Friday, 29 March, 2024

Συνάντηση Σκλαβενίτη – Τραπεζών για τη διάσωση της Μαρινόπουλος

Οι εμπλεκόμενες πλευρές  που μετέχουν στη συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος συσκέπτονται από το πρωί προκειμένου να καλυφθούν

τα νομικά κενά και η συμφωνία να είναι συμβατή με τα δεδομένα που δημιούργησε η καθυστέρηση στην έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, και κατ’ ουσίαν η εξαγορά της  Μαρινόπουλος από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε αργότερα απ’ ότι προέβλεπε η συμφωνία με τις τράπεζες εγείρει σοβαρά θέματα επαναπροσδιορισμού πλευρών της συμφωνίας, που αφορούν κυρίως τη διεύρυνση της λεγόμενης ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Όλοι ωστόσο τονίζουν πως βούληση όλων είναι το γρηγορότερο δυνατόν η υλοποίησή της. Ο βασικός μας στόχος ήταν να διασωθούν οι θέσεις εργασίας, είπε στην ΕΡΤ ο Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους. Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους

Επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος με την απόφασή της η ελληνική Δικαιοσύνη, αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος των Πάνου, Στέφανου και Πάνου Μαρινόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου για την επιχείρηση.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, η ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Mαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και την σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3.000 πιστωτών! Είναι μία μέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Tην συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι άνω εντολείς μου.

ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση Σκλαβενίτη – Τραπεζών για τη διάσωση της Μαρινόπουλος

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου