Friday, 19 April, 2024

Συνάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Βουλευτή Βασίλη Κικίλια

Συνάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Βουλευτή Βασίλη Κικίλια

Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ Βασίλη Κικίλια είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Ο κ. Κικίλιας βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την περιοδεία του στις Σέρρες, όπου είχε σειρά συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των αγροτών και των επαγγελματιών της περιοχής.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Βουλευτή για τις ζημιές που υπέστησαν φέτος οι αγρότες από τις πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών, τις ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αποζημίωσή τους και την αποκατάσταση των προβλημάτων, αλλά και τις προσπάθειες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε στον κ. Κικίλια ότι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός, όπου άλλωστε έχει επικεντρωθεί και ο σχεδιασμός για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Κικίλια και για τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Συνέπεια της έλλειψης ρευστότητας είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία της Π.Κ.Μ.

«Η κατάσταση είναι οριακή. Τα λειτουργικά προβλήματα είναι πλέον τεράστια. Ανάδοχοι των έργων ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλο πλέον ότι ‘παγώνουν’ τα έργα, σε μια Περιφέρεια που τα τελευταία δυο χρόνια είναι πρώτη πανελλαδικά στα ποσοστά απορρόφησης του ΕΣΠΑ. Έχουμε εργοτάξια σε πλήρη ανάπτυξη, τα οποία ‘παγώνουν’ το ένα μετά το άλλο. Από τον προηγούμενο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα δε μας αποδίδει η κυβέρνηση 43 εκατομμύρια ευρώ για έργα του ΕΣΠΑ που έχουν ήδη εκτελεστεί και την τελευταία εβδομάδα η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σε ό,τι αφορά στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Κικίλιας συμφώνησαν ότι μόνη επιλογή για την Ελλάδα είναι η παραμονή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Μόνη επιλογή για την Ελλάδα είναι η Ευρώπη. Είμαστε νέοι άνθρωποι και με το βλέμμα στο μέλλον, χωρίς βαρίδια από το παρελθόν και θέλουμε να αποφύγουμε το διχασμό της ελληνικής κοινωνίας. Η μάχη που δίνουμε είναι για το μέλλον της πατρίδας μας, για την προοπτική των επόμενων γενεών. Αυτά κρίνονται την ερχόμενη Κυριακή. Δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα μέλλον σε συνθήκες χάους. Οι εικόνες των τελευταίων ημερών δεν ταιριάζουν στους Έλληνες και τη χώρα μας. Φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για δυο Ελλάδες, με ευθύνη της κυβέρνησης: για την Ελλάδα του ‘ναι’ και την Ελλάδα του ‘όχι’. Η κυβέρνηση μ’ αυτό τον επικίνδυνο δρόμο που επέλεξε, εκτός του ότι διακινδυνεύει τις θυσίες των Ελλήνων όλων των προηγούμενων ετών, αλλά και την πορεία της χώρας στην Ευρώπη, διχάζει και όλους τους Έλληνες. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι την Κυριακή θα επικρατήσει η λογική της σοβαρότητας, η λογική του ‘ναι’ στην Ευρώπη», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μετά τη συνάντηση ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Η σημερινή συνάντησή μου με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, επιβεβαίωσε την εικόνα που σχημάτισα περιοδεύοντας από χτες στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Τζιτζικώστας με ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ο κλάδος του τουρισμού. Προβλήματα που πολλαπλασιάζονται από τους επικίνδυνους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που από το Φεβρουάριο δεν αποδίδει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 43 εκατομμύρια ευρώ για έργα του ΕΣΠΑ που έχουν ήδη εκτελεστεί!

Μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς μας ως δυο νέοι πολιτικοί, έχοντας την αγωνία που έχουν όλοι οι άνθρωποι της γενιάς μας για το μέλλον. Αγωνία που γιγαντώνεται εξαιτίας της περιπέτειας του δημοψηφίσματος στην οποία έβαλε τη χώρα η κυβέρνηση.

Και χθες από τις Σέρρες και σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, με χαρά διαπίστωσα ότι το μήνυμα που εκπέμπουν οι Μακεδόνες, οι συμπατριώτες του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή του οποίου το όραμα μάς οδήγησε στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι ένα: Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ και μένουμε στην Ευρώπη!».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου