουμε της πραγματικότητας, γι’ αυτό και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όσοι κατέχουμε αξιώματα, χωρίς μιζέριες και χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Να φύγουμε από αυτά που μας βασανίζουν και να δείξουμε ότι η Αστυνομία – θεσμός της Δημοκρατίας, η Περιφέρεια – θεσμός της Λαϊκής Κυριαρχίας και προφανώς η Κυβέρνηση μπορούν μαζί να ξεπεράσουν τα προβλήματα.

Αν διασπαστούμε, αν ο ένας έχει υποψίες απέναντι στη δράση του άλλου, θα πέσει όλο το σύστημα. Άρα λοιπόν αυτή την ανύψωση της Ελλάδας κατά βάση συζητάμε. Κι αυτό με ενθουσιάζει ιδιαίτερα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου