Friday, 26 April, 2024

Στη φυλακή δυο για την παράνομη διακίνηση μεταναστών – Ελεύθερος ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου

Πρόκειται για έναν 43χρονο Ιρακινό και έναν 57χρονος, πιλότο και εξάδελφο του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, που φέρονται ως εγκέφαλοι κυκλώματος – Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο 69χρονος πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν αμέσως μετά τις απολογίες στους στον 17ο τακτικό ανακριτή δυο από τους έξι κατηγορούμενους για την μεγάλη υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία. Οι απολογίες των κατηγορουμένων ήταν μαραθώνιες και σύμφωνα με πληροφορίες στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν ένας 43χρονος Ιρακινός ένας 57χρονος ακόμη άνδρας, πιλότος και εξάδελφος του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου.

Οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται ως εγκέφαλοι κυκλώματος που μετέφερε τους μετανάστες στη Ιταλία με μικρά αεροσκάφη που είχαν ως ορμητήριο την αερολέσχη Μεσολογγίου.

Αντίθετα, ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε ο 69χρονος πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και υπεύθυνος της αερολέσχης ενώ οι ίδιοι περιοριστικοί όροι καθώς και εγγύηση 10.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον δεύτερο πιλότο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ακόμη, μετά τις απολογίες τους ελεύθεροι αφέθηκαν και ο Ιρακινός οδηγός καθώς και ένας ακόμη άνδρας ιδιοκτήτης ψητοπωλείου. Τους επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα ενώ στον πρώτο επιβλήθηκε και εγγύηση 5.000 ευρώ.

protothema.gr

Στη φυλακή δυο για την παράνομη διακίνηση μεταναστών – Ελεύθερος ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου